Snelevacature Amsterdam

Voorbeeld tekst: er Zijn goede en slechte calorieën?

Het Tellen van calorieën in het voedsel is bepaald niet echt door ons Dik of Dun. Meer en meer deskundigen bevestigen. Veel belangrijker is wat het lichaam doet met hen – en dit is van calorieën te calorie anders. Wat moeten we over het leven van elke calorie weten

Magazin Good Health

Een exclusieve monster van de huidige Gezond-Blijven-magazine een Goede Gezondheid

Wat een grote stapel van broccoli, een klein Wenen worst en een handvol van rubber beren hebben gemeen? In alle drie de gerechten precies 200 calorieën zijn. En wat maakt het anders? Duidelijk het bedrag. Kunnen We 200 calorieën met weinig of met veel voedsel voor ons.

Maar er is een ander cruciaal verschil: meer Dan de helft van de calorieën in broccoli komen van het eiwit, de worst waar ze in opgeslagen zijn voornamelijk in het vet en maar liefst 90 procent van de gummi beren-calorieën in suiker, in de koolhydraten. Gewoon, omdat de bronnen zijn zo anders-een wereld van verschil tussen de calorie-inhoud voor het eten, en de energie die daadwerkelijk wordt gebruikt door het lichaam.

Waarom calorieën worden onjuist berekend

Wanneer we in de volksmond calorieën te spreken – in het Volgende – zijn eigenlijk kilocalorieën bedoeld: Dit is het fysieke apparaat dat wordt de energie voor het opwarmen van één kilogram water met één graad Celsius. Ons lichaam haalt zijn energie uit vier voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, vetten en alcohol.

De Amerikaanse apotheker Wilbur Olin Atwater was het einde van de 19e eeuw. Eeuw, die in een gram-negen calorieën in een gram koolhydraten en eiwitten, vetten, vier calorieën in een gram alcohol zeven calorieën zijn. Vandaag, meer dan 100 jaar later, krijgt de calorische waarde van het voedsel na deze Atwater Systeem, op ons voedsel, ongeacht hoe de processen in ons lichaam de calorieën uit verschillende voedingsstoffen. Dit is precies de reden waarom meer en meer deskundigen kritiek op deze benadering. U pleit voor een lichaam eerlijker Voedingswaarde-informatie.

Hoe het lichaam gaat dan weer anders met de calorieën uit koolhydraten, vetten en eiwitten en daarom hebben wij een veel calorieën zelfs niet dick kan maken, lees je in het nieuwe nummer van een Goede Gezondheid. Vanaf nu in de Kiosk.

Een verlangen naar gezondheid, bewustwording en genieten van het leven om te lezen? Hier kunt u zich abonneren op het magazine een Goede Gezondheid eenvoudig online!

Geef een reactie

Scroll To Top