Snelevacature Amsterdam

Vitamine D tekort in de Kindertijd verhoogt het risico op Astma op de leeftijd

Vitamine D tekort bij de geboorte leidt tot een quasi-met kennisgeving – met een verhoogd risico op Astma in de leeftijd van negen. In aanvulling op de preventie van rachitis, een ziekte van zwakke botten van kinderen te wijten aan Vitamine D-tekort, is dit een andere reden aan te Vullen tenminste in de Winter, het eten is ook bij zuigelingen en kinderen te wijten aan Vitamine D.

Nieuwe inzichten om de lange-termijn gevolgen van Vitamine D-deficiëntie in de vroege Kindertijd, een studie van wetenschappers van verschillende universiteiten in Australië waren betrokken. Als uitgangspunt voor hun studie, de onderzoekers formuleerden de hypothese dat een Vitamine-D-gebrek bij de geboorte of in de vroege kindertijd is de leeftijd in verband met de gevoeligheid voor Astma later in de kindertijd ontwikkeling. Deze mogelijke relatie te onderzoeken, ze waargenomen 233 deelnemers van de Perth Astma Studie (CAS) vanaf de geboorte tot aan de voltooiing van het tiende jaar van het leven, en zo volgde het Ontwerp van een prospectieve longitudinale studie.

De eerste studie, de Vitamine D-Status vanaf de geboorte, regelmatig gevolgd

Kinder Rachitis Vitamin D MangelNaast een studie van navelstrengbloed bij de geboorte, analyses van plasma vond plaats in de monsters die zijn genomen op de leeftijd van zes maanden, één, twee, drie, vier, vijf en tien jaar. De Vitamine D-Status kon exact worden bepaald via de concentratie van de opslag van vitamine 25(OH)Vitamine D3 in het Serum.

Het is de eerste studie gevolgd van de Vitamine D in het bloed van de geboorte tot de eerste verschijnselen van de ziekte astma. Terwijl eerdere studies bedekt kortere periodes en kwam tot tegenstrijdige resultaten, hier zijn afdelingen voor de eerste keer, er is een duidelijke relatie tussen de Vitamine D-aanvoer in het begin van het leven en het risico van Astma kan worden aangetoond.

Bacteriële respiratoire aandoeningen, eczeem en allergieën om te stoppen met Astma

Het pad naar deze risico-verhoging plaatsvindt voornamelijk op twee voorwaarden, die zijn al op de leeftijd van zes maanden herkenbaar. In het geval van een lage Vitamine D Status ernstige koorts infecties van de lagere luchtwegen komen vaker en vaker. Tegelijkertijd schadelijke bacteriën hebben het makkelijker, in de bovenste luchtwegen. Bovendien getroffen kinderen in de eerste jaren van het leven zijn meer gevoelig zijn voor allergische immuun reacties en eczeem. De accumulatie van Astma-aandoeningen in de vroege kindertijd Vitamine D-tekort, is aangekondigd jaar eerder, door bepaalde kenmerken.

De eerste twee jaar van het leven van cruciaal belang zijn voor de Vitamine D-aanvoer

Vitamine D speelt een belangrijke rol in de regulatie van het immuunsysteem, evenals de ontwikkeling van een gezonde longfunctie, is al bekend voor een lange tijd. Het huidige onderzoek trekt de verdenking van het begin van allergische Sensibilisatie van de luchtwegen ziekten en kolonisatie door bacteriële pathogenen, de omgeving,en in de latere persistent Astma. Als de kritische periode, de Australische onderzoekers identificeren, de eerste twee jaar van het leven.

Moet voedingsmiddelen met Vitamine D verrijkt?

Tot slot, de vraag of Vitamine D (chem.: Cholecalciferol) het organisme beter over de synthese van de huid door zonnestraling te bereiken of dat het nemen van Vitamine D-supplementen of de verrijking van voedsel is ook nuttig. In de hier onderhandeld context, de wetenschappers kunnen bieden dat is momenteel niet het antwoord.Maar het feit is dat in Centraal-Europese Breedtegraad is de zon niet op is tussen September en April, hoog genoeg om te zorgen dat de huid voldoende Vitamine D-synthese. Hier het lichaam is afhankelijk van Vitamine D in de voeding. Het voedsel alleen, maar nooit genoeg Vitamine D, zelfs met een zeer gerichte voeding de helft van de dagen ontbreekt voor ten minste nodig hebben.

Deskundigen zien ook, dat Australië is naast Duitsland en Oostenrijk is één van de weinige ontwikkelde landen waar bepaalde voedingsmiddelen met Vitamine D verrijkt. Op hetzelfde moment, het is binnen deze groep het land met het hoogste Tarief van allergische ziekten – een toeval?

Bron: Hollams, E. M., et al., Vitamine D in het eerste decennium en gevoeligheid voor jeugd allergie en astma, J Allergy Clin Immunol. 2016 7 Okt, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top