Snelevacature Amsterdam

Vitamine D-tekort, dan verdubbelt het risico op het ontwikkelen van dementie

Zelfs een lichte Vitamine D tekorten die dementie kan verhogen het risico aanzienlijk

Het verband tussen Vitamine D en de hersenen de macht is bekend voor een Lange tijd. Van de drie klassieke gebieden van het Leren, Onthouden en waar te nemen, evenals de stemming factoren worden beïnvloed. Nu een internationaal team van onderzoekers heeft ontdekt dat waarschijnlijk tussen het begin van de dementie, en Vitamine D is van een verbinding.

Duidelijk resultaat verraste de onderzoekers

De Basis voor deze analyse is de Cardiovascular Health Study, waarin de verzamelde gegevens van van 1,658 de Amerikanen over de leeftijd van 65 jaar. De voorwaarde voor deelname was dat het begin van de studie, geen dementie. Tussen 1992 en 1993 werden voor het eerst uitgevoerd onderzoek. In 1999 was er een Follow-Up werden geëxtraheerd uit het bloed. Bovendien, neurologische en psychologische onderzoeken werden gehouden.

Op dit moment, 171 vormen van dementie gediagnosticeerd, waarvan er waren 102 om de ziekte van Alzheimer. Voor de nieuwe analyse, de wetenschappers gebruik van de gegevens voor de Vitamine D-gehalte in het Serum in verhouding tot de incidentie van dementie na ongeveer vijf en een half jaar van de Follow-Up Fase. Dat er een verband wordt vermoed, de onderzoekers al.

Het resultaat was verbaasd, maar sinds een Vereniging is twee keer zo vaak als verwacht. In het geval van een zeer lage Vitamine D-gehalte van minder dan 25 Nanomol per Liter Serum het risico op het ontwikkelen van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer was 125 procent hoger dan in het geval van een voldoende salaris. De laatste ligt op 50 Nanomol of hoger. Zelfs met een serum inhoud van 25 tot 50 Nanomol – dat wil zeggen, een tekort het risico is toegenomen van 53 procent.

Reden waarom Vitamine D-tekort, vormen de voorkeur, het is nog steeds niet duidelijk

Voor de huidige studie werden gegevens alleen geëvalueerd in een context, het kan niet bewezen is aangenomen. Aanvullende klinische studies zijn nodig om te vinden van het mechanisme van de werking tussen een gebrek aan Vitamine D en de vorming van een dementie te ontdekken. De mogelijkheden zijn vele. Dus, de regio van de hersenen-de Hippocampus – Vitamine – D-receptoren, die hebben een positief effect op de zenuw groei in herinnering.

Een gebrek aan Vitamine D lijkt het verminderen van de bloedtoevoer naar de hersenen, die invloed kan hebben op een beroerte en dementie risico.

Daarnaast, ten slotte, is het mogelijk dat de Vitamine kan spelen D rol in de afbraak van seniele Plaques, waarvan de depositie is geassocieerd met een risico op dementie. In een andere studie, al van de significante relatie tussen Vitamine B6, B12 en foliumzuur is aangetoond met de ontwikkeling van dementie.

Bron:

Llewellyn, D. J., et al., Vitamine D en het risico op dementie en de ziekte van Alzheimer, Neurologie, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie

Geef een reactie

Scroll To Top