Snelevacature Amsterdam

Verkracht en getraumatiseerd

Traumatisierte Frau
Een verkrachting is een traumatisch gebeurtenis – veel vrouwen niet om de werkelijkheid, maar om weer te geven, omdat ze bang zijn te verliezen geloofwaardigheid te worden Verkracht door de Ex, en ernstig getraumatiseerd. Kerstin P. omgegaan met hun post-traumatische stress-stoornis met Trauma-therapie, en liet haar Meer. De reden waarom veel vrouwen zijn niet in staat om deze stap te nemen, lees hier.

Volgens een studie, 15 tot 25 procent van alle vrouwen het slachtoffer te worden ten minste één keer in je leven van een seksuele aanranding. Na dat, je bent getraumatiseerd, voornamelijk hard-op – veel last van een zogenaamde post-traumatische stress-stoornis. De daders zijn meestal ‘normale’ mannen uit de omgeving – de buurman, een Bekende, leven-partner of Ex. Zoals in het geval van Kerstin P.

Trauma: een persoon van vertrouwen misbruikt

Uw Partner verkracht je in het geval van een “laatste debat”, als ze gescheiden na vijf jaar van hem. “Op het Moment, zoals het is gebeurd, ik sloeg hem, en toen werd ik verlamd was, dat de man die mij liefgehad hebt, en ik vertrouwde dat deed voor mij… Het was terwijl ik daar lag op de grond, maar een andere.” Wanneer het over is, Kerstin uren onder de douche. “Mijn huid was rood van het Schrobben, maar ik had het gevoel om niet schoon te maken. Ik vond mezelf in de voorkant van mijn lichaam en had me opgelost beste uit hem.” Dan belt ze haar beste vriendin. Vertelde haltingly, wat er gaat gebeuren. De vriend vertelt Kerstin gaan naar de politie en de Ex: ‘je kunt niet accepteren dat.” Ze volgt het advies van een vriend.

Veel mishandelde vrouwen weg te blijven van een display

Verkrachting is een Demonstratie van Macht. Mannen willen vernederen vrouwen, opzettelijk wreed. Voor de slachtoffers van de verwoestende gevolgen – veel lijden aan post-traumatische stress stoornis en hebben nachtmerries en paniekaanvallen. Vaak zijn de slachtoffers geloven dat het zelf schuld of proberen jezelf te sussen door het spelen van het feit. Als u alleen de in het minst door de ringen. “Uit het van belang dat een langdurig en peinigendes procedure kan niet worden omdat je gelooft niemand”, zegt de Hamburg-gebaseerde Trauma-therapeut Susanne Brandenburg.

De redding: een Trauma-therapie

Na vijf slapeloze weken, waarin de beelden van het feit, uitvoeren en weer als een horror film voor je innerlijke ogen en je zal het niet durven, uit het huis, besluit Kerstin aan een Trauma-therapie. Na een paar weken, ze wint langzaam weer controle over je leven, leer je omgaan met de Verschrikkelijke – in weerwil van herhaalde surveys, de nachtmerrie altijd weer opstaan. Na twee maanden kunt u zelfs weer werken.

In de rechtbank u om te getuigen opnieuw. Dit is de dag van de Kerstin zegt dat hij is bijna net zo slecht als de verkrachting zelf. Ze beschrijft het feit met een emotionele afstand. Als hij geleerd heeft in de therapie.

Pijnlijke Proces

Je lijkt zo genomen, omdat de gebeurtenis zou niet zo slecht zijn geweest, zegt de verdediger. “Vrouwen hebben aangetoond dat het feit, moeten worden opgesteld, wat te verwachten in het komende proces,” waarschuwt slachtoffers advocaat Sabine Schräer. Ook dat verdedigers zullen proberen te trekken van hun geloofwaardigheid in twijfel. “Maar voor de wet, de vrouwen worden beschouwd als bewijs. En op een eerlijk proces van de wet, kritische vragen,” zegt advocaat Schräer. Maar wat belangrijk is, is om de getraumatiseerde Slachtoffers, dat u niet hoeft te lopen dit pad alleen, maar uw advocaat zal er voor haar.

Kerstin is afgelost aan het einde van haar verkrachter weergegeven. Het verdict: twee jaar gevangenisstraf. “Hij werd gestraft voor wat hij deed voor mij. Ik was in staat hem te laten zien dat hij geen Macht heeft over mij.” En de beelden die vloed Haar ziel soms zal vervagen met de tijd.

Geef een reactie

Scroll To Top