Snelevacature Amsterdam

Vitamines voor sporters – de behoefte aan extra vitaminen?

Regelmatige lichaamsbeweging, met name op het gebied van endurance sports, heeft een enorme invloed op de Algemene gezondheid. Al geruime tijd is het bewijs dat regelmatige Training heeft een positief effect, namelijk, vooral preventief op het ontstaan van hart-en vaatziekten. De langer en de meer reguliere het lichaam onder deze omstandigheden is onderworpen aan de meer robuuste zal kunnen worden opgepompt zijn eigen verdediging – het cardiovasculaire Systeem past zich aan, in het bijzonder het hart is vergroot, resulterend in een hartslag, een grotere hoeveelheid bloed door het lichaam. Daarnaast is de opname van zuurstof in de tijd van het laden, wat resulteert in een staat van rust naar een lagere hartslag tarief is verhoogd. De stress van het lichaam gaat hand in hand met een verhoogde behoefte aan vitaminen en mineralen. Wat zijn de effecten van de vitamines op de fysieke prestaties en wat is de impact van de spelen, in het bijzonder, in de wedergeboorte, zal worden toegelicht in de Volgende.

Die verbruikte calorieën verbruikt, vitaminen en voedingsstoffen

De reikwijdte van het recht in relatie tot de vitamine en de Sport te begrijpen, dienen nu versneld metabolisme als een basis voor vergelijking. Studies in de sport Universiteit in Keulen hebben aangetoond dat ambitieuze recreatieve sporters hebben vooral een tekort aan de vitaminen B1, D en E. In het bijzonder een tekort aan Vitamine B1, d.w.z. thiamine, een essentiële aandoening van het Centrale zenuwstelsel. De spieren als een deel van het zenuwstelsel, het perifere zenuwstelsel, en dus op thiamine als een transmissie-element tussen de zenuw en de Spier. Kortom, de natuurlijke regeneratie is het verminderde vermogen van de beweerde de spier groepen, het verminderen van het risico van Overtraining en een aantal spierblessures is op de stijging.

In principe vrijwel geen Vitamine essentiële stoffen die u kunt en moet daarom noodzakelijkerwijs worden toegevoegd aan het dieet voor het lichaam. Bovendien, de vitamines van de B – en C-groepen van water-oplosbare vitaminen, die gedeeltelijk niet of slechts in kleine hoeveelheden worden opgeslagen. Nog belangrijker is een regelmatige, de belasting op adequate voeding op een natuurlijke manier. Een “Overdosis” in de zin van een positieve prestatie van invloed is contraproductief, zweet of urine, dit verondersteld wordt uitgescheiden ‘Meer’ te klikken.

Een ander onderwerp van de in vet oplosbare vitaminen, dus die van de A-, D-, E – en K-groep. Je kan heel goed door het lichaam opgeslagen worden in combinatie met vetten, dus in het normale geval, door de juiste voeding in het lichaam opgeslagen vet.

Opmerking: In het geval van een tekort aan drinkwater, het lichaam niet voldoende “stuwkracht” voor uitgebreide voorkomende situaties. In het geval van een drinkwater overtollig is, echter, maakte een einde aan de “te Veel”. Is geabsorbeerd door het dieet te weinig vet, er is het lichaam op “bouw en het vervoer van materiaal” voor de opname van vitamines. Cruciaal voeding in de omgeving van de training is daarom.

Welke processen worden uitgevoerd wanneer de Opleiding?

Sport und Ernährung

Sport is gezond, maar vereist het lichaam. Om deze reden is het dieet moet worden aangepast.

Het feit dat bij de uitoefening van, vooral een tekort aan de vitamines B en C ontstaat heeft te maken met de toegenomen uitscheiding. Zoals in het geval van Biotine, Pantotheenzuur, Niacine, die alle in water oplosbare vitamines, worden vervoerd in het lichaam tijdens het Transpireren (zweten) naar buiten. Tot overmaat van ramp, al in de normale toestand, een belangrijk aanbod zichtbaar in bepaalde vitamines is niet bereikt. Het voedsel blijft over een langere periode van tijd is onevenwichtig en eenzijdig, ten gunste van de vorming van Vrije radicalen. U heeft een bewezen versnellende effect op een al bestaande gebrek aan vitaminen en anti-oxidanten.

Andere oorzaken, aanleiding geven tot een verhoogde behoefte aan vitamine tijdens de oefening:

  • Op korte termijn verhoogde belasting, leiden omkeerbaar, maar het immuunsysteem slopende metabole stoornissen, die tot een grotere mate vitaminen verloren.
  • Door de verhoogde afgifte van adrenaline, Cortisol en aldosteron, de vorming van leukocyten (Witte bloedcellen wordt geremd, de cellen van het lichaam), die op zijn beurt de distributie van voedingsstoffen beperkt is.

Enkele vitaminen en hun belang voor het organisme

In staat zijn om de invloed van bepaalde vitaminen in relatie tot de toenemende behoefte in de Sport, in de Volgende, de functie van het normaal gevonden met de symptomen van een tekort met betrekking vitaminen.

Vitamine Ondersteuning van hoge Kwaliteit bronnen van Vitamine C en afweermechanismen, bindweefsel, functie, cell protection groenten, bessen, fruit, Vitamine B (Thiamine) zenuwstelsel, de hartfunctie, koolhydraten metabolisme, granen, soja, vlees, Vitamine B6 metabolisme van eiwitten, de groei van de cellen, peulvruchten, ziektekiemen Pantotheenzuur energie metabolisme van tarwe, vlees, vis, Vitamine E is in vet metabolisme, Stabilisator van het membraan, zaailingen, noten, div. Oliën, Vitamine K De Bloedstolling Kruid, Kool, Spinazie

 

De gevolgen van bepaalde tekorten of zwakke punten met betrekking tot de meest belangrijke micro-voedingsstoffen zijn talrijk en gevarieerd. Eerste van alles, ze zijn zichtbaar. maar het is juist in het geval van lichamelijke oefening, die wordt geassocieerd met een constante Training met een daling van de prestaties Met de tijd, vooral in de herfst en Winter, verhoogt de gevoeligheid voor infectie. Uiteraard is dit ook van invloed op de regeneratie vermogen, zodat de ondersteunende functies van Pezen en ligamenten in de Vorm van spier-gebouw zijn alleen in een kleinere schaal. Het ontbreken van ijzer, koper en zink is voor een deel voor dagen na de werkelijke belasting is meetbaar – wat op zijn beurt resulteert in chronische vermoeidheid, in de Afwezigheid van een belangrijke vooruitgang in de Training en tot een hogere Algemene risico van letsel is verbonden. Volgens sportnahrung-engel.de zink beschermt de cellen tegen oxidatieve Stress en normaliseert het niveau van testosteron in het bloed.

Tips over het verbeteren van de opleiding van effecten

Vitamine durch Obst

Berry fruit is een goede bron van Vitamine-C-leverancier!

Training van het uithoudingsvermogen is, vanuit een fysiologisch oogpunt, een zeer belangrijk proces in de verspreiding van de zogenaamde mitochondriën. Ze zijn, als een broeinest voor ATP als de essential-schijf voor de spieren in beweging komen, van groot belang. Een hoge beschermingsfactor die je krijgt door de anti-oxidant wirkendn de vitamines E en C. het bijzonder, te voorkomen of op zijn minst verminderen de vorming van vrije radicalen, die bijdraagt aan overmatig zuurstof verbranding een negatieve invloed op de prestatie van de sporter.

Soortgelijke effecten zal kunnen voorzien in Vitamine B6, die in Combinatie met Vitamine B1, een van de belangrijkste drive voor de koolhydraten metabolisme. Tot op zekere hoogte, de Standaard op het gebied van de motorsport, het kan in een therapeutische hoeveelheid, zelfs voor duursporters van belang. Een voldoende gevuld koolhydraten de opslag heeft een invloed op de belastbaarheid tijdens de training en de juiste stimulus controle van de spieren. Vis en noten of soja ideale Vitamine B1 bronnen zijn bonen.

Conclusie en slotopmerkingen

Al in het geval van recreatieve sporters die niet te trainen, noch zelfs noodzakelijk om een hoog niveau van prestaties kan manifesteren symptomen van een tekort. Dit is niet productief, verhoogt het risico van een langer en langer Regeneratie en schade aan het Centrale of perifere zenuwcellen. De beste manier om te zorgen voor een voldoende aanvoer van voedingsstoffen, een hoog aandeel van groenten en noten, alsmede de opheffing van de alcohol en de naleving van voldoende slaap.

Geef een reactie

Scroll To Top