Snelevacature Amsterdam

Wat hoesten (droge hoest)?

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Wordt gevormd met een hoest geen slijm opgehoest, spreekt men van een hoest, de zogenaamde droge hoest. Dit kan een Symptoom zijn van verschillende ziekten en moet daarom worden behandeld, afhankelijk van de onderliggende ziekte is anders. Ook home remedies kan verlichting brengen in de hoest.

  Wat is hoest?

  Onder de hoest is een droge, vaak luide hoest zonder slijm. Medisch, de stimulans is bedoeld om te hoesten, zoals niet-productieve hoest. Het is geen ziekte, maar een Symptoom dat kan optreden in veel verschillende ziekten.

  Reizhusten ist ein trockener, häufig lauter Husten ohne Auswurf

  Irritante kriebelhoest is een droge, vaak een luide hoest zonder slijm

  Hoesten is een beschermende reactie van het lichaam

  Hoesten is een beschermende reactie van het lichaam op een vreemd lichaam of slijm verdrijven van de luchtwegen. Normaal gesproken, het menselijk lichaam is een zeer effectieve reiniging in de luchtwegen. Op de slijmvliezen, miljoenen flikkering-zitten haartjes, waarop een dunne laag van slijm. Voor een verblijf In deze pathogeen (bijv. bacteriën, virussen, schimmels, stof, Pollen en andere kleine buitenlandse lichaam vast. U zal vervolgens worden vervoerd door de bewegingen van de trilharen met het slijm naar de keelholte en opname door de mond, of hoesten. Ook diverse ontstekingen, of allergische reacties kunnen leiden tot een hoest.

  Iedereen die gelooft dat we konden gaan zitten, zijn hoest of alleen met thee genezen is, heeft het mis. Voor: Droge, droge hoest kan schade aan de gevoelige slijmvlies van de luchtwegen duurzaam, omdat er geen slijm wordt opgehoest, en de slijmvliezen van ongeremde bonzen. Regelmatige, slijm hoest, echter, kan een eerste indicatie van Bronchitis of zelfs een chronische ziekte, zoals chronische obstructieve pulmonaire ziekte (COPD).

  Snelle tips om te voorkomen dat hoest

  Hoest optreedt bij voorkeur in de meest ongepaste momenten, zoals ‘ s nachts of bij concerten. Verschillende kunstenaars hebben onderbroken, je uiterlijk, en sterk om stil te vroeg. Twee experts leggen uit hoe te reageren het beste in dergelijke situaties.

  Dorothea Pfeiffer-Kascha, fysiotherapeut, focus op respiratoire fysiotherapie: Hier adviseer ik, onder andere, de lip rem: Blaas de wangen en laat de lucht door de los gestapelde lippen stromen. U kunt ook gebruik maken van een rietje. De receptoren zijn geïrriteerd in de nek wordt minder, de hoestreflex is geblokkeerd. Als alternatief kunt u sluit uw neus is discreet, en voor een tijdje via het andere neusgat rustig in-en uitademen.

  Prof. dr. Stefan Gottschlich, specialist voor het oor, neus en keel geneeskunde, KNO-med. Nord, Rendsburg: In dergelijke situaties, bijvoorbeeld voor concerten, suiker-gratis hoest druppels is de eenvoudigste oplossing. Ze stimuleren de stroom van speeksel, geblokkeerd op de korte termijn, de drang om te hoesten. Maar hoest druppels niet helpen het lichaam te ontdoen van de luchtwegen. Dit komt omdat de bacteriën niet moet snel worden afgevoerd, samen met de Afscheidingen, zodat ze verspreiden zelfs nog verder.

  Hoest gedwongen hoest – Wat helpt?

   

  Prof. dr. Markus Hess is een KNO-arts en Phoniater. In 2014 is hij mede-oprichter van de DUITSE stemmen kliniek in Hamburg.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top