Snelevacature Amsterdam

Vleesbomen (Tumor Van De Baarmoeder)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een veel te lange of zware menstruele bloedingen kunnen wijzen op uteriene vleesbomen. Dit zijn de gezwellen van de baarmoeder wand, de goedaardige – geen kanker. Als vleesbomen niet leiden tot ongemak, ze worden niet behandeld. Als je groeit, echter, en snel om pijn of andere symptomen, moeten ze worden verwijderd.

  Wat zijn vleesbomen?

  Vleesbomen zijn goedaardige groei van de baarmoeder, die kan oplopen tot 20 centimeter hoog. Ze zijn meestal gemaakt van weefsel van de gladde spieren en een meer of minder ontwikkelde deel van de binder. In de meeste gevallen, vleesbomen ontstaan in het slijmvlies van de baarmoeder lichaam (corpus myoom), veel meer zelden, ze vorm aan de baarmoederhals (cervicale vleesboom). Myomen kunnen worden in één exemplaar, of meer. Medisch gezien, de Aanwezigheid wordt aangeduid veel vleesbomen vleesbomen.

  Etwa jede vierte bis sechste Frau im gebärfähigen Alter ist von einem Myom betroffen

  Ongeveer iedere vierde tot en met zesde vrouw in de vruchtbare leeftijd wordt beïnvloed door een vleesboom

  Vleesbomen zijn ingedeeld op basis van hun locatie in de baarmoederwand in verschillende typen. De meest voorkomende is de zogenaamde intramurale vleesboom. Dit is gelegen in de spierlaag van de baarmoeder muur en steekt noch in de holte van de baarmoeder in de buikholte. Subsereuze vleesboom op de buitenkant van de baarmoeder en de baarmoeder behuizing huid kunnen strekken, de Serosa van het buikvlies, is zo sterk dat je eindelijk met elkaar verbonden door slechts een dun steeltje met de instelling. Intra-ligament vleesbomen groeien binnen het brede uteriene banden, met de baarmoeder in de buikwand wordt gehecht. Een vierde Vorm, de zogenaamde submuceuze myomen (vleesbomen). Deze komen direct onder het slijmvlies van de baarmoeder, het Endometrium en uit te breiden in de richting van de baarmoederholte.

  Vleesbomen zijn de meest voorkomende goedaardige tumoren bij vrouwen

  Vleesbomen zijn de meest voorkomende goedaardige tumoren van de genitale tractus en komen vooral voor tussen de leeftijd van 35. En 50. Jaar. Ongeveer iedere vierde tot en met zesde vrouw in de vruchtbare leeftijd wordt beïnvloed.

  Door de manier: uteriene vleesbomen genoemd hormoon-afhankelijke tumoren, omdat hun groei wordt sterk gestimuleerd door het vrouwelijk geslachtshormoon, Oestrogeen of progestagenen geremd. Ze in principe komen alleen na de puberteit en de teruggang na de menopauze. Als vrouwen vóór de menopauze, eventuele vleesbomen, kan je dan niet meer.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top