Snelevacature Amsterdam

Verhoogde vetten in het bloed – de symptomen blijven vaak verborgen voor de lange

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Verhoogd bloedvet waarden, niet door een directe, merkbare symptomen merkbaar zijn. Daarom, verhoogd bloed niet of pas laat ontdekt vet vaak. Over de duur van de verhoogde bloed vette waarden, maar verhogen het risico op ernstige complicaties.

  Meer bloed lipide niveaus verhogen het risico van de ontwikkeling van verharding van de slagaders (atherosclerose). LDL-cholesterol hecht meer en meer van de bloedvaten van het hart weg (slagaders). Deze smalle, als gevolg waarvan minder bloed kan stromen door middel van hen, en cellen en organen, zijn slechter voorzien van zuurstof. Dit kan, op zijn beurt, sloten om het optreden van secundaire ziekten, zoals een hartaanval, beroerte, of Vasculaire in de benen.

  Door de vetstofwisseling aandoeningen, vooral in het geval van een verhoogd cholesterol, kan ook vetophopingen in de huid, de zogenaamde Xanthomas, op knieën en ellebogen, onderarmen, palmen, Pezen, en de billen of op de oogleden. Op de oogleden het is bedoeld als Xanthelasmas.

  Mann hat Herzinfarkt

  Typische symptomen van een hartaanval, een pijnlijk Branden, sterke druk, stijfheid en pijn in de borst, uitstralend naar de linker of rechter Arm, kaak, hals of rug

  De triglyceriden zijn te hoog (hypertriglyceridemie), verhoogt het risico voor hart – en vaatziekten. Ook een ontsteking van de alvleesklier en een vervetting van de lever kan het gevolg zijn van verhoogde triglyceride. Tegelijkertijd verhoogd cholesterolgehalte verhoogt ook het risico op een hartaanval.

  Naast het verhoogde cholesterol en triglyceriden waarden ook toegenomen chylomicronen kunnen slepen waarden negatieve gevolgen heeft. Je kan bijvoorbeeld leiden tot ziek vet in de lever en de milt en de huid (Xanthomas).

  Meer over: diagnostische

  Geef een reactie

  Scroll To Top