Snelevacature Amsterdam

Vitamine D-deficiëntie hoe op te lossen: 1-Vitamine D verhoogd Ei per dag?

Verrijkte voedingsmiddelen Vitamine D – Vitamine-D “Bio-verbeteren-toevoegen” kan een ander Alternatief

Het duitse Federale Instituut voor risico-evaluatie is een zeer duidelijk Standpunt over het gebruik van Vitamine D-verrijkte voedingsmiddelen. Op de vraag antwoorden: “de verrijking van voedingsmiddelen met Vitamine D wordt niet aanbevolen.” (1) De instelling vertegenwoordigt, maar de aanbeveling is om dagelijks verschillende gebieden van de huid van vijf tot 25 minuten na blootstelling aan de zon bloot te stellen.

Eens te meer, de BfR bewijst hoe gescheiden van de werkelijkheid zijn de aanbevelingen. Het is de materiële en negeerde de situatie, die in het geval van tests van het bloed, afhankelijk van de bepaalde drempel en Seizoen, tot 90% van alle duitse en Centraal-Europeanen hebben te weinig Vitamine D in het bloed. Het is de moderne wereld van het werk, is het niet mogelijk in de week en vaak gesloten voorafgaand aan de realiteit, in te nemen een half uur in de zon. En het is de Ereknntnis genegeerd dat is voor een adequate Vitamine D-synthese in de huid van een voldoende hoge zon is noodzakelijk. In het geval van tenminste 45 graden boven de horizon, het is meestal de limiet. Zo hoog is de zon in de hele winter de helft van het jaar en in de zomer, alleen tijdens de uitgebreide lunch – als het niet bewolkt is.

Met de Niet-aanbeveling voor een Vitamine D verrijking van de BfR wetenschappers zijn verantwoordelijk voor de ziekten van de beschaving, als gevolg van de permanente gebrek.

Elke dag een Vitamine D-verrijkte Ei? De resultaten van het onderzoek

Nu een groep wetenschappers uit Ierland en Denemarken heeft een zeer verhelderende studie over het onderwerp van Vitamine D verrijking van voedsel gepubliceerd. Voor de gerandomiseerde, gecontroleerde studie, 55 test personen in de leeftijd van 45 tot 70 jaar beschikbaar waren. Ze werden verdeeld in drie groepen. De deelnemers van de eerste groep, die diende als controle groep, werden geïnstrueerd over een periode van acht winter weken duren een week twee of minder in de handel verkrijgbare kip eieren. In de tweede groep in week zeven Vitamine D3 werden geconsumeerd in de verrijkte eieren. Hetzelfde bedrag werd opgenomen in de derde groep. Alleen de eieren waren hier met de Vitamine-D-memory variant 25(OH)D3 verrijkt.

Zonder een dieet verrijkt met een hoog risico voor Vitamine D-tekort in de Winter

Het serum inhoud van het geheugen vitamine 25(OH)D3 werd ook gebruikt voor het evalueren van de Vitamine D-Status. Dus, in plaats van voor en na de intake fase van het bloedonderzoek. De 25(OH)D3-concentratie van de deelnemers in alle drie de groepen waren hier in het begin geen significante verschillen. In het laatste onderzoek, echter, de 25(OH)D3 was de waarde in de controle groep met een gemiddelde van zeven of acht Nanomol per liter lager dan in de andere twee groepen, waarin de verrijkte eieren werden toegekend.

In andere woorden, het Serum 25(OH)D3 was niveaus zijn bij 22 procent van de deelnemers die at een maximum van twee reguliere eieren per week, 25 Nanomol per liter. Volgens de Algemene opinie, wordt overschreden in deze gevallen beperken tot een tekort voorwaarde dat maakt Ingrijpen noodzakelijk is. In de andere twee groepen geen van de deelnemers was onder deze kritieke waarde. Het speelde slechts een zeer klein, statistisch niet-relevante rol, of de eitjes zijn verrijkt met Vitamine D3 of 25(OH)D3 (2).

Ten minste 40 procent van de Europeanen hebben een Vitamine D-tekort

Het onderzoek vond plaats in het kader van de grootschalige ODIN project, dat vanaf 2013, een totaal van 30 partnerinstellingen uit 18 landen deel te nemen. Met zes miljoen Euro, de EU heeft een groot deel van het budget van bijna acht miljoen euro. In een eerdere gezamenlijke publicatie van de deelnemers van het project blijkt dat gemiddeld ongeveer 13 procent van de europese bevolking lijdt het hele jaar door met Serum waarden van minder dan 30 Nanomolar per Liter Vitamine D-tekort.

In ongeveer 56.000 mensen voor de burgers van de EU een uitgebreide steekproef, deze waarde van oktober steeg tot Maart 17,7 procent en daalde tussen April en November tot 8,3 procent. Een Vitamine D-tekort met een Serum niveau van minder dan 50 Nanomol per Liter, volgens de verklaringen van de ODIN-wetenschappers van meer dan 40 procent van de Europeanen (3).

Vitamine D is belangrijk voor de aanmaak van Hormonen, het immuunsysteem, de vruchtbaarheid en Magnesium stofwisseling en het onderhoud van gezonde botten. Al deze functies werken alleen in beperkte mate, als het Vitamine D niveau in het bloed is te laag.

“Bio-naast” diervoeder met Vitamine D te accumuleren

Conclusie kan alleen zijn dat de inname van Vitamine D-vorming in de huid, alsmede de levering van voedsel in grote Delen van de bevolking wordt niet gegarandeerd in de aanbevolen hoeveelheden. De onderzoekers van de ODIN onderzoek naar het ontwikkelen van een alternatief voor de Vitamine D verrijking van voedingsmiddelen met een voorstel voor een “Bio-aanvulling”. Met inbegrip van de verrijking van dierlijke voeding met Vitamine D, is het te begrijpen, dat het Vitamine D-gehalte van de betreffende voedsel aanzienlijk toegenomen.

In eerste instantie ook beschouwd als UV-bestraling van gist tot verhoging van het Vitamine D gehalte in het brood werd later verworpen als niet effectief. De resulterende Vitamine D is voor het menselijk organisme is niet biobeschikbaar (4).

Tip: biologische eieren zijn ook rijk aan Vitamine D

De “Bio-naast” lijkt eigenlijk een levensvatbare weg naar het verbeteren van het aanbod van Vitamine D. Consumenten kunnen verbeteren al door een natuurlijke “Bio-aanvulling”, onder andere, hun Vitamine D-Status: kippen hebben de mogelijkheid om te eten van planten, insecten en andere kleine dieren, produceren veel rijker eieren. Deze biologische en vrije uitloop eieren bevatten meer Omega 3 en Vitamine E is ook een veelvoud van Vitamine D in vergelijking met eieren van de kippen van andere vormen van landbouw.

(1) Federale Instituut voor risico-evaluatie, de Geselecteerde vragen en antwoorden op Vitamine D, http://www.bfr.bund.de/de/ausgewaehlte_fragen_und_antworten_zu_vitamin_d-131898.html (2) Hayes, A., et al., Vitamine D-verbeterde eieren zijn beschermende van de winter serum 25-hydroxyvitamine D in een gerandomiseerde gecontroleerde trial van volwassenen, Am J Clin Nutr. 2016 Sep;104(3), Pp. 629 – 37. (3) Cashman, Kevin D., et al., Vitamine D-tekort in Europa: pandemie?, Am J Clin Nutr. In 2016, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. (4) Itkonen, Suvi T., et al., Effecten van vitamine D2-verrijkte brood v. suppletie met vitamine D2 of D3 op het serum 25-hydroxyvitamine D metabolieten: een 8-weken durende, gerandomiseerde, gecontroleerde trial bij jonge volwassen finse vrouwen, de British Journal of Nutrition, deel 115, nummer 7 April 2016, blz. 1232 – 1239.

Geef een reactie

Scroll To Top