Snelevacature Amsterdam

Vitamine D en calcium helpen je verliest gewicht

In het geval van een dieet, de evenwichtige toevoer van vitaminen, mineralen en sporenelementen en is van essentieel belang. Het mineraal calcium en Vitamine D3 spelen in het menselijk organisme een belangrijke rol, met name in het botmetabolisme. Volgens een studie, waarbij een combinatie van calcium en Vitamine D3 helpt bij een dieet, lichaamsvet beter te verminderen, en dus tot aanzienlijke verliezen van gewicht.

Deze relaties waren blijkt uit de tijdens het onderzoek duidelijk. Geschikte onderwerpen, die resulteerde in een dieet zonder de extra inname van calcium en Vitamine D3 verloren aanzienlijk minder gewicht als deze die werden aangevuld tijdens hun dieet met calcium en Vitamine D3.

80% van de meer vet verbranden gevonden

Er werden gebruikt concentraties van het dagelijks 600 mg calcium en 120 IU van Vitamine D3. Het dieet programma de studie werd uitgevoerd over een periode van 12 weken met een totaal van 52 obesitas (Overgewicht) volwassenen. Na 12 weken, de inname van Vitamine D en calcium geleid tot rond de 80% meer gewicht te verliezen (-2.8 kg in plaats van 1,8 kg gemiddeld).

abnehmen vitamin D KalziumHet was een zogenaamde gerandomiseerde, dubbel-blinde studie. Alle onderwerpen worden gevolgd tijdens de twaalf weken van het dieet duur, een gestandaardiseerde lage-calorie dieet plan. De helft van de proefpersonen ingevuld alleen het dieet werd geleverd tijdens de andere helft van de vakken in aanvulling op de voeding met calcium en Vitamine D3. Van de in totaal 52 volwassen deelnemers in het onderzoek was om te stoppen in de loop van de twaalf weken, tien proefpersonen die deelnamen aan het onderzoek om verschillende redenen.

42 proefpersonen in staat waren om de studie te voltooien met succes. Het aantal deelnemers is bedoeld als voldoende voor het vergelijken van de gewicht-verlies van beide groepen deelnemers elkaar direct. In vergelijking met de controle groep, de vermindering van het gewicht van de proefpersonen werden aangevuld tijdens de voeding met calcium en Vitamine D3 was significant (statistisch significant) hoger.

Er kan derhalve worden aangenomen dat een reductie in gewicht en dus het dieet succes kan worden verhoogd door de extra inname van voldoende calcium en Vitamine D3 aanzienlijk.

Over Vitamine D: Vitamine D wordt gevormd in de huid onder invloed van zonlicht. Een tekort is wijdverbreid, dus heel ver.

Bron: Zhu, W., et al., “Calcium plus Vitamine D3 suppletie vergemakkelijkt vet verlies in overgewicht en obesitas studenten met zeer lage calcium-consumptie: een gerandomiseerde gecontroleerde trial”, een Voedings-Dagboek, 2013, doi:10.10186, 1475-2891-12-B

Geef een reactie

Scroll To Top