Snelevacature Amsterdam

Vitamine D versterkt het immuunsysteem – ook in Gezond

Bij 80% tot 90% van de Duitsers is er een gebrek aan Vitamine d van De zon vitamine is, maar voor meer dan 30 verschillende metabolisme van essentieel belang voor het immuunsysteem. De inname van Vitamine D kan ook het versterken van Gezond immuunsysteem: het is nu gevonden in een studie.

Onderzoekers aan de Medische school van de Universiteit van Boston, VS), in een studie voor het eerst dat een hogere inname van Vitamine D draagt bij tot een verbetering van de functie van het immuunsysteem. Bij gezonde volwassenen, dit heeft een belangrijke impact op de genen, biologische paden met de opkomst van

  • Kanker
  • Hart-En Vaatziekten,
  • Besmettelijke ziekten en
  • Auto-immuunziekten

.

Studie van Vitamine D en het immuunsysteem

Immunsystem mit Vitamin D stärkenIn hun gerandomiseerde, single-center, dubbel-blinde studie, drie van de acht deelnemers waren gegeven over een periode van twee maanden van dagelijks 400 IE of 10 microgram Vitamine D, terwijl de resterende vijf omzet 2000 IU of 50 microgram van de dag.1, Alle onderwerpen in de gemiddelde leeftijd van 27 jaar, een goede gezondheid, maar last van een Vitamine D-insufficiëntie (20 tot 30 ng/ml Serum) of een tekort (minder dan 20 ng/ml Serum).

De groep met de lage Vitamine D-dosis ontvangen door de manier, de helft van de duitse nutrition society (DGE) gepubliceerd referentiewaarde voor de dagelijkse inname. De deelnemers met een hoge suppletie werden op de bovenste limiet van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) geacht veilige doseringen van vitamine Zon over een langere periode van tijd. Aan het begin en aan het einde van de inname, de thema ‘ s werden genomen van immuun cellen. Daarnaast is er een gen expressie analyse werd uitgevoerd, in het geval van het bedrag van 22.500 genen werden bestudeerd om te bepalen of u als gevolg van het D-Vitamine-activiteit verhogen of te verlagen.

Zoals verwacht, werden de deelnemers 400 IE Vitamine D kreeg, na twee maanden, met een gemiddelde van 25 nanogram per Milliliter Serum is nog steeds in de ontoereikendheid bereik. De Situatie in 2000 IU groep aanzienlijk verbeterd. Voldoende 34 ng/ml Serum werden gedetecteerd. De evaluatie van de gen expressie analyse toonde ook aan dat de Vitamine D-inname, veranderingen in de activiteit van 291 genen en significant. Latere analyses bleek dat deze genen ziekten met 160 signaal trajecten voor kanker, auto-immuunziekten, infectieziekten en hart-en vaatziekten.

Als een preventie is mogelijk

Nahrung Vitamin D Mangel

Ook vis is niet in staat om te voldoen aan de Vitamine D-behoefte

Een Algemene preventie tegen deze ziekten is niet mogelijk. Echter, de resultaten van de studie suggereren dat de voeding voldoende Vitamine D een gunstige voorwaarden voor een sterk immuunsysteem. Over het voedsel van de Federale burgers op te nemen op de leeftijd van slechts vijf tot tien microgram of 200 tot 400 IE Vitamine D2 (uit plantaardige bronnen) en D3 (uit dierlijke bronnen) per dag.

Zelfs als gericht op Vitamine-D-rijke voedingsmiddelen, zoals vet-bevattende vis of paddestoelen, nauwelijks kan worden voldaan aan de vraag. Veel meer Vitamine D-stralen op de huid door UV-als een inactieve 25(OH)Vitamine D3 wordt gevormd, die in de lever en vervolgens omgezet in de nieren Vitamine D-hormoon, het actieve Vitamine D of 1,25(OH)2D3,.

Vitamine D versterkt het immuunsysteem in een gerichte

Vitamin D kapseln tablettenMogelijke preventieve maatregelen van goed gedoseerde momenten in de frisse lucht, in de zon, bijvoorbeeld. Over 20 minuten moet voldoende zijn, zodat geen extra huidkanker is wel een risico. Echter er is eerder al geen zon kan het een beschermende agent wordt toegepast.

Als in de Noordelijke landen, met name in de winter, weinig zon, wordt aanbevolen dagelijks een wandeling in de frisse lucht en extra UV-licht van een speciale lamp op de huid. Hier zijn de regio ‘ s van het gezicht, de hals en de onderarmen zijn erg belangrijk. Vaak zullen deze maatregelen niet voldoende zijn, echter, te leveren, in het bijzonder in tijden van toenemende vraag, zoals tijdens de zwangerschap, voldoende Vitamine D-niveau.

Wees daarom altijd aan te raden om meer supplementen. Vegetariërs kunnen krijgen Vitamine D2 voorbereidingen. Sommige studies hebben aangetoond dat Vitamine D3 suppletie is meer effectief. Of neemt het lichaam voldoende Vitamine D en winkels, dus dat het voldoende is dat de stofwisseling beschikbaar is, kan deze worden door middel van een eenvoudige bloedtest bij de dokter opgemerkt.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top