Snelevacature Amsterdam

Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem van de blaas en de nieren

Vitamine D is een voor het immuunsysteem is een zeer belangrijke Vitamine. Nu een klinische studie heeft bewezen waarom Vitamine D is ook belangrijk voor het immuunsysteem bescherming van de urinewegen en de blaas is belangrijk.

Vitamine D is een zeer bijzondere Vitamine. We weten allemaal dat het is gevormd onder invloed van de UVB-stralen op de huid, dat is de reden waarom het heet de “zonneschijn Vitamine”. Strikt genomen, men zou kunnen stellen dat op dit punt de vraag of dit überhaupt een Vitamine. Een Definitie van de verschillende stoffen die zijn genoemd vitaminen is dat ze essentieel zijn voor het lichaam is noodzakelijk, maar kan niet worden gemaakt, en van buiten moet worden toegevoerd. De opkomst van Vitamine D als Cholecalciferol of Vitamine D3 op de huid van mensen en dieren, maar niet zo duidelijk, maar in ieder geval zeer uitzonderlijk.

Ook planten kunnen maken van Vitamine D. U Vitamine D2 of Ergocalciferol is aangemaakt maar.

Het Metabolisme Van Vitamine D

Beide vormen zijn biologisch inactief en moet ondergaan in het lichaam noch van de processen. De veronderstelling wordt bevestigd door verschillende studies aan dat Vitamine D3 geeft de volgende transformaties die plaats vinden in de lever en de nieren, is effectiever dan de plantaardige D2-variant. Daar, 25 – (OH)Vitamine D3 (25D3). Ook deze stof is nog niet actief, maar heeft het voordeel dat het kan worden opgeslagen voor een bepaalde periode van tijd. Het is de herinnering, dan is de vorm van Vitamine D3.

Van het lichaam naar de actieve 1,25(OH)2Vitamin D3,of Calcitriol (1, 25D3). Dit is gedaan volgens de klassieke visie in de nier door het enzym 1-Alfa-Hydroxylase. Nu, de Vitamine D-Receptor (VDR) optreedt, de transporten van de 1,25D3, die is vaak geplaatst in de nabijheid van de steroïde hormonen in de celkern, waar het fungeert als een transcriptie factor.

Vitamine D tekort is wijdverbreid

sonne haut vitamin d MangelMet name in Midden-en Noord-Europa, is het niet de eerste plaats voor de vorming van Vitamine D in de huid. Reden is dat hier, net winter tags zodat paar stralen van de zon op de huid, de productie van Vitamine-D komt tot Stilstand is gekomen.

Ook in de zomer een voldoende productie is gewaarborgd alleen dan, wanneer de zon is ten minste 45 graden van de hemel en de huid niet bedekt of zonnebrandcrème tegen UV-straling beschermd. In de middag zon zonder bescherming tegen UV-straling, de huid bruinen, maar voor de preventie van huidkanker en snelle kreuken is niet aan te raden. Maar ook degenen die het werk in het kantoor, meestal niet in de correctie op de zon op de middag tijd om na te denken, maar ziet de zon meestal door glas.

In feite, organisaties, zoals de duitse nutrition society (DGE), de voedingssupplementen zijn meestal zeer kritisch gaan hier uit van een wijdverspreide Vitamine-D-tekort. Daarom is de DGE stelt hier is in tegenstelling tot de gebruikelijke praktijk, het nemen van een drug, als UVB-stralen en inname van voedsel is niet voldoende serum concentratie kan worden bereikt.

Zweedse studie toont de invloed van Vitamine D3 op antimicrobiële peptiden

Nu is aangetoond door een studie uit Zweden is een ander, verrassend voordeel van een voldoende Vitamine D-niveau. Het is een kwestie van een mogelijke bescherming tegen infecties van de urinewegen en blaas infecties, meestal van het type A OPC in cranberry ‘ s kan worden gebruikt.

Op hetzelfde moment werd gewonnen door de studie, die werd uitgevoerd op het microbiologisch Instituut van de Karolinska Universiteit en het Karolinska University hospital in Stockholm, een belangrijk nieuw inzicht in de conversie van 25D3 1,25D3. Het legt ook uit hoe Vitamine D verhoogt de productie van antimicrobiële peptiden door de naam van Cathelicidine, de E. coli-bacteriën, en dus ionen en blaas infecties, infecties van de urinewegen tegengaan.

Structuur van de studie over Vitamine D en urinewegen

Vitamin D und HarnwegeDe studie bestond uit twee groepen deelnemers. De onderzoekers vonden de Vitamine D-3 serum waarden van een totaal van 36 zweedse vrouwen van Europese oorsprong, met een gemiddelde leeftijd van 59 jaar. Zes van hen had de Menopauze, terwijl 22 vrouwen waren al postmenopauzale. Een verdere groep van deelnemers uit de post-kwam-menopauzale vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 62 jaar. Hier is een 12 weken van de inkoop van 2.000 eenheden van 25D3 was, die werd gevolgd door een 12 weken Follow-Up Fase.

Bloedmonsters werden genomen aan het begin van de intake fase, evenals de zes en 12 weken na opname door de mond. Ze werden geanalyseerd op 25D3, Cathelicidine, calcium, glucose, parathyroïd hormoon en fosfaat. Vijf vrouwen namen deel tot de voltooiing van alle maatregelen.

Een symptoom uit te sluiten van de gratis verspreiding van bacteriën, een zogenaamde Bacteriuria werd bepaald voor de bacteriële Status met behulp van het Meten van de staven van de urine tests.

Ook in de urine van de blaas, Vitamine D3 wordt gemetaboliseerd

De zweedse onderzoekers vinden, verrassend genoeg, dat zelfs in de urineblaas lokale 25D3 1,25D3 wordt omgezet. Het gebeurt hebben aangetoond hoe parallelle onderzoeken, in de endotheliale cellen, of de cellen van de vasculaire bubble binnenmuren van de urineblaas. Hier, de onderzoekers waren er ook de reeds genoemde conversie van het enzym 1-Alfa-Hydroxylase aan te tonen, evenals Vitamine D3 receptoren (VDR). De binding van 1,25D3 te VDR ten slotte, de wetenschappers zorgen voor een verhoogde activiteit van het KAMP gen verantwoordelijk voor is. Dit, op zijn beurt, wordt voor de codering van de anti-microbiële Cathelicidine–peptiden zijn mede verantwoordelijk en dus ook voor uw productie.

Dus, de conclusie van de zweedse onderzoekers concluderen Vitamine D, respectievelijk, 25D3 een rol kunnen spelen in de lokale strijd tegen E. coli bacteriën zoals deze voorkomen in de urine gebied en infecties veroorzaken. In het gezicht van een gestaag toenemend aantal resistenties tegen antibiotica, deze bevinding belangrijke impuls zou kunnen bieden voor alternatieve vormen van behandeling.

Bron: Hertting, O., Vitamine D inductie van de menselijke antimicrobiële Peptide cathelicidin in de urineblaas, tijdschrift PLoS One. 2010 Dec 14;5(12):e15580. doi: 10.1371/journal.pone.0015580. Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top