Snelevacature Amsterdam

Verhoogde Vetten In Het Bloed

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Zijn de vetten, onder andere stoffen, zoals cholesterol of triglyceriden. Ze zijn van vitaal belang, zijn genomen met het voedsel of vervaardigd door het lichaam. Verhoogd bloedvet waarden, echter, kan wijzen op stoornissen van de vetstofwisseling. De waarden in het bloed zijn in bold om op te hoog is, neemt het risico voor tal van ziekten, bijvoorbeeld voor een verharding van de slagaders (atherosclerose).

  Wat zijn vetten?

  Het menselijk lichaam heeft vetten (lipiden) voor veel belangrijke taken in het lichaam, onder andere dingen, zoals een energie-leverancier of, bijvoorbeeld, als een component van celmembranen. Vetten zijn vitale onderdelen van het lichaam in een te hoge concentratie in het bloed, ze zijn echter problematisch. Meer bloed lipiden, bevorderen de kans op het ontwikkelen van ziektes zoals de verharding van de slagaders (arteriosclerose) of ontsteking van de alvleesklier.

  Een van de bloedvetten, de cholesterol. Het is als een bouwsteen voor celmembranen en is een vitale stof, in aanvulling, het speelt in de vorming van bepaalde hormonen en gal zuur heeft een belangrijke rol. Het is gevormd voor het grootste gedeelte in de lever en de darm slijmvlies, slechts ongeveer een derde van de cholesterol wordt ingenomen met voedsel.

  Een ander belangrijk bloed triglyceriden genoemd, zijn in vet. U bent de meerderheid van de vetten die worden ingenomen met voedsel. Het lichaam kan zelf in de lever of de intestinale mucosa. Triglyceriden energiebronnen. U wordt geknipt in de darm in vetzuren en krijgen met de hulp van een bijzonder transport van moleculen door het bloed naar de afzonderlijke organen. Hun Naam is afgeleid van hun structuur: triglyceriden bestaan uit glycerol en drie vetzuren.

  Vetten (lipiden), zoals cholesterol en triglyceriden zijn niet oplosbaar in water. Zodat ze kunnen worden vervoerd in het bloed, binden aan specifieke eiwitten en vormen verschillende-voor-stap-vet-eiwit Complexen, de zogenaamde lipoproteïnen:

  • De chylomicronen zijn de grootste lipoproteïnen en worden voornamelijk gebruikt voor het Vervoer van triglyceriden, die niet worden geproduceerd door het lichaam en de genomen over het eten. Chylomicronen vervoer triglyceriden vanuit de darm via het lymfestelsel naar de organen.
  • De Very-Low-Density-lipoproteïnen (VLDL) worden gevormd in de lever en dienen als transport voertuigen voor vetten vooral triglyceriden, die het lichaam zelf maakt.

  Vermeiden Sie fettreiches und cholesterinhaltiges Essen

  Vermijd hoog-vet en cholesterol-bevattende voedsel, verhoogde bloed-vet niveaus greep krijgen

  De zogenaamde Low-Density lipoproteïnen en High-Density lipoproteïnen, d.w.z. lipoproteïnen, lage (LDL) en met een hoge dichtheid (HDL), zijn ook gevormd in de lever en dienen voor het Vervoer van cholesterol, dus ook de namen van de HDL-cholesterol en LDL-cholesterol:

  • Het LDL vervoert in eenvoudige termen van het niveau van cholesterol in het bloed door de lever naar de cellen. LDL-cholesterol wordt in de volksmond ook wel “slecht cholesterol”, omdat verhoogde niveaus van cholesterol, een verhoogde LDL-cholesterol wordt in de regel-waarde bedoeld.
  • HDL dient voor het Transport van cholesterol vanuit cellen in de lever. HDL-cholesterol wordt beschouwd als “goede cholesterol” – hier een te lage waarde is schadelijk.

  Verhoogd bloedvet waarden, op de duur van gevaarlijk, omdat ze een verhoogd risico voor hart-en vaatziekten-vasculaire. Vaak een stoornis van de vetstofwisseling die ten grondslag ligt aan hen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top