Snelevacature Amsterdam

Verkleuring van de nagel

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Nail verkleuring wordt veroorzaakt door wijzigingen in de nagellak van de nagels of teennagels. Ze komen meestal voor in of onder de nagelplaat. De verkleuring kan variëren. Zo zijn er witte, gele, maar ook bleek bruin tot zwartachtig verkleurde nagels. Verkleuring van de nagel vele oorzaken hebben. Ze zijn meestal onschuldig, maar kan wijzen op bepaalde ziekten.

  Wat is nail verkleuring?

  In het geval van de nagel verkleuring van de nagelplaat is verkleurd meer of minder. Het vormt, samen met de nagelmatrix – de groei van de zone van de spijker van de spijker van de cuticula (schubbenlaag) en de nagel maan (Lunula) de spijker eenheid. Normaal gesproken, de transparante nagel plaat heeft een roze kleur van de nagel maan is wit dekkend. Afhankelijk van de etnische herkomst van een persoon nagels te Storten aan de verschillende graden van Pigment. In het menselijk lichaam het Pigment Melanine is, natuurlijk, voor de kleuren van huid, haar en nagels verantwoordelijk.

  Voor verkleuring van de nagel er zijn vele oorzaken. Mechanische schade aan de nagel matrix kan veroorzaken, bijvoorbeeld, witte vlekken. In het geval van een slag of een blauwe plek, maar een blauwe plek (hematoom) kan optreden, wat leidt tot een bruin-zwarte verkleuring van de nagel. Deze oorzaken zijn onschuldig en meestal vereisen ze geen behandeling.

  Maar er zijn ook een verkleuring van de nagel, die dient te worden behandeld. Aan de ene kant, de nagels kunnen worden, bijvoorbeeld door een infectie of een nagel schimmel direct beïnvloed. Aan de andere kant, aandoeningen die van invloed zijn, bijvoorbeeld de lever, de nieren of het hart verkleuring zijn de trigger voor de Nagel. Dan, altijd, deze onderliggende ziekte behandeld. In zeldzame gevallen, een kwaadaardige vorm van huidkanker (Maligne melanoom) kan leiden tot een donkere verkleuring van de nagels en de operatie.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top