Snelevacature Amsterdam

Vitaminen voor kinderen: de EFSA aan Jodium, ijzer en Vitamine C

De Europese autoriteit voor voedselveiligheid is het doen van een zeer moeilijk met de gezondheid van de jaarrekening van de effecten die een verbeterde toevoer van vitaminen. Eisen van het bewijs van de zogenaamde “Health Claims” zijn over het algemeen niet erg hoog. Aan het eind van 2013 is een belangrijke erkenning voor de effecten van Jodium, Vitamine C en ijzer bij kinderen onder de drie jaar door de Europese autoriteit.

De “verordening (EG) 1924/2006 inzake voedings-en gezondheidsclaims voor levensmiddelen”1 geeft wat instructies van de fabrikant op de verpakking of in andere Mededelingen over hun producten of moeten. Op hetzelfde moment is ook hier gedefinieerd, welke verklaringen kunnen worden bereid in dat geval. De verordening trad in werking op 19.01.2007.

De huidige versie is geldig sinds de 29.11.2012. De definitie van concrete details, zoals “Jodium draagt bij tot een normale cognitieve functie” is momenteel in de “verordening (EU) nr 432/2012”.2

De Europese molens malen langzaam

Nu bevestigd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) vier extra informatie met betrekking tot de in artikel 14 van verordening 1924/2006. Dit is de informatie omgaan met risico ‘ s-verminderingen, de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

Hebben ingediend, reeds in 2008 te stoffen in een assortiment van een totaal van 58 informatie voornamelijk vitaminen en mineralen. Verantwoordelijk voor de food industrie gerelateerde Vereniging Gespecialiseerde Voeding Europa (GND), die zich bezighoudt met de specifieke nutriënten en micro – nutriënten behoeften van bepaalde groepen mensen.

Deze verklaringen worden bevestigd door de EFSA is nu ook beschikbaar voor baby ‘ s en peuters

In het geval van de vier uitspraken, is er nu een bevestigde wetenschappelijke opinie van het EFSA-panel voor dieetproducten, voeding en allergieën (NDA), zuigelingen en jonge kinderen tot de leeftijd van drie jaar. In het bijzonder, de NDA bevestigd dat de volgende relaties:

Jodium en de werking van de schildklier

Hier zijn de eerdere volwassen gerelateerde aanspraak wordt gemaakt, het is bevestigd dat Jodium zorgt voor een normale functie van de schildklier, voor kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van drie jaar. Specifiek, het panel erkent de rol van Jodium voor de normale werking van de schildklier in een oorzaak-en-gevolg-relatie is voor alle leeftijdsgroepen.3

Jodium en normale cognitieve ontwikkeling

Te vertegenwoordigen op dit punt, de NDA is van mening dat na een goede safe kennis van Jodium veroorzaakt een preventie van jodium deficiëntie ziekten. De body is voorzien van een vertraagde mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen en jongeren, evenals de bijzondere waardevermindering van mentaal functioneren en een verminderde cognitieve capaciteit voor mensen van alle leeftijdsgroepen. Ook hier een oorzaak is gemarkeerd-en-gevolg relatie.4

Vitamine C verbetert de opname van ijzer

Eisen Vitamin C KinderBij volwassenen, de NDA ondersteunt een positieve beoordeling van de rol van Vitamine C in de toename van de Opname van ijzer in de minder biologisch beschikbare Vorm, zoals is meestal te vinden in de vegetarische bronnen.

Deze verklaring geldt ook in de relatie tot kinderen vanaf de geboorte.5

Ijzer en hemoglobine

Ook het panel kan vertegenwoordigen, ten slotte, de wetenschappelijke mening dat de bijdrage van ijzer voor de normale vorming van hemoglobine en rode bloedcellen maakt, geldt voor alle leeftijdsgroepen. Deze zuigelingen en jonge kinderen tot drie jaar expliciet.6

Geef een reactie

Scroll To Top