Snelevacature Amsterdam

Wanneer baby ‘ s zijn klaar voor de eerste voeding?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: “Het eten van pap vereist een beetje oefening moet het kind eerst wennen aan de nieuwe samenhang en het Transport van het voedsel met de tong aan de achterzijde van de praktijk” Veel ouders zijn in de war: wanneer is het juiste moment voor de introductie van aanvullende voeding? Wat u moet er rekening mee, als er allergieën in de familie bekend? En wat mag ik voor mijn kind in het eerste jaar van het leven, in geen geval te worden toegediend?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

De introductie van aanvullende voeding is een onderwerp dat veel ouders zijn onzeker en bang om fouten te maken. De introductie van aanvullende voeding is niet zo ingewikkeld, als u weet van een paar basis regels. Of een kind klaar is voor het eerste eten, behalve moedermelk of flesvoeding, die u eenvoudig kunt herkennen. Vanaf de leeftijd van de vierde tot de zesde maand van leven eindigde het is zo ver als je kind naar je kijkt eten zeer geïnteresseerd “gevolgd” de volle lepel of de vork in de Hand, met de ogen – op zijn minst dan is het tijd voor de eerste eigen lepel.

Als u niet zeker bent, bieden uw kind een paar lepels pap ontkend dit voedsel en het brengt je meteen terug naar buiten, en wacht gewoon nog een paar dagen en probeer het opnieuw. Het eten van pap vereist een beetje oefening moet het kind eerst wennen aan de nieuwe samenhang en het Transport van het voedsel met de tong aan de achterzijde van de praktijk.

Aan het begin van een voeding is, kan het heel goed zijn dat je Baby houdt van slechts een paar lepels van voedsel, en de Rest van de maaltijd dan de gebruikelijke melk eten beheren. Dit is heel normaal en u hoeft geen zorgen te maken. Veel ouders beginnen met een aardappel-wortel puree. Het is niets gezegd, maar aan de andere kant, als je begint met Pastinaak, Courgette of pompoen.

Tussen de introductie van een levensmiddel en de volgende, net als andere groenten, vlees of vis – u normaal zou hebben om te wachten voor een paar dagen, dus je merkt het niet meteen als je kind iets goed verdragen. Elke maand, een zuivel eten is vervangen door een puree. Dus beginnen met een groente-aardappelen-vlees pap, in de volgende maand, de invoering van een melk-graan pap, dan een fruit-graan mash, en tegen het einde van het eerste jaar van het leven is uw kind klaar voor het eerste brood maaltijd.

Voor een latere start van de complementaire voeding na het vierde eindigde in de zesde maand van het leven en tegen het begin van de invoering van vlees, vis en eieren spreekt van vandaag, voeding, medische en allergologisch oogpunt, niets. Integendeel, Vele studies van de laatste jaren bleek dat de vroege (geminimaliseerde van de vierde maand van het leven), en een verscheidenheid van de invoering van voedsel leeftijd het risico voor later allergieën*.

Ook koemelk in de voeding kunnen worden toegevoegd aan over de leeftijd van de vierde maand van het leven en geleidelijk in kleinere hoeveelheden beige natuurlijke yoghurt, in gebak, in de voorbereiding van granen kashakh of in de Vorm van kleine stukjes kaas. Van grotere hoeveelheden melk van de koe, bijvoorbeeld, als een vervanging van flesvoeding, moet worden afgezien in het eerste jaar van het leven, want het bevat te weinig ijzer, om te voldoen aan de behoeften van uw baby.

Echter, er zijn ook voedingsmiddelen die niet geschikt zijn voor kinderen in het eerste jaar van het leven, op alle:

  • Honing (risico van zuigelingen-botulisme, een levensbedreigende ziekte als gevolg van bacteriële toxines veroorzaakt)
  • Rauwe melk kaas
  • Rauw vlees, worst en Eieren (kan bevatten bacteriën, de ernst van gastro-intestinale infecties veroorzaken)
  • Sterk gezouten voedsel (de nieren van de kinderen onder de één jaar kan niet scheiden zouten, dus goed)
  • Kleine, vaste voedingsmiddelen zoals noten, ook indien gestoomd, grote stukken wortel, Appel, peer, enz. zijn niet aan te raden, omdat het gevaar van Inslikken zelfs op het eerste jaar van het leven)
  • Ongeraffineerde, koud geperste Oliën (omdat verontreinigende stoffen worden alleen verwijderd door raffinage).

Met deze kleine gids, kan er niets mis gaan – nu moet u uw kind laten zien van de vreugde van het eten!

 

*S3 richtlijn voor Allergie preventie in 2009. www.awmf.org; Fleischer et al., J Allergy Clin Immunol: In de Praktijk 2013;1:29-36: Primaire Preventie van Allergische aandoeningen Door middel van Nutritional Interventions

Geef een reactie

Scroll To Top