Snelevacature Amsterdam

Vitamine D Tekort

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Ongeveer 40 procent van alle Duitsers hebben een lichte Vitamine D-tekort, ernstig Vitamine D-tekort invloed op ongeveer twee procent van alle volwassenen. Indien onbehandeld, het risico van het ontwikkelen van een ontkalking van de botten (osteomalacie) toeneemt.

  Wat is een Vitamine D-tekort?

  In het geval van een Vitamine D-tekort de dagelijkse behoefte van Vitamine wordt niet gedekt D. Vitamine D is een in vet oplosbare Vitamine, bestaat in verschillende vormen. De twee belangrijkste zijn Vitamine D3 (Cholecalciferol) en Vitamine D2 (Ergocalciferol). Vitamine D2 is een plantaardig Vitamine D, en uitsluitend plantaardig voedsel in het menselijk lichaam. Vitamine D3 wordt geabsorbeerd door dierlijke voedingsmiddelen op basis van, maar kan ook gevormd worden, zelfs in de huid van de persoon met behulp van de UV-B-straling van het zonlicht. Naar schatting 80 procent van de Vitamine D-behoefte wordt gedekt door de productie in de huid. Geen felle zon baden zijn niet nodig; zelfs een kort verblijf in de zon genoeg. Omdat in de Winter, minder zon schijnt, het lichaam slaat Vitamine D in vet-en spierweefsel, die werd gevormd in de zomer, het gebrek van Vitamine D in de lage zon maanden van de balans.

  In het lichaam, de lever zet de Vitamine D eerste in een andere Vorm, van de 25-Hydroxyvitamine-D. Het wordt dan gevormd in de nieren naar een actieve Vorm van de Vitamine, die werkt in het lichaam als een hormoon, en diverse belangrijke processen geregeld. Onder deze, met name de regulering van de calcium-en fosfaathuishouding door Vitamine D zorgt ervoor dat calcium uit de dunne darm opgenomen in het bloed. Dit, op zijn beurt, is belangrijk voor vele vitale functies, bijvoorbeeld, het bevordert de mineralisatie en de verharding van de botten. Daarnaast kan Vitamine D wet beschermend op het immuunsysteem en heeft een invloed op de spierkracht.

  Spaziergang in der Sonne fördert die Vitamin-D-Bildung

  Een korte wandeling in de zon bevordert de Vitamine D-vorming in de huid

  Vitamine D-tekort preventie: Vitamine D-behoefte

  In de Zonnige maanden van het jaar, de dagelijkse behoefte van Vitamine D, met een regelmatig verblijf in de open lucht kunnen worden gedekt, alleen door de Vitamine D-productie in de huid. De duitse nutrition society (DGE) beveelt een dagelijkse inname van 20 microgram (µg) Vitamine D via de voeding. Deze waarde niet bereikt worden door het merendeel van de duitse mannen in een gemiddelde van slechts 2.9 microgram, vrouwen-zelfs met slechts 2,2 µg Vitamine D via de voeding. In kinderen, de inname via de voeding is zelfs nog lager. Goede leveranciers van Vitamine D zijn vis, zoals haring, paling, zalm en makreel, maar ook paddenstoelen, zoals champignons, boletes en cantharellen zijn Vet. Eieren, Boter, Margarine en melk bevatten ook nog Vitamine D, maar in kleinere hoeveelheden.

  Risicogroepen voor Vitamine D-tekort

  In Duitsland, bijvoorbeeld, wordt 40 procent van alle inwoners hebben een lichte Vitamine D-tekort. Mannen en vrouwen zijn even beïnvloed. Onder een ernstig Vitamine D-tekort ongeveer twee procent van alle volwassenen en maximaal vier procent van alle kinderen tussen 3 en 17 jaar van het lijden. In principe is de Vitamine D-concentraties van de Seizoenen, afhankelijk van het volgende: In de zon-arme Winter, ze zijn lager dan in de zomer. Daarnaast zijn de ouderen behoren tot de risicogroepen voor Vitamine D-tekort, omdat het vermogen van de huid om Vitamine D te maken afneemt met de leeftijd. Ook mensen met een donkere huidskleur hebben meer kans op een Vitamine D-tekort dan licht gekleurde mensen omdat de Melanine (het bruine huidpigment) belemmert de Vitamine D-productie.

  Geef een reactie

  Scroll To Top