Snelevacature Amsterdam

Vitamine D-tekort bevordert de verkalking van de slagaders

Vitamine D leveren tijdens de Kindertijd kan invloed hebben op atherosclerose risico in latere jaren. De gevonden finse onderzoekers na analyse van de gegevens, die al in 1980 verzameld.

Een lage inname van Vitamine D tijdens de Kindertijd kan verhogen later in het leven, is het risico van subklinische verharding van de slagaders, of atherosclerose, volgens een nieuwe studie uit Finland. Met subklinische hier wordt bedoeld dat de getroffen mensen ervaren slechts geringe of geen symptomen, en zelfs in het geval van de standaard tests, geen afwijkingen zijn gevonden.

Dit is juist het verraderlijke aan de verharding van de slagaders (“aderverkalking”). Je kan de vooruitgang in de loop van vele jaren, soms zelfs tientallen jaren, zonder als met een levensbedreigende ziekte met een sterk verhoogd risico voor hart-en lijden merkbaar. Directe gevolgen van een verkalkte slagaderen zijn aanvallen, gebrek aan bloedcirculatie in schone vaten, hoge bloeddruk, verhoogd herzinfakrt risico en het risico van een beroerte of een longembolie, bij mannen ook als een vroege indicator van erectiele disfunctie.

Binnenste laag van de halsslagader is een indicator voor atherosclerose

Het detecteren van deze eerste verharding van de slagaders en de verklaringen met betrekking tot toekomstige hart-en vaatstelsel en beroerte risico ‘ s, bijvoorbeeld, kan een echo-onderzoek van de halsslagader uitgevoerd.

De Intima is de binnenste laag van de wanden van de bloedvaten, verdikte, is er een verhoogd risico. Een van de dikte van de Intima (intima-media dikte – IMT) van 0,9 tot 1,0 millimeter, kan worden aangenomen dat atherosclerose.

Voor de eerste keer een verbinding tussen de Vitamine D-inname in de Kindertijd met een hoger risico voor de verharding van de slagaders onderzocht

Finse wetenschappers van de Universiteit van Turku hebben nu gevonden voor de eerste keer, dat de toevoer van Vitamine D tijdens de Kindertijd kan van invloed zijn op de ontwikkeling van arteriosclerose in de volwassenheid. Aan dit resultaat is dat de onderzoekers komen in het kader van een studie van het Serum inhoud van het geheugen-Vitamine-D-3 of 25(OH)Vitamine D3 (25D3) van 2,148 mensen in de leeftijd van drie jaar, tot 18 jaar werd bepaald.

De monsters werden genomen in de jaren 1980 en gearchiveerd. In 2007, een nader onderzoek naar dezelfde personen dan plaats vond, die had nu een leeftijd bereikt van 30 tot 45 jaar. De reeds genoemde echo-onderzoek werd uitgevoerd op de achterste wand van de linker halsslagader bepalen van de IMT als een indicator voor atherosclerose. Voor de analyse van de gegevens, de schoonmaak vond plaats, als er ook andere risicofactoren, zoals dieet, Obesitas, hypertensie, oefening, de consumptie van tabak, en sociaal-economische Status in aanmerking werden genomen.

Ab 43 Nanomol Vitamine D in de Kindertijd het risico voor Verdi stijgt set halsslagaders later

sonnenvitamin d mangel osteoporoseDe onderzoekers, de deelnemers werden verdeeld op basis van hun gemiddelde Vitamine D in het bloed tijdens de Kindertijd, in groepen van vier. In het laagste kwart van de Vitamine D-gehalte in het Serum werd in het jaar 1980, onder de 40 Nanomol per liter. De resultaten toonden aan dat bij deze personen, 27 jaar later, zelfs na de uitsluiting van andere risicofactoren bijna twee keer zoveel kans te hebben verdikte carotis sjablonen aderen, zoals in het geval van de deelnemers uit de andere groepen. Een Vitamine D-Niveau in de Jeugd van minder dan 43 Nanomol per liter Serum, de onderzoekers gedetecteerde waarden, een tendens tot verhoogde IMT.

Voor de kinderen, een Vitamine is aanbevolen-D bloedspiegel van 50 Nanomol per liter Serum. Daarnaast vonden de onderzoekers dat een lage Vitamine D-niveaus niet kunnen worden geplaatst in de volwassen leeftijd met subklinische verharding van de slagaders. Dat is het risico voor hart-en vaatziekten in gevorderden ouderdom te wijten aan Vitamine-D-tekort is in de vroege Jeugd.

Vooral in de Winter de Vitamine D-supplementen zijn belangrijk

Dit resulteert in de verwarming van de cursus, de discussie over het net-maar niet alleen voor kinderen en jongeren belangrijk absorptie van Vitamine D. In de winter maanden, deze Vitamine is geproduceerd door zonnestralen op de huid vaak op. Een Aanvulling lijkt onvermijdelijk.

In de tussentijd, veel producten, zoals melk, Margarine en yoghurt met Vitamine D in Scandinavië verrijkt. De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), UV behandeld en dus zijn verrijkt met Vitamine D bakkersgist als voor gebruik in voedsel veilig verklaard – eindelijk! u wilt verklaren, omdat bijna.

Geef een reactie

Scroll To Top