Snelevacature Amsterdam

Vitamine D versterkt het immuunsysteem, zelfs in het geval van kanker van de dikke darm

Een Harvard-studie levert het eerste bewijs dat Vitamine D zou kunnen stimuleren afweerreactie tegen kankercellen.

Meer en meer studies suggereren dat Vitamine D heeft veel meer functies dan werd aangenomen in het verleden. Sleutel tot die Kennis is de zuivere waarneming van de effecten voor het eerst wordt in de regel. In de volgende stap, de observaties kunnen ingesteld worden vaak in verband met de omzetting van Vitamine D.

Hier zijn de actieve Vorm, Calcitriol of 1,25(OH)2Vitamin D3 (1, 25D3) blijkt uit de inactieve opslag van 25(OH)Vitamine D3 (25D3). Dit gebeurt voornamelijk in de nieren. Dit gebeurt ook in andere plaatsen van het organisme, kan worden aangenomen dat – in vereenvoudigde termen van een lokale effectiviteit.

De eerste studie van een mogelijke relatie tussen Vitamine D-niveaus en voor risico van colorectale kanker

Op deze manier, wetenschappers en artsen uit verschillende instellingen van de medische faculteit hebben genomen aan de Harvard University en de Harvard School of Public Health in Boston, USA, om te controleren of een verband tussen Vitamine D en het risico op colorectale kanker. De basis voor geneste case-control studie van de gegevens van meer dan 170.000 personen die werden opgetrokken in het kader van de Nurses Health Study en de Health Professionals Follow-up Study.

De onderzoekers geselecteerd 942 gevallen van die bloed monsters beschikbaar waren, die waren verwijderd in de jaren 1990. Geen van deze personen werd vastgesteld in deze tijd met kanker. Later, echter, in 318 gevallen van colorectale kanker tijdens 642 personen kanker-vrij gebleven. In het onderzoek van de vorige bloedmonsters, met een hogere 25D3 niveaus, de waarschijnlijkheid van een verdere darmkanker was lager dan de gemiddelde waarden. De Harvard studie is de eerste studie met vermelding van de verbinding.

Vermoedens over het mechanisme van de actie

Met betrekking tot het onderliggende mechanisme van actie, veel is nog Onduidelijk. Echter, het is bekend dat het komt ook binnen immuuncellen in de nabijheid van enkele van de tumor cellen tot een conversie van 25D3 om actief 1,25D3. Dit is een immuunrespons.

Onder andere dingen, laboratorium studies suggereren dat Vitamine D de zogenoemde T-cellen worden geactiveerd, worden de kankercellen aanvallen. Zich bewust van deze relatie, de wetenschappers stelden ook de hypothese dat er een verband is tussen Vitamine D3 en de incidentie van colon-kan kanker. Het is een van de vormen van kanker die sterk met immuunrespons in de relatie.

Bron: Song, M., et al., Plasma-25-hydroxyvitamine D-en colorectale kanker risico volgens de tumor immuniteit status. 2015, Jan 15, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top