Snelevacature Amsterdam

Vitamine D-tekort verhoogt het risico op het ontwikkelen van Astma

Vitamine D is essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem. Nieuw onderzoek naar Vitamine D en Astma hebben aangetoond dat een gebrek aan Vitamine D, allergieën en Astma kunnen worden verbeterd.

Volgens de European Federation of Allergy and Airway Diseases Patiënten Association (EFA) in Europa, meer dan 30 miljoen mensen aan Astma. De ziekte veroorzaakt een kost van ongeveer 17,7 miljard Euro in het jaar. Dit omvat een schatting van 9,8 miljard euro, veroorzaakt door het verlies van werk.

Over het Lijden, die wordt veroorzaakt door Astma. Wetenschappers van de medische universiteit van Harvard University en van de verbonden aan de Brigham and Women ‘ s Hospital hebben nu ontdekt voor de eerste keer, dat de Vitamine-D-gebrek kan verhogen het risico op het ontwikkelen van Astma bij kinderen.1 de onderzoekers op basis van eerder onderzoek, een Vitamine-D-tekort tijdens de zwangerschap hebben een negatief effect op de respiratoire gezondheid in de vroege kindertijd het podium, en de ontwikkeling van de symptomen van Astma kan worden verbeterd.

Zelfs op de Evenaar Vitamine D-tekort

De studie werd uitgevoerd in het Equatoriale Costa Rica op 616 astmatische kinderen tussen de leeftijd van zes tot en met 14 jaar. Hoewel het waarschijnlijk is dat hier op zijn minst een gebrek aan zonneschijn-vitamine kunnen prevaleren en weiden, maar 175 van de onderzochte kinderen, 28 procent een Vitamine D-tekort. Minder dan 30 nanogram Vitamine D per Milliliter bloed werd gevonden in hen.

Omgekeerd evenredig is met de concentratie van markers voor allergieën en Astma is toegenomen in deze kinderen. De toename van het allergeen antilichaam Immunoglobuline E (IgE) veel aandacht trok. Dit verband is onderzocht door onderzoekers voor de eerste keer.

In een multivariate logistische regressie-model, een complexe en betrouwbare statistische methoden, vonden de onderzoekers dat in het geval van een relevante toename van de Vitamine D-voorziening van astma-gerelateerde verblijf in het ziekenhuis en de inname van anti-inflammatoire geneesmiddelen, daling en een stijging in de gevoeligheid van de luchtwegen wordt verwacht.

Op grote schaal, duits Vitamine-D-en-Astma-studie wachten in de coulissen

In dit gebied van Vitamine D is het onderzoek nog in de kinderschoenen. Toch zijn er tekenen dat hier inderdaad een veelbelovend veld werd geopend, wat kan leiden tot nieuwe inzichten in de preventie en de behandeling van Astma zijn op de stijging.

Het duitse Federale Ministerie van onderwijs en onderzoek (BMBF) ziet de kansen die echter zo hoog, dat er ongeveer een Miljoen euro in een onderzoek van de Johannes Gutenberg-Universiteit Mainz, om het effect van Vitamine tonen D tegen Astma. De EVITA studie van het Effect van Vitamine D als add-on Therapie voor vitamine D onvoldoende patiënten met matige tot ernstige Astma) moet beginnen in de herfst van 2013 en is gepland voor de laatste drie jaar.2

Geef een reactie

Scroll To Top