Snelevacature Amsterdam

Vitamine D tekort bij kinderen leidt tot bloedarmoede

Bloedarmoede bij kinderen en adolescenten kan worden door een goede toevoer van Vitamine D vaak te voorkomen. Vitamine D is niet alleen voor de preventie van rachitis, een misvorming van de botten als gevolg van Vitamine D-deficiëntie, maar ook voor een gezond bloed beeld, vooral op jonge leeftijd noodzakelijk.

Een van de meest prestigieuze medische instellingen van de verenigde staten voor de kinderen, het John Hopkins Children ‘ s Center in Baltimore, Maryland, was in staat om te ontdekken een Team van wetenschappers een mogelijk verband tussen een gebrek aan Vitamine D en bloedarmoede.1, is Echter niet gelukt, hebben de onderzoekers een harde oorzaken van bewijs, of het bewijs van een Wirkzusammenhangs, maar de gepresenteerde resultaten wijzen op een hoge mate van waarschijnlijkheid een samenspel tussen een laag Vitamine D-niveau en hemoglobine.

Hemoglobine is een Eiwit in de rode bloedcellen, ijzer-bevattende, en voor het transport van zuurstof in het bloed paden verantwoordelijk. Dus meestal is de eerste gissen naar de oorzaak van de bloedarmoede is een ijzertekort.

Zelfs een kleine Vitamine-D-tekort kan het dubbele van het risico voor bloedarmoede

Vitamin D Mangel Anämie bei KindernIn de focus van hun cross-sectionele studie 10.410 gezonde kinderen en adolescenten waren tussen de leeftijd van één tot en met 21 jaar leeftijd. De gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) uit het jaar 2001 tot 2006. Dit, in het geheel van de VS onderzoeken die zijn uitgevoerd zijn, in aanvulling op het interview van gegevens, de resultaten van medische onderzoeken, evenals de bijbehorende bloed.

Uit de bloedmonsters van de onderzoekers van Baltimore, Vitamine D en hemoglobine waarden van de betrokkenen met elkaar vergeleken. Volgens hun Definitie, een bloedarmoede als het hemoglobinegehalte in het bloed kwam overeen met wat in de buurt van de onderste vijf procent van de resultaten van een landelijk en representatief in de vorige studie met dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht.

In het Algemeen, de Hopkins in staat waren om te vinden de onderzoekers dat de Vitamine D niveaus bij kinderen en adolescenten met een lager dan gemiddelde hemoglobine waarden consequent lager dan in het geval van Jongeren, voor die is er geen neiging tot bloedarmoede aanwezig was. Interessant genoeg, het was de sterkste stijging voor de anemie risico werd bereikt vanaf het Moment dat een relatief gering tekort, of een Vitamine D-insufficiëntie. Dit tekort wordt dan gegeven als de waarde van het bloed serum 25(OH)Vitamine D3 is minder dan de hoeveelheid van 30 nano gram per Milliliter.

25(OH)Vitamine D3 in de lever en de nier als gevolg van conversie van het product op de huid gevormd Vitamine D3 of een vegetarische voeding zijn Vitamine D2 of D3 gevolg van dierlijke voedselbronnen. Kinderen en jongeren van een Vitamine D3 tekort in vergelijking met proefpersonen met een normale of hoge 25(OH)Vitamine-3-waarden op bijna een verdubbeling van het risico van bloedarmoede worden beïnvloed.

Onderzoekers twijfelen uniform aanbevolen dosering

Vitamin D Mangel AnämieOmdat het aanbod van 25(OH)Vitamine D3 voornamelijk door de inwerking van UV-stralen op de huid, wilde weten de wetenschappers, of de natuurlijke bescherming tegen de zon factor, de kleur van de huid, een impact zal hebben op de bloedarmoede heeft risico.

Dus ze ten opzichte van de bloedmonsters van de Afro-Amerikaanse en blanke kinderen en adolescenten, met het gevolg dat 14 procent van de mensen met een donkere huid geleden van kleur tot bloedarmoede, terwijl het gevild werden aan het Licht voor slechts twee procent. De bijbehorende lagere 25(OH)Vitamine-3-waarden in de Afro-Amerikaanse proefpersonen werden ook significant.

De bloedarmoede risico van een donkere huidskleur, is niet toegenomen, maar zolang je de 25(OH)Vitamine-3 niveaus aanzienlijk gedaald onder de lichte huid deelnemers. Deze huid kleur is afhankelijk van het sterk uiteenlopende Karakter, of kwetsbaarheid, die het onderzoeksteam leidde uiteindelijk tot de huidige strategie in de samenstelling van voedingssupplementen “One-Size-Fits-All” (een dosering geschikt voor alle). Althans in het geval van Vitamine D, individuele criteria, en de synthese van invloed op de 25(OH)Vitamine-3 op te merken, zijn de beste.

Aanbevelingen voor Duitsland

Voor Duitsland, de DGE (duitse vereniging voor voeding e. V.) van 20 µg per dag wordt aanbevolen als u niet wordt blootgesteld aan de zon. De zon om Vitamine D in de huid, maar ten minste 45 graden hoog aan de hemel. Dit is alleen in de zomer tussen de late ochtend en vroege middag. Sun crème onder de vorming van Vitamine D bijna volledig (SPF 12 bindt tot 99%). Ongeveer 2 – 4 µg zal worden opgenomen door de reguliere voeding. Het blijft voor minstens 15 µg, dat kan alleen maar een voedingssupplement.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top