Snelevacature Amsterdam

Vitamine D verlaagt de bloeddruk en de kans op een hartaanval

Vitamine D-gebrek betreft in de Winter ongeveer 90% van de bevolking. De negatieve effecten zijn in aanvulling op het immuunsysteem, met name in poreuze botten (osteoporose). Nu van oorzaak-en-gevolg-bewijs van Vitamine D tegen de ontwikkeling van hypertensie.

Met de vooruitgang in de studie van het menselijk genoom studies kunnen concurreren steeds meer bewijs over de werkingsmechanismen van micronutriënten en controleerbare genetische analyses wijzen. Onder andere op dit punt is te zien hoe de evolutionaire biologie van een linie van het onderwijs, zoals het was voor de eerste keer uitgebreid voorgesteld door Charles Darwin in 1859 in zijn belangrijkste werk “Over de oorsprong der soorten”, ontwikkelde een praktische wetenschap, waaruit blijkt, bijvoorbeeld, via methoden, zoals DNA-sequencing feiten aan het ontstaan en de werking van het leven. Observationele studies kunnen bewijzen op de plausibiliteit van een relatie.

Op dit punt, is het al geslaagd vaak op een relatie tussen de aanvoer van Vitamine D, respectievelijk, in de concentratie van 25(OH)Vitamine D3 in het bloed en het voorkomen van beroertes en hart-en vaatziekten.

In het bijzonder het effect van de 25(OH)Vitamine D3 op de regulatie van de bloeddruk lijkt voor de hand liggend. Maar door observatie ontdekt correlaties hoeft niet noodzakelijkerwijs gebaseerd op causaliteit. Dit bewijs van oorzaak-en-effect kan alleen worden bereikt door een analytische methoden, bijvoorbeeld in het kader van een onderzoek op basis van genetische databanken.

Genetische Marker in de Vitamine D-Status in een relatie

Vitamin D Blutdruck HerzinfarktWetenschappers aan de University College London, Verenigd Koninkrijk, nu, een genetische analyse op basis van onderzoek dat de oorzakelijke relatie van een te hoge bloeddruk, hartaanval en beroerte risico met lage 25(OH)Vitamine D3 niveaus.1 Voor dit doel werden geëvalueerd in 35 studies van diverse onderzoeksinstellingen in Europa en Noord-Amerika, met gegevens over meer dan 155.000 mensen onderwerpen weer.

Duidelijk was dat de mensen die in hoge 25(OH)Vitamine D3 gehalte in het bloed, een lagere bloeddruk hebben en dus minder risico van hypertensie werden getroffen. Voor het bepalen van de Vitamine D-de ziekte van Status, gebruikt door de Britse wetenschappers genetische variaties als markers. Deze zijn single nucleotide polymorfismen, zodat bepaalde basenparen van het DNA. De resultaten toonden aan dat elke tien procent toename van de 25(OH)Vitamine D3 concentratie resulteerde in een daling van hypertensie risico van 8,1 procent.

Methode van analyse is exclusief de invloed van interferentie factoren

Untersuchung Vitamin D BlutdruckDoor hun methode de onderzoekers kan uitsluiten van de mogelijkheid dat andere, niet-nagekomen factoren leidde tot dit resultaat, omdat u er op gewezen dat de genetische invloed op de progressie van de Ziekte wordt niet beïnvloed door complicerende factoren.

Het is op deze manier een duidelijke oorzaak-en-gevolg-bewijs, de causale relatie van 25(OH)Vitamine D3 in het bloed en het risico van hoge bloeddruk. Volgens dezelfde methode, de onderzoekers die willen aantonen dat de invloed van Vitamine D, is onder andere afhankelijk van de cholesterol, inflammatoire markers, zoals C-reactief Proteïne, Diabetes type 2 en markeringen van het Glucose metabolisme.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top