Snelevacature Amsterdam

Wat helpt bij rugpijn?

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Die matras helpt pijn in de rug? Moet ik bewegen ondanks pijn? Hoe kan ik bestrijding van ongemak? Vijf vragen aan Prof. Dr. Andreas Veihelmann van de sport clinic Stuttgart op het onderwerp “Wat helpt voor pijn in de rug”.

  Harde matrassen voor het stabiliseren van de rug?

  In het geval van matrassen, er is absoluut geen goed of fout. Geen kwestie wat u te horen krijgt: u comfort, is dit matras voor u het beste is.

  Een rechtop zittende houding voorkomt pijn in de rug?

  De meest belangrijke ding is om te houden van het veranderen van zijn Zitplaats en ga in tot tussen een paar stappen. Dit is veel meer zinvolle en helpt ook bij het meer pijn in de rug, dan zitten de hele dag en dan een half uur sporten.

  Moet ik vermijden voor pijn in de rug beweging?

  Beweging is altijd goed. Het maakt niet uit wat de oorzaak is van het ongemak: sporten, zoals Zwemmen, geen last van de rug, het versterken van de spieren. Er zijn enkele uitzonderingen, bijvoorbeeld na een operatie, meer voorzichtigheid is vereist.

  %image_alt%

  Wat helpt bij rugpijn? Sporten zoals Zwemmen, geen last van de rug, het versterken van de spieren

  Het helpt ook met pijn in de rug tot dragen van een riem spanrol van de riem?

  Disc riem worden gebruikt direct na de operatie of in het acute geval, de stabilisatie van de tussenwervelschijven. Als preventie voor pijn in de rug ze zijn echter niet geschikt, omdat ze bevorderen het verlies van spiermassa.

  Hoe kan ik de bestrijding van de pijn effectief of te voorkomen?

  Het regelen van een afspraak met een orthopedisch chirurg of fysiotherapeut en laat uw rug en buikspieren te controleren. Pijn wordt vaak veroorzaakt door het feit dat de spieren ondersteunen van de wervelkolom voldoende. Als er een onbalans in de rug van een gerichte Training helpt de pijn verminderen meestal binnen een paar dagen om zich te ontdoen van de pijn – ideaal voor de preventie.

  Interview met Prof. Dr. med. Andreas Veihelmann

  Geneesheer-specialist voor orthopedie, reumatologie, sportgeneeskunde, chirotherapie en acupunctuur in de sport-kliniek Stuttgart.

  Terug naar artikel rugpijn (Dorsalgie)

  Geef een reactie

  Scroll To Top