Snelevacature Amsterdam

Vitamine B6 beschermt het DNA en genetisch materiaal

Vitamine B6 beschermt het DNA in de cellen en kan het een preventieve werking tegen kanker – Maar waarom?

Een studie van het Japanse National Center for Global Health and Medicine in Tokio en de prestigieuze Kyushu Universiteit in het zuiden van Fukuoka suggereert dat het hier is, de kleine verschillen tussen een man en een vrouw. Het is met name het mogelijke effect van de Vitamine B6 tegen schade aan het DNA.1

Maar eerst de Details: De Japanse wetenschappers onlangs een studie met een totaal van 500 mensen, 293 mannen en 207 vrouwen in de leeftijd van 21 tot en met 66 jaar, om de invloed te onderzoeken van B-vitaminen zijn op de stabiliteit van het DNA. Deze Vitamine groep heeft een verlagend effect op de plasma niveaus van homocysteïne, een aminozuur dat bij verhoogde niveaus van de bloedvaten beschadigen en die was niet betrokken in het onderzoek, is bekend en goed gedocumenteerd. Ook wordt vaak aangegeven dat mensen die de zorg met hogere doses van B-vitaminen, hebben een lager risico op het ontwikkelen van kanker. Problemen het is echter te leggen wat de onderliggende mechanismen van de actie.

Om dat te brengen in dit onderwerp een beetje meer licht Pyridoxaal, is één van de drie vormen van Vitamine B6, foliumzuur en homocysteïne in het middelpunt van de wetenschappers. Hier, het doel was om te beschrijven hun invloed op 8-Hydroxy-deoxyguanosine (8-OHdG), een genschädigenden biomerkers van oxidatieve Stress gemeten in de urine.

Mannen met Vitamine B6 minder genotoxische 8-OHdG in de urine

Untersuchung und StudienIn feite, werd waargenomen dat Pyridoxaal, maar niet foliumzuur, tot een significante afname van 8-OHdG niveaus led monsters in de urine. Interessant en voor de onderzoekers onverwacht, dit effect deed zich alleen voor bij mannen en niet bij vrouwen. Achteraf gezien is dit fenomeen werd ook bevestigd door andere studies. Hier, de wetenschappers verwijzen naar een Japanse studie die het niet kunnen vinden van een preventieve werking van Vitamine B6 tegen colorectale carcinoom of colorectale kanker alleen voor bij mannen.

Meer beperkend is, de wetenschappers ontdekten dat mannelijke niet-rokers en mensen die gewoon een beetje, tot een maximum van 20 g per dag van alcohol, profiteerde van de Vitamine-B6-en-effect. Hier, de onderzoekers drong echter dat verdere studies nodig zijn om meer in detail onderzoeken het verband tussen Vitamine B6 en 8-OHdG in het geval van tabak en Alcohol gebruikers. Zoals in het geval van foliumzuur ook homocysteïne toonde, ongeacht geslacht, en de gewoonten van het leven niet van invloed op de 8-OHdG-waarden van de onderwerpen.

Mogelijke Vereniging van Vitamine B6 met de antioxidant glutathion

Als u een notitie op de biologische mechanisme achter het DNA-beschermende werking, de onderzoekers geven aan, dit heeft geleid tot een gebrek aan Vitamine B6 in dierproeven, de concentratie van het Tripeptide glutathion (GSH), een zeer sterk anti-oxidant micro-actieve voedingsstoffen, vermindert, die vervolgens verhoogt het niveau van 8-OHdG.

Zelfs met de huidige studie, een verdere bijdrage zou kunnen zijn dat helpt te verklaren waarom de verhoogde niveaus van Vitamine B6 en oxidatieve DNA-schade kan verminderen, beschouw het als de Japanse wetenschappers, echter, zijn van essentieel belang, in de context van de Interventie, of om het bepalen van een Voor-en-Na studies, nauwkeurige en kwantificeerbare bevestigingen van dit effect.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top