Snelevacature Amsterdam

Wat houdt de RDA? De juiste dosering van vitaminen

Op de verpakking van veel voedingsmiddelen, vindt u de details van de vitamine inhoud. Meer specifiek, als het product is iets aan de vitamine-inhoud, dan is de informatie op de vitaminen moeten worden gekwantificeerd in een tabel.

In deze tabel is, worden naast elke Vitamine, mineraal of spoorelement, de inhoud per dagelijkse dosis van het product en in %, wat duidt op het percentage van de ADH. De afkorting “RDA” staat voor “Aanbevolen Dagelijkse hoeveelheid” en is een maat opgegeven door de wet. De informatie op de verpakking, alleen de stoffen die zullen worden toegekend aan het product als een effectief onderdeel,

In de Verenigde Staten en vele andere landen, is er “RDA”. In de USA is deze aanbevolen standaard waarden zijn meestal hoger dan in de EU.

Wat is de ADH-waarde?

De RDA-waarde is een in de EU door de wet aan een specifieke standaard waarde voor vitaminen, bepaalde mineralen en sporenelementen. Voor andere stoffen, zoals aminozuren, Omega-3 vetzuren en co-enzym Q10, L-carnitine, of een andere instantie met belangrijke micro-voedingsstoffen die niet zijn voorzien in de wetgeving.

Van de belangrijkste vitamines-en-fout

ueberdosierung vitamine rdaGrote delen van de bevolking zijn onderworpen aan een grote fout in de Interpretatie van de RDA, de in de wet omschreven, de aanbevolen dagelijkse dosis.

De RDA kwantificeren, te weten, het bedrag van de Vitamine (of een sporenelement, of mineraal), de

 • voor een gezonde
 • jonge mensen,
 • de geen alcohol drinken
 • en rook niet
 • en geen medicatie
 • elke dag ten minste moeten worden genomen om
 • er is geen directe schade aan de gezondheid van een gebrek aan de Vitamine, mineraal of spoorelement dat is aantoonbaar.
 • U merkt dat er iets in de Definitie? De RDA Definitie, alleen een Minimum inkomen, en ze zijn verre van iedere persoon die de minimale aanbevolen inname. De RDA Definitie is niet bepaald in het bijzonder de optimale vitamine levering!

  Laten we eens kijken naar de Details, punt voor punt, en u kunt overwegen of het wettelijk minimum aanbevolen inname is het juiste bedrag.

  1. “de gezonde mens”

  De Rda definieert de minimale bedragen voor een gezonde mensen. Het lichaam worstelt met ziekte, zijn stofwisseling niet optimaal is, is zijn immuunsysteem kwetsbaar zijn, zodat de behoefte van het lichaam om de meeste vitaminen, is hoger.

  “Stress” in deze zin is ook een factor die leidt tot een sterk verhoogde behoefte aan vitaminen (vooral Vitamine B, Vitamine C en Vitamine D).

  2. “de jongere”

  Een jonge man van rond de 20 jaar heeft een veel betere, meer efficiënte stofwisseling dan een oudere persoon in de leeftijd van 50 jaar en ouder. Ook jongeren hebben een hogere energie-eisen. Oudere mensen nodig hebben om meer vitaminen, zodat dezelfde hoeveelheid van de aantallen in de cellen van het lichaam, het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

  3. de “geen alcohol”

  Alcohol is een vergif, de neutralisatie verbruikt vooral vitaminen. Maar ook sporenelementen zijn verbruikt om een grotere mate. Drink je alcohol, één of twee Keer per week? Uw vitamine eis is dus hoger.

  4. “Nicotine”

  Nicotine is ook een cellulaire gif, waaraan vitaminen bindt. Mensen die roken, vereist meer vitaminen, vooral van de B-vitaminen.

  5. “Drugs”

  Drugs zijn chemische stoffen die zich binden in de meerderheid van de gevallen, vitaminen en consumeren. Dit is vooral het geval op de wil gebagatelliseerd meest pijnstiller en de Anttibabypille. Het effect op de vitamine budget, vaak weken na inname.

  6. “de minimale dagelijkse inname”

  Een inname van minder dan de aanbevolen hoeveelheid leidt al op korte termijn de tekorten in het immuunsysteem, lagere prestaties, of andere, zelfs op de korte termijn, zijn de zichtbare symptomen van een tekort, zoals het verlies van het haar of een droge huid.

  7. “er is geen directe letsel of ziekte,”

  Dit punt is zeer Belangrijk om te begrijpen wat het is, is waarschijnlijk. De RDA worden vastgesteld op een zodanige wijze dat het leidt onder de RDA-bedrag dat op de korte termijn (enkele weken tot maanden), meetbare, nadelige effecten op de gezondheid.

  Beschaving ziekten zoals aderverkalking, Diabetes, gewrichtsaandoeningen (artrose, Artritis), of gebreken van het immuunsysteem op de lange termijn (over maanden en jaren) tot het volgen van een slechte voeding, gebrek aan vitamines of sporenelementen. Effecten, zodat na tien, twintig of dertig jaar. Niet na een paar weken of drie maanden.

  Het effect op het hart en de bloedsomloop van Omega-3 vetzuren, selenium en mangaan op de vorming van kraakbeen, bijvoorbeeld, is pas op de leeftijd van veertig tot zestig jaar. Langdurig Vitamine D tekort leidt eerst over de jaren tot osteoporose, dus broze botten.

  Conclusie: de minimale hoeveelheid is meestal niet voldoende

  Als u alle bovenstaande factoren op u van toepassing is: gefeliciteerd!Uw lichaam heeft alleen dit minimum bedrag, niet op korte termijn gebreken.

  Voor de meeste mensen, maar je lichaam vraagt veel meer vitaminen dan de ADH, de juridische dagelijkse inname aanbeveling suggereert.

  U moet begrijpen de RDA-bedrag, dus niet als ideale hoeveelheid vitaminen en sporenelementen, maar als een korte-termijn minimum bedrag onder optimale omstandigheden.

  De mythe van een Overdosis van vitaminen

  Überdosierung von VitaminenJe hoort vaak over het onderwerp “vitaminen”: U ook, dat U niet überdosi?

  Vraag of bezorgdheid niet nodig om in de conventionele, in Duitsland of de EU verkrijgbare vitaminepreparaten en voedingssupplementen. Zelfs in het geval van Vitamine A die u kunt nemen veilig, zelfs tien keer de ADH en de dosering. In het geval van de meeste vitamines, de veilige hoeveelheid is-waarden van 100 tot 1.000 keer de ADH.

  Om het duidelijk: de mensapen zijn in hun genetica en de stofwisseling zeer vergelijkbaar met de mens. Een chimpansee of Gorilla is gehouden in de Dierentuin, de Zoo, de apen in ongeveer 20 keer de hoeveelheid vitaminen per Kg lichaamsgewicht. Een voeding met minder vitaminen leidt tot de zo-aangehouden voor apen tot een verhoogd ziekte-tarief, verhoogd besmettelijke ziekten en een kortere levensverwachting.

  Geef een reactie

  Scroll To Top