Snelevacature Amsterdam

Vliegangst (Aviophobie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een bepaalde angst voor het vliegen hebben heel veel mensen, je moet overwinnen, maar in de meeste gevallen – en vliegen toch. Als de angst van het vliegen maar het is zo hard, dat mensen krijgen op een vliegtuig meer, spreken met een arts van Aviophobie. Behandeld wordt, Is de angst voor het vliegen met een mengeling van gedragstherapie, ontspanningsoefeningen, exposure therapie en het onderwijs over de technische Details van het vliegen.

  Wat is vliegangst?

  Een bepaalde angst voor het vliegen of een slecht gevoel bij het vliegen zeer veel mensen. Het geeft een bepaalde mate van nervositeit voor de vlucht fysieke symptomen, zoals zweterige handen tijdens een vlucht, reizen of licht. Echter, de angst van de vlucht kunnen nemen van de Ernst van een psychiatrische ziekte. In dit geval artsen spreken van een Aviophobie. De Overgang tussen de twee vormen van de vliegangst is vloeiend. De angst voor het vliegen is één van de zogenaamde specifieke fobieën, die de ziekelijke Angst van bepaalde objecten of situaties.

  Nervösität durch Flugangst

  Vliegangst treft ongeveer één op de vijf duitse

  Kortom, angst is een heel normaal en zelfs noodzakelijk om te leven gevoel. Het heeft een soort van alarm-functie voor het organisme en kan leiden tot activiteiten te elimineren van een bestaand of dreigend gevaar. Wanneer het gevaar is voorbij, de angst verdwijnt automatisch. In deze zin is de angst versterkt de fysieke en mentale verdediging van de mensen. Wanneer de angst optreedt zonder reden in situaties waarin geen gevaar meer aanwezig is, of het gevoel van angst is sterk overdreven, het veroorzaakt precies het tegenovergestelde: het verlamt en beperkt ons.

  In het geval van vliegangst is een vaak bezocht geen arts

  Als een Persoon niet vliegen vanwege hun angst voor het vliegen, dit niet, in de meeste gevallen, maar alleen om persoonlijke beperkingen. Vaak is de familie van de vrede-wordt sterk beïnvloed als de andere leden van de familie zou willen reizen. Met zakelijke reizigers en de vlucht van de angst kan leiden tot een carrière of loopbaan volledig mislukken.

  Exacte Cijfers over de incidentie van de vliegangst is er niet, omdat er vaak geen arts wordt gevraagd. Volgens de enquête, 22 procent van de duitse voor vluchten van en voelen zich aanzienlijk ongemak. Nog eens 16 procent staat dat ze last hebben van een angst om te vliegen. Vrouwen bijna twee keer zo vaak als mannen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top