Snelevacature Amsterdam

Vitamine K: goed voor het geheugen

Vitamine K blijkt een positieve invloed op bepaalde delen van het lange-termijn geheugen. Dit heeft geresulteerd in een 2013 gepubliceerd onderzoek.

In de natuur, Vitamine K komt in twee vormen. Vitamine K1, of Fyllochinon, is geproduceerd door planten en speelt in de fotosynthese een belangrijke rol. Ongeveer 90 procent van de mensen in de Westerse wereld, opgenomen Vitamine Ks, dit in groene groenten zoals spinazie en broccoli zijn rijk voorkomende variant. De menaquinone wel Vitamine K2 is een afbraak product van bacteriën, zoals optreden in de darm maar ook in de gisting en coagulatie processen, bijvoorbeeld in zuivelproducten, zoals kaas.

De onderhavige studie over de promotie van het geheugen vaardigheden geldt alleen voor Vitamine K1. De relatie tussen de hersenen en de Vitamine K2 kan niet gemaakt worden.

Met Vitamine K1 verbeterde functie van de verbale episodische geheugen

Vitamin K1 und GedächtnisAls een data-based learning van de Universiteit van Montreal, Canada, en de Quebec Longitudinale Studie over Voeding en Succesvolle Veroudering (NuAge) de wetenschap. Dit is een longitudinale studie over voeding en veroudering van de processen, uitgevoerd in Quebec onder 900 gezonde mannen en vrouwen voor de jaren 1921 tot 1935, uit 2003, over een periode van vijf jaar.1

Een focus van het onderzoek van de invloed van voeding op het geheugen. Van dit Materiaal is dat de onderzoekers geïsoleerd 320 proefpersonen zonder een mentale capaciteit beperking, in welke conclusies met betrekking tot de levering van de Vitamine K waren mogelijk. Van de huidige memory-tests, de wetenschappers waren in staat om verbinding te maken met de cognitieve prestaties. Bij hogere niveaus van Fyllochinon zijn gevonden, resulteerde in een aanzienlijk verbeterde prestaties in verbale episodisch geheugen, een declaratieve onderdeel van het lange-termijn geheugen.

In het bijzonder, in het geval van erkenning tests, waarin de informatie met 20 minuten vertraging werd aangevraagd, uitgevoerd, de deelnemers met een hogere Vitamine-K1-aanbod beter. Andere cognitieve functies werden niet beïnvloed door Fyllochinon, echter, is niet op te sporen.

Biologische werkingsmechanisme van Vitamine K

Gevraagd naar de mogelijke biologische mechanismen achter deze toename in output, de canadese onderzoekers gewezen op de Vitamine K-afhankelijke eiwitten, Groei-arrestatie-specifieke gen-6″ (Gas6), en “Seattle” (Proteïne S). De Persoon bedoeld genetische eiwit biosynthese van zowel eiwitten vindt plaats in het Centrale zenuwstelsel. Terwijl de Proteïne S voor neuroprotectieve effecten tegen hypoxie, een tekort aan zuurstof, en ischemische schade veroorzaakt door de bloedstroom tekorten, bekend, Gas6 als een belangrijke Regulator van de cel van de Overleving, de groei van de cellen en Myelination, een proces, dat de zenuwcellen met een marker stof.

Gemakkelijk bereikbaar, de deelname van Vitamine K in het metabolisme van Sphingolipiden, die vormen een belangrijk deel van de medullaire stof, of Myeline, evenals neuronale membranen.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top