Snelevacature Amsterdam

Vitamine D-tekort en Obesitas: verbinding mogelijk

Kan leiden tot een Vitamine D-tekort Overgewicht of obesitas vermindert Vitamine D-niveaus? In ieder geval is er een verband tussen een gebrek aan Vitamine D en het lichaamsgewicht: mensen met Overgewicht hebben vaker een tekort aan zonneschijn-vitamine!

Als je kijkt in een foto album of tijdens de montage van de lange-gedragen kledingstukken vaak opvalt is dat over de jaren de een of andere Kilo op de heup of op andere Plaatsen, die vroeger lenig en slank. Spaanse wetenschappers hebben nu ontdekt dat een tekort aan Vitamine D dragen hier aan bij.1

Wat is oorzaak, wat is het effect?

Deze verklaring is echter omstreden. Hoewel een verband tussen Obesitas en Vitamine D is bewezen, er is nog steeds onduidelijkheid over de vraag of een Vitamine D-tekort is voorstander van de verhoging van het gewicht of de extra kilo ‘ s leiden tot een tekort aan Vitamine D.

Als een internationaal bemand team van onderzoekers onder leiding van Dr. Karani Vimaleswaran, University College London, Verenigd Koninkrijk, op basis van een bi-directionele genetische benadering tot de conclusie dat een hogere Body Mass Index (BMI) leidt tot een lager niveau van 25(OH)Vitamine D3 in het bloed. 25(OH)Vitamine D3 is het orgaan dat gevormd wordt, maar inactieve Vorm van de Vitamine. Lage concentraties 25(OH)Vitamine D3, de wetenschappers slechts een marginaal effect op de BMI.2

Lange-termijn studie met drie studie fasen antwoorden

Vitamin D AbnehmenAanwijzingen kunnen er anders uitzien, de spaanse onderzoekers van het Ziekenhuis van de Regionale Universitario Carlos Haya de Malaga. Voor hun bevolking op basis van cohort studie uitgevoerd in de jaren 1996 tot en met 1998 tot 1,226 onderwerpen, een klinisch onderzoek met inbegrip van een orale glucose tolerantie test en een interview. Dit werd herhaald in 2002 en 2004 in een tweede fase van het onderzoek. Hier, de 25(OH)Vitamine D3-waarden werden gemeten. Tussen 2005 en 2007, een derde studie vond plaats dan.

Tijdens het eerste onderzoek werd gevonden in 28.1 procent van de deelnemers ‘obesitas’. In het tweede onderzoek waren er 36.2 procent en in het derde, 39.5 procent. Een gebrek aan Vitamine D, de wetenschappers gediagnosticeerd op 20 nanogram per Milliliter Serum of minder, aanwezig was in het 34,7% van de deelnemers.

Resultaat van de studie: obesitas heeft geen invloed op de Vitamine D-niveaus, maar de Vitamine D-tekort heeft een effect op de gewichtstoename

De onderzoekers vonden dat geen obesitas hadden om te studeren aan het begin van de ontwikkeling van een tot het tweede onderzoek heeft een belangrijke invloed op de Vitamine D-Status in de tweede evaluatie. De conclusie kan alleen zijn dat de Obesitas van invloed op de Vitamine D-niveaus.

Het was een andere foto in het derde onderzoek. Wanneer de gevolgen van een Vitamine geanalyseerd werden, D. Hier bleek dat de mensen die in de tweede Test, nog steeds geen Overgewicht, gemeten maar 17 nanogram van 25(OH)Vitamine D3 of minder, het aanzienlijk toegenomen risico ‘ s zijn te koop in de volgende vier jaar een aanzienlijke vet pad. In tegenstelling tot hun collega ‘ s in Londen, de Spanjaarden tot de conclusie dat een Vitamine kunnen worden geassocieerd met D-tekort, maar met de ontwikkeling van obesitas.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top