Snelevacature Amsterdam

Vitamine C verbetert de stemming in Diabetes

Vitamine C kan helpen tegen Diabetes-gerelateerde angst en Depressieve symptomen.

Een weinig bekend feit is dat type-1 en type– 2 Diabetes leidt alleen maar op de lange termijn tot ernstige fysieke schade, maar vaak ook van het geestelijk Lijden. Mede verantwoordelijk is dat deze reacties in de Getroffen tot verhoogde oxidatieve Stress en gerelateerde systemische ontsteking. Onder andere dingen, om de preventie tegen oxidatieve Stress, de gedocumenteerde effect van de Vitamine is al aanbevolen voor een lange tijd C. Nu een studie van de Medische faculteit van de Universiteit van Shiraz, Iran in staat was om aan te tonen dat het gebruik van Vitamine C kan ook in acute depressie en angst bij patiënten met diabetes is handig.

In de Standaard-Test-Vitamine-C-en-effect aanzienlijk

Om dit te bewijzen, werden verdeeld 45 mensen, die lijden aan Diabetes type 2, in drie groepen. De deelnemers van de eerste ontvangen over een periode van zes weken dagelijks 1.000 milligram Vitamine C. de tweede groep kreeg een dagelijkse dosis van 400 Internationale eenheden (IU) Vitamine E. De onderwerpen van de derde groep diende voor de controle en het duurde slechts een Placebo.

Om te kunnen beoordelen hun geestelijke toestand, de standaard werd gebruikt in de test procedure Depressie Angst Stress Schaal 21 (dass-21). De boog met in totaal 21 vragen al zijn beantwoord voordat het nemen van tijd en na hun voltooiing. Het resultaat van de enquête was dat alleen in het geval van de deelnemers in de Vitamine C groep, aanzienlijke verbeteringen in de geestelijke Grondwet, werden waargenomen. Vitamine E en Placebo toonden geen effecten (1).

Vitamine C is ook belangrijk voor andere redenen voor diabetici

Dus, de inname van Vitamine C is alleen voor patiënten met Diabetes om een andere reden belangrijk. Tot nu toe, het zou kunnen worden aangetoond dat de Vitamine is in staat om, bij patiënten met diabetes, een positief effect op de bloedsuikerspiegel. Dus deelgenomen aan een studie die werd uitgevoerd door Iraanse wetenschappers, 170 mensen met type 2 Diabetes deel. Tijdens een drie maanden durende opdracht, de patiënten kregen ofwel Vitamine C, Vitamine E, een combinatie van de twee vitaminen, of een Placebo.

Als een resultaat, het kwam alleen met Vitamine C en/of Vitamine E om het verbeteren van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast is er een verlaging van de bloeddruk, evenals een toename in de antioxidant Status werden waargenomen in deze deelnemers. Ook een toename in de activiteit van het enzym ontdekt uit de klasse van de super-oxide-Dismutase (SOD). Deze enzymen zijn verantwoordelijk voor de afbraak van superoxide anionen verantwoordelijk van de oxidatieve Stress en Proteïne evenals genoom schade kan veroorzaken. Op zijn beurt, de bevindingen bleef in de Placebo-groep niet overtuigend (2).

(1) Mazloom Z, et al., “De doeltreffendheid van aanvullende vitaminen C en E op angst, depressie en stress bij type 2 diabetes patiënten: een gerandomiseerde, single-blind, placebo-gecontroleerde trial” Pak J Biol Sci. 2013 15 Nov;16(22), Pp. 1597 – 600. (2) Rafighi Z., et al., “Vereniging van vitamine C en e inname en antioxidant-enzymen in type 2 diabetes mellitus patiënten”, Glob J Gezondheid van de Sci. Mar 2013 20;5(3), Pp. 183 – 87.

Geef een reactie

Scroll To Top