Snelevacature Amsterdam

Vergiftiging (Intoxicatie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Braken, Misselijkheid en buikkrampen zijn frequent en typische symptomen van vergiftiging. Dit kan worden veroorzaakt door tal van oorzaken, zoals medicijnen, giftige planten, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en nog veel meer. Vooral bij baby ‘ s, het risico op een vergiftiging in het huishouden is zeer groot. In aanvulling op de verschillende Eerste-hulp-maatregelen moeten worden gealarmeerd bij het tekenen van vergiftiging zo snel mogelijk door een arts.

  Wat is een vergiftiging?

  Onder een vergiftiging is het gevolg van een schadelijke effecten van chemische stoffen, de zogenaamde toxische stoffen op het menselijk lichaam. Hoe sterk dit effect is hangt af van de toxiciteit de toxiciteit van een stof is. Dit wordt bepaald door de chemische eigenschappen, de geabsorbeerde hoeveelheid (dosis), de manier van opname (maag-darmkanaal, huid, luchtwegen), de duur van de blootstelling (acute of chronische vergiftiging) en de individuele gevoeligheid van de Betrokken persoon.

  Vergiftungen können durch Medikamente, Giftpflanzen, Haushaltsreiniger und vieles mehr ausgelöst werden

  Vergiftiging kan veroorzaakt worden door drugs, giftige planten, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en nog veel meer. Het effect en de ernst van een vergiftiging is altijd afhankelijk van de toxiciteit, de zogenaamde toxiciteit van de stof

  Gevallen van vergiftiging optreden bij kinderen, de meest

  Een totaal van vergiftiging zijn gemeenschappelijk. Ze maken ongeveer vijf tot tien procent van alle opnames in geval van nood kamers. Acute vergiftiging in het huishouden, vooral bij kinderen tussen het tweede en derde jaar van het leven. Te kruipen als ze beginnen te lopen, u zult ontdekken dat elke hoek van het appartement, het openen van laden en kasten en dingen in de mond. In deze tijd, je hebt nog steeds de mogelijkheid om onderscheid te maken Gevaarlijke van Ongevaarlijke en Niet-Eetbare Eetbare, dus is het vaak gaat om vergiftiging met medicijnen, huishoudelijke producten en / of chemicaliën. Momenteel is het jaarlijkse aantal gevallen van vergiftiging geschat kinderen aan meer dan 120.000.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top