Snelevacature Amsterdam

Vitamine D kan bepaalde vormen van Allergie te verlichten

Vitamine D is belangrijk voor het immuunsysteem. Nu, de effectiviteit van Vitamine ontdekt D tegen allergieën veroorzaakt door schimmel schimmels.

De gemeenschappelijke schimmel overal op de loer ligt. Niet alleen op brood of andere bederfelijke goederen, hij en zijn groen-grijze draden voor walging. Ook, de lucht is vaak verontreinigd met de sporen. Over 100 sporen van de meest voorkomende schimmel schimmel Aspergillus fumigatus, gemiddeld, in elke kubieke meter lucht. In een bijzonder vervuilde lucht, het kan tot 100.000. In het Algemeen, dit is misschien niet erg smakelijk, maar een normaal en probleemloos.

Ons immuunsysteem zorgt in de loop van de Evolutie geoptimaliseerde bescherming tegen de miljard van de aanvallen, die ons lichaam blootgesteld te zijn in elk moment. Maar wat als het immuunsysteem overactief is en antilichamen in een ongecontroleerde manier uit te voeren defensieve reacties van de? Dan komt het naar allergieën. Vele stoffen kunnen leiden tot dit proces.

De reeds genoemde schimmel schimmel Aspergillus fumigatus, heeft de twijfelachtige roem te zijn voor allergieën verantwoordelijk, die leiden het vaakst tot ernstige complicaties. De allergische bronchopulmonale aspergillosis (ABPA), waarvan de symptomen kunnen worden vergeleken met die van tuberculose. In het bijzonder, mensen die last hebben van Astma of Mukovizidose of cystic fibrosis, worden vaak beïnvloed. Over cystic fibrosis, kan aangenomen worden dat ongeveer 15 procent van de Patiënten hebben ook last van een ABPA.

Verhoogde T(H)2-lymfocyten-activiteit bij patiënten met ABPA

Vitamin D Allergie ImmunsystemWetenschappers van verschillende Amerikaanse universiteiten en research-afdelingen, de gespecialiseerde ziekenhuizen, onder leiding van Dr. Jay Kroll ‘ s van de medische school van de Louisiana State University hebben gevonden in een onderzoek dat Vitamine D een belangrijke bijdrage kan leveren om u te beschermen tegen ABPA.1

Hiertoe is door de onderzoekers voor het eerst erachter te komen waarom mensen met Astma en cystic fibrosis worden beïnvloed door ABPA. De sleutel tot het antwoord op deze vraag ligt in de factoren die het regelen van de tolerantie of gevoeligheid voor Aspergillus fumigatus tijdens de ontwikkeling van ABPA. Het team van onderzoekers vond het Eiwit OX40L. Dit is wat drijft de allergische reacties op de schimmel. Dit is het gevolg van het feit dat OX40L verhoogt de activiteit van alle genen in T(H)2-lymfocyten, of helper cellen, en deze lymfocyten in geïsoleerde immuun cellen van ABPA patiënten reageert bijzonder heftig.

Daarnaast werd vastgesteld bij mensen die geen last hebben van ABPA, met een hogere concentratie van bepaalde eiwitten die in belangrijke mate betrokken bij de ontwikkeling van allergenen tolerantie.

Vitamine D vermindert de allergene eiwitten en versterkt allergeen tolerantie eiwitten

allergie rhinitis vitamin d

Tijdens hun onderzoek, de wetenschappers ontdekten dat een hoge mate van T(H)2-lymfocyt reactiviteit werd geassocieerd met een lage Vitamine D-niveaus. De toevoeging van Vitamine D niet alleen geleid tot een vermindering in de productie van OX40L eiwit en dus voor een vermindering in de activiteit van T(H)2-helper cellen, maar ook om de toegenomen productie van eiwitten die bevordering van allergeen tolerantie.

De conclusies van de Amerikaanse wetenschappers waren zo dat aan de ene kant, een Vitamine-D-tekort is een risicofactor voor de ontwikkeling van ABPA, en aan de andere kant, de inname van Vitamine D is een mogelijkheid van allergische reacties op de preventieve en de behandeling bij patiënten die reeds lijden aan aandoeningen van de luchtwegen.

Omdat de resultaten zijn gebaseerd op het onderzoek van celmateriaal (in vitro onderzoek), de onderzoekers moet maken in een klinisch onderzoek naar de werkzaamheid van Vitamine D tegen ABPA bij patiënten die lijden aan Astma, cystic fibrosis, om aan te tonen (in-vivo studie). Het Team verwacht om Dr. Kroll van de resultaten van de belofte van hulp tegen allergieën. Tests op muizen, Kroll ‘ s die eerder had voorgesteld.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top