Snelevacature Amsterdam

Vitamine D vermindert de regeneratie fase van de training van de spieren

Onze breedtegraad niet verwend door de zon. In de Winter, weken gaan vaak door tot in de blauwe lucht een keer, en dan zetten we het licht het niet meer dan onze neus. In 2012/2013, de donkerste Winter sinds het begin van weer records.

De stedelijke manier van leven in gesloten ruimten en de – niet onterecht – bang UV-stralen, de duitse crème nauwelijks, zelfs zonder de zon om het huis te verlaten, zelfs in de zomer, slechte voorwaarden voor een normaal Vitamine D niveau: De zon vitamine-is gevormd met behulp van UV-licht in de huid.

Conventionele voedingsmiddelen bevatten slechts zeer kleine hoeveelheden van Vitamine D, dus vooral in de winter de helft van het jaar kunnen worden vermeden onder de zorg alleen met lange en regelmatige verblijf in de open lucht of voedingssupplementen.

Vitamine D-tekort: ernstige gevolgen en de alarmerende verspreid

Vitamine D tekort is zo wijdverspreid dat experts al spreken van een epidemie. De overgrote meerderheid van de Duitsers zijn niet nemen van voldoende Vitamine D met de voeding aan 1, en dus ten minste in de winter maanden een veel te lage Vitamine D-niveaus in het bloed.

We hebben lang bekend dat Vitamine D-tekort verhoogt het risico op rachitis en osteoporose. In de afgelopen jaren meer en meer studies vinden dat Vitamine D ook een verscheidenheid van processen in ons lichaam dan de gezondheid van de botten. Longen, nieren, hart en de gezondheid van de huid en een sterk immuunsysteem lijken rechtstreeks met adequate niveaus van Vitamine D wordt gekoppeld. Vitamine D-tekort verhoogt het risico op bepaalde vormen van kanker en Diabetes, en zelfs in verband gebracht met het Optreden van depressie en schizofrenie.

Belangrijke Vitamine D

Zelfs als je denkt dat het zou naïef zijn om te overwegen het gebrek aan D-Vitamine-nu als de enige oorzaak van alle beschaving van het lijden: Het is de moeite waard om de vitale stof in het oog. Vitamine D tekort zou kunnen worden, bijvoorbeeld, ook voor de schijnbaar onvermijdelijke winter problemen, zoals PMS, vermoeidheid, hoofdpijn en vermoeidheid. verantwoordelijk 2.

Hoe, precies, Vitamine D betrokken is in al deze processen in ons lichaam, is vaak nog niet duidelijk. Een kleine studie vond voor de eerste keer, een mogelijke lichamelijke oorzaak voor de Vitamine D-tekort veroorzaakt vermoeidheid.

Onderzoek toont verband tussen Vitamine D-niveaus en de mitochondriale functie

bakterien immunsystem stärkenDe studie, in 2013, gepubliceerd in het Tijdschrift “Endocriene Abstracts”, laat een positief effect van de normalisering van de Vitamine D-niveau op de spier prestaties en, in het Algemeen, een kleine groep van patiënten met verschillende Vitamine D-tekort hadden een 3. Het onderzoeksteam onder leiding van Dr Akash Sinha van de Universiteit van Newcastle in het verenigd koninkrijk beoordeelde de prestaties van de spieren van de kuit voor de start van de suppletie met Vitamine D en na 10 tot 12 weken, gedurende welke de patiënt dagelijks in een vaste dosis van Vitamine D inkomsten.

Als maat voor de efficiëntie, de snelheid van herstel van phosphocreatine niveaus na spierspanning, met de methode van magnetische resonantie spectroscopie tijdens en na de belasting op de Ergometer quasi-real-time meten van gediend. Hoe korter de regeneratie fase, hoe meer de spier kan volledig worden geladen.

Energie fosfaatgroepen energie-eenheid van het gehele lichaam. In de spieren van deze groepen worden in de Vorm van ATP en Phosphocreatine. Creatine wordt in rekening gebracht in de toestand van rust van de mitochondriën) van de spiercel met fosfaat “”, en tijdens de contractie van de spieren weer gedegradeerd. Van de spieren na de krimp een rust, regenereert de phosphocreatine niveau. Een voorwaarde voor een snelle Regeneratie, krachtige mitochondriën.

Dr. Sinha en zijn collega ‘ s gemeten, herstel van phosphocreatine niveaus na de spieractiviteit bij patiënten in de Vitamine D-deficiënte staat, en na 10-12 weken van Vitamine D-suppletie. Een significant verschil in de regeneratie van de snelheid. In het geval van Vitamine D-tekort, de phosphocreatine concentratie hersteld gemiddeld een 34.4 seconden op de helft van de rust-waarde. Na 10 tot 12 weken van Vitamine D-suppletie, dit keer was gedaald tot 27,8 seconden en dus aanzienlijk verkort.

Dus een verband tussen de Vitamine D werd voor het eerst aangetoond Status en de efficiëntie van de mitochondria van de skeletspieren. Fysieke vermoeidheid en spierzwakte in de studie door orale toediening van Vitamine D aanzienlijk verminderen. Ook, subjectief, de patiënten voelde na normalisatie van de Vitamine D-niveaus efficiënter. Een gelijkaardige context kan worden vermoed weefsels voor de mitochondriën in andere delen van het lichaam (in zenuwweefsel). Er is een duidelijke verwijzing naar een mogelijke fysieke Basis van de typische Vitamine D tekort symptomen.

Bronnen en studies:

Geef een reactie

Scroll To Top