Snelevacature Amsterdam

Verkoudheid: antibiotica worden vaak voorgeschreven onnodig

Mutter mit kranker Tochter
Vooral bij kinderen te vaak antibiotica worden voorgeschreven. Kunnen de ouders vragen hun kind de arts om een bacterie-snelle test om te weten of zij wel of niet zijn aangesloten op Het lichtzinnig gebruik van antibiotica maakt ze ineffectief. Vooral bij verkoudheid, zijn ze vaak de verkeerde keuze.

De toename van het aantal multi-resistente bacteriën experts hoofdpijn. De oorzaak is duidelijk: antibiotica worden gebruikt, te vaak, te vaak, zelfs als ze niet effectief zijn. Volledig nieuw is, is de kennis niet. Het Slechte: Hoewel het Probleem is bekend voor de jaren, het verandert weinig aan het omgaan met de belangrijkste drug. De gegevens uit het medisch rapport van de ” techniker Krankenkasse (TK) deze vandaag gepresenteerd in Berlijn.

Al in het geval van kort ziekteverzuim, tot drie dagen, kregen elk vierde TK-Verzekerde in het afgelopen jaar, een antibioticum voorgeschreven. Het hoge aantal regels in het geval van kortdurende ziekte duur suggereert dat antibiotica vaak voorgeschreven alleen op verdenking. Echt ze zijn echter alleen geschikt wanneer een bacteriële infectie leidt tot de ziekte. In het geval van korte termijn verkoudheid-en griepvirussen in meer dan 80 procent van de oorzaak. Antibiotica zijn niet effectief.

Verkoudheid verduren gewoon

“Sommige verkoudheid slechts worden beleden,” zegt Tim Steimle, hoofd van de Afdeling geneeskunde van TK. Het Probleem: “vooral kinderen met een gewone verkoudheid, is de druk in de dokterspraktijk is groot, dat een geneesmiddel moet worden voorgeschreven. Hier pleiten we voor meer inzicht van alle partijen. Een medisch onterecht gebruik van antibiotica bevordert de verspreiding van multi-resistente kiemen, en maakt dat de patiënt onnodig is van het risico van bijwerkingen,” zegt Steimle.

“Alleen in geval van bewezen bacteriële infecties moet je niet nemen van antibiotica”, zegt Hygiëne-expert Prof. Dr. Franz Daschner. Door middel van een urine test kan worden onderzocht voor een blaasontsteking, of het is een bacteriële infectie. Ook in het geval van een tonsillitis, een uitstrijkje kan de veiligheid. Maar: Het duurt ongeveer vier tot vijf dagen, tot een lab resultaat beschikbaar is.

“De arts schrijft een antibioticum, heeft zich bewezen als een ervaren waarde, een omzet van drie dagen,” legt Prof. Daschner. In het geval van een ontsteking van de longen, neus-sinusitis, en bacteriële Bronchitis (met purulent sputum), geldt het volgende: u Neemt het antibioticum ten minste drie dagen nadat u koorts gratis.

Die antibiotica worden voorgeschreven, maar alleen als ze echt nodig zijn, toont ook de aanzienlijke regionale Verschillen. In het Saarland en Noord-Rijnland-Westfalen, verordening, de tarieven zijn bijzonder hoog. Hier zijn voorgeschreven per jaar, een gemiddelde van 5,8 dagelijkse doses per inwoner. In Saksen zijn er slechts 3.7.

Multi-Resistente Kiemen

Ongeveer 800 000 mensen zijn besmet elk jaar in duitse ziekenhuizen met multi-resistente ziekteverwekkers. Van deze, ongeveer 30 000 Beïnvloed. We leggen twee van de meest voorkomende multiresistente pathogenen.

Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA): De ziekteverwekker aanvallen vooral de neus en de keel en huid. Symptomen kunnen zijn: een ontsteking, een purulente ontsteking van de huid, diarree en braken. In het geval van een infectie, gangbare antibiotica niet helpen. Dan is de zogenaamde Reserve-antibiotica worden gebruikt. Het grote nadeel: Deze medicijnen hebben een sterke bijwerkingen. Zelfs gezonde mensen kan dragen MRSA in, onthoud dit kan worden maar, want er is geen ziekte breekt uit en symptomen ontbreken. U hoeft niet te worden behandeld, de overdracht van de bacteriën, maar mogelijk ook aan een verzwakt immuunsysteem anderen.

Vancomycine-resistente enterokokken (VRE): infectie met deze kiem kan leiden tot infecties, zoals op het gebied van de urinewegen en in de mondholte. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot een gevaarlijke ontsteking van de longen. Hoe lang duurt de behandeling met speciale Reserve-antibiotica, hangt vervolgens af, bijvoorbeeld van de lokalisatie en de Ernst van de infectie.

Hamburg, 1. Juli 2015

Geef een reactie

Scroll To Top