Snelevacature Amsterdam

Verstuiking

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een typische, zeer veel voorkomende oorzaak van een verstuiking is het Draaien met de voet. Maar niet alleen het enkelgewricht kan worden beïnvloed door dit letsel. Ze komen vaak in contact met sport of abrupte wijzigingen van richting, maar skiërs worden vaak beïnvloed door verstuikingen. Een verstuiking hoeft niet te worden bediend: Met de behandeling maatregelen zoals fixeren en-koeling die u geneest meestal binnen een korte periode van tijd.

  Wat is een verstuiking?

  Een verstuiking is een typische sportblessure. De term verstuiking, medisch ook de vertekening genoemd bedoelde, echter, strikt genomen, geen schade, maar eigenlijk gewoon een ongeluk namelijk een verdraaiing van een gewricht, vaak de banden overbelast. Vooral de enkel en knie zijn vaak beïnvloed door een verstuiking.

  Tapes zijn onderdelen van de gewrichten van het menselijk lichaam. In elk van de joint twee of meer botten, die zijn movably met elkaar verbonden zijn via het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden. Deze banden zijn gemaakt van de cellen van het bindweefsel, de zogenaamde fibroblasten, de vezels worden geregeld. U zal worden geleverd aan schepen door kleine bloed. Door een golf vorm van de individuele banden van de vezels, de banden krijgen een zekere mate van elasticiteit.

  In het geval van een verstuiking van de kracht op het gewricht is meestal zo sterk dat de bands zijn slechts gesleept. Medische bandletsels zijn ingedeeld in drie verschillende vormen van verschillende ernst:

  Verschillende gradaties van bandletsels

 • Graad I: ligamenten verstuiking (ligament stam)
 • Graad II: gewrichtsbanden scheuren (gedeeltelijke ruptuur)
 • Graad III: ligament scheurt (volledige ruptuur)
 • Bands kunnen uitvoeren van bewegingen van het gewricht, of te beperken. Afhankelijk van de structuur van een gewricht de nodige stevigheid of elastische pretoetredingssteun in het geval van een beweging. Sportarts, daarom spreken van drie verschillende soorten tapes: het versterken van banden, vering banden en begeleiden van groepen. De elasticiteit van de Bands is, in principe, beperkt tot de top. Het gaat om een hoge belasting van de Banden op de normale belastbaarheid, het kan interfereren met de anatomische golfvorm van de vezels en een ligament verstuiking. Zoals in het geval van een hoge belasting niet alleen een Band zorgt voor de stabiliteit van het gewricht, een verstuiking, vaak meerdere ligamenten van een gezamenlijke invloed op de dezelfde tijd.

  Een verstuiking is een van de meest voorkomende sportblessures. In meer dan 30 procent van de gevallen, de ligamenten van de enkel – meestal de buitenste band te worden overbelast. Naar schatting 1 op de 10.000 sport mensen dagelijks last heeft van een verstuiking van de enkel. De twee meest voorkomende het gaat om een verrekking van het kniegewricht.

  Door de manier waarop: de banden zijn niet hetzelfde als de Pezen. Dit neemt niet deel aan twee botten aan elkaar, maar de spieren en botten. Op deze manier, ze brengen de kracht van de spieren aan het skelet en beweging toe.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top