Snelevacature Amsterdam

Vitamine D3 is effectiever dan Vitamine D2

Met Vitamine D3 is beter de Winter door dan met Vitamine D2! Als een meester van de transformatie, ons lichaam zet elke dag zijn er miljoenen en miljoenen van de materialen in de andere. Sommige van de grondstoffen als het merendeel van de vitaminen, sporenelementen en mineralen, essentiële vetzuren en essentiële aminozuren, is afhankelijk van het organisme om deze in voldoende hoeveelheid van de buitenkant.

In een speciaal geval, het lichaam is in staat tot het produceren van de Vitamine zelf: de zon Vitamine D.

Vitamine D Metabolisme

Vitamine D wordt geproduceerd door de actie van de UVB-straling op het oppervlak van de huid. Meer specifiek, een voorloper van de actieve Vitamine D genoemd 1,25-Dihydroxy-Vitamine D3 of Calcitriol wordt hier geproduceerd. En ook in de voorbereidende fase is het belangrijk om onderscheid te maken of het wordt gevormd door plantaardige of dierlijke organismen. In het eerste geval, de inactieve Ergocalciferol of Vitamine D2 wordt geproduceerd, en in het tweede geval, ook de inactieve Cholecalciferol of Vitamine D3.

Door middel van een conversie proces in de lever en de nieren, de nog steeds actief is tussen het niveau van 25-Hydroxy-Vitamine D3 of Calcidiol (25-OH-D) van D2 en D3 eerste van alle, van de eindelijk, het actieve en het lichaam is zo belangrijk, 1,25-Dihydroxy-Vitamine D3.

Studie van de Universiteit van Otago, nieuw-Zeeland, vergelijkt de vitamine D2 en D3

Al voor een lange tijd door verschillende studies gegrond vermoeden dat inactieve Vitamine D3 leidt tot een hogere 25-OH-D-productie plantaardige Vitamine D2. Dit zou kunnen bevestigen dat er een groot onderzoek van de Universiteit van Otago, nieuw-Zeeland.

Nu kan gesteld worden dat dit helemaal niet relevant, omdat het menselijk lichaam produceert toch voor zelf-aanbod alleen Vitamine D3. Dit is helemaal waar, maar alleen in de gebieden van de aarde waar de zon het hele jaar door met een lach.

In alle andere regio ‘ s, in het bijzonder Midden-en Noord-Europa, ten minste in het koude Seizoen ongeveer 80% een Vitamine D-tekort, die nauwelijks anders dan een voedingssupplement gecompenseerd.

Hier zijn er voorbereidingen van plantaardige (D2) en dier (D3) oorsprong. Het onderwerp van het empirisch onderzoek uit nieuw-Zeeland, een vergelijking van het effect van Vitamine D2 en D3 op 25 weken, begin met het eind van de zomer. Dus hier zijn de gebrek-Fase zou worden in de Winter, zorgvuldig in acht worden genomen. In totaal 95 mensen tussen de leeftijden van 18 en 50 werden verdeeld in drie groepen met dezelfde structuur. De eerste groep werd toegediend in de periode van de studie, een Placebo, de tweede en derde groep dagelijks 1000 IU, of 25 microgram Vitamine D2 of D3.

Onder-aanbod met de 25-OH-D, ondanks het nemen van Vitamine D2

Vitamin D3 oder Vitamin D2Het geweldige resultaat van het onderzoek is dat de productie van 25-OH D afgenomen tijdens de wintermaanden, niet alleen in de Placebo groep, maar ook in die vakken met een Vitamine-D2-Voorbereiding van de ontvangsten. Alleen de deelnemers, de Vitamine D3-inkomsten, waren in staat om de 25-OH-D-concentratie. 21 nmol/l in het Serum lengte van 25-OH-D-het aandeel van de D2-groep van de D3-groep.

Dit toont duidelijk aan dat de verzorging, vooral in de winter maanden is een voldoende toevoer van Vitamine D3. Naast voedingssupplementen, haring en zalm zijn de beste leveranciers. Bijzonder rijk aan Vitamine D3 vis-olie, die wordt ook gewaardeerd vanwege het hoge percentage aan Omega-3 vetzuren.

Maar wie gaat het voeden van een vis zijn eis voor Vitamine D3 plafonds en toevlucht moet nemen tot voedingssupplementen.

Vitamine D is met name belangrijk voor het immuunsysteem en Calcium metabolisme, het tekort is vaak een trigger voor verminderde vruchtbaarheid bij mannen, vermoeidheid, PMS, vatbaarheid voor infecties en osteoporose. Vitamine D-deficiëntie is ook gekoppeld aan een depressie.

Bron: Logan, V. F., et al., “Op de lange termijn vitamine D3 suppletie is effectiever dan vitamine D2 in het handhaven van de serum 25-hydroxyvitamine D-status tijdens de winter maanden”, de British Journal of Nutrition, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Geef een reactie

Scroll To Top