Snelevacature Amsterdam

Walnoten zijn goed voor een gezond hart

Twee andere studies lieten positieve effecten van walnoten op de gezondheid van het hart. Ze bevatten, naast het aminozuur L-arginine die kunnen bevorderen de doorbloeding en hoge bloeddruk van nature lager, en ook belangrijke essentiële vetzuren, het hart en de bloedvaten gezond.

Volgens de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, een dag, ongeveer twee gram van de essentiële Alfa-linoleenzuur (ALA) moeten worden ingenomen via de voeding ter bevordering van het behoud van een gezond cholesterolniveau. ALA is ook belangrijk omdat het wordt omgezet in het lichaam de Omega-3 vetzuren docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA), die ook terug te vinden in Omega-3 visolie capsules.

Een bijzonder goede ALA-leverancier van walnoten, waarvan ongeveer 30 gram om te zorgen voor een dagelijkse aanvoer van ALA en bovendien rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten, secundaire plantaardige stoffen, Melatonine en arginine. Wat zijn de voordelen voor de gezondheid verbonden is met het, zou Dr. Sheila ten Westen van de Pennsylvania State University in de verenigde staten, als gevolg van een geslaagd onderzoek.1

Zeven-voudig verbeterd arteriële functie

Nüsse Arginin hypertonieAlle 13 patiënten in de gerandomiseerde studie van Pennsylvania had aanzienlijk verhoogd cholesterolgehalte. De deelnemers werden voor een periode van zes weken, te kunnen naar het effect van twee verschillende diëten controleren. De eerste groep werd in overeenstemming met de eisen van de wetenschappers aan een erg hoge vet-en cholesterol-bevattende dieet, omdat ze de voorkeur, onder andere in de Amerikaanse huishoudens, en dus ook zelfbelastende “All-American-genoemd-Dieet”.

De andere groep werd verdeeld over twee delen, heeft soortgelijke hoeveelheden vet, maar de verhouding van de verzadigde vetzuren en cholesterol verminderde voedsel. In plaats daarvan waren er vooral genomen meervoudig onverzadigde vetzuren. De helft van de toegediende vetzuren is gemaakt van walnoten of walnoot olie.

Al na de korte, zes weken durende studie, vonden de onderzoekers dat de slagader functies in de walnoot groep werden verbeterd in vergelijking met de All-American Dieet-groep zeven-voudig.

Vasodilatatie en vermindering van LDL-cholesterol

Arginin ArterioskleroseEen andere studie, ditmaal van de Clínica de Lípids in Barcelona, Spanje, in staat was om te vinden dat een dieet dat rijk is aan walnoten, de functie van de cellen aan de binnenkant van de bloedvatwand of endothelial-versterkt de cellen.2

In het onderzoek van een totaal van 21 onderwerpen met sterk verhoogde cholesterol waarden, werd een vier-week dieet waarin ongeveer 32 procent van de toegevoegde vetzuren uit walnoten geresulteerd heeft geleid. Aan het einde van een endotheel-geïnduceerde vasodilatatie door 64 procent. Daarnaast is het aandeel van de gevreesde vasculaire adhesie molecuul 1 (VCAM-1), die betrokken is in de pathogenese van atherosclerose is verlaagd naar 20 procent. Ook een significante daling van de totale cholesterol met 4,4% en de gevaarlijke LDL niveaus plaatsgevonden op 6,4 procent.

Goede redenen om te vertrekken van de consumptie van walnoten niet alleen in de aanloop naar Kerstmis maar het hele jaar door gewoonte.

In de tuin van de walnotenboom groeit ook in Duitsland. Er zijn minstens tien jaar, tot de boom draagt de eerste vruchten. Daarna, echter, hij zal worden krachtiger en biedt tevens bescherming tegen muggen, verafschuwen hem.

Tip: wist u dat een van de belangrijkste onderdelen van de walnoten, de L-arginine, in het bijzonder, samen met pine bark extract is een zeer goede, natuurlijke seksuele versterker? Meer Info hier.

Geef een reactie

Scroll To Top