Snelevacature Amsterdam

Wat is een erectiestoornis? Alle info op Praxisvita.de

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • In het geval van erectiele disfunctie van de Penis is niet, of niet voldoende lang, verstijfd tot een bevredigende geslachtsgemeenschap. De mannelijke erectiele disfunctie, in de volksmond aangeduid vaker als impotentie, kan vele verschillende oorzaken.

  Wat betekent erectiele disfunctie?

  De erectiele dysfunctie (afgekort ED) is de technische term voor de erectiele disfunctie bij mannen. Deze erectiele disfunctie wordt gekenmerkt door de Penis niet stijf tijdens seksuele opwinding werkt of als de versteviger is niet lang genoeg om te genieten van een bevredigende seksualiteit. In tegenstelling tot de sporadisch voorkomende problemen met de erectie, hoeft niet te worden morbide, er zijn problemen in erectiele dysfunctie over een periode van ten minste zes maanden. Het is een stand-alone-en vaatziekten. Experts schatten dat in Duitsland over drie tot vijf miljoen mensen zijn getroffen door erectiele dysfunctie. Het aantal betrokkenen neemt toe met de leeftijd, echter, voor erectiele disfunctie zelfs bij jonge mannen.

  De erectie werkt bij gezonde mannen

  Normaal gesproken kan een erectie treedt op wanneer de mens als volgt te werk: Eerst een seksuele stimulans werkt op de hersenen; dit gebeurt bijvoorbeeld door fysieke aanraking, visuele prikkels, of door seksuele fantasieën. De hersenen initieert de prikkel via het ruggenmerg naar de Penis. Het gaat om de erectie reflex waarin de afferente bloedvaten in de Penis uit te breiden. Als een resultaat, de corpora cavernosa (de zachte spons-achtige holle ruimten vullen In de Penis) in het bloed de penis vergroot en verstijft. Op hetzelfde moment, zwelling van het lichaam druk op de aders die het bloed uit de Penis en spoelen als de bloedstroom. Op deze manier is de erectie blijft. Aan het einde van de seksuele Stimulatie die leidt tot een combinatie van neurologische en hormonale invloeden dat de afvoer van het bloed uit de corpora cavernosa en de Penis in slappe toestand.

  Bij gezonde mannen, erecties zijn niet alleen beperkt tot de fasen van de bewuste seksuele opwinding. Het komt ook tijdens de slaap, vooral tijdens de zogenaamde REM-fase naar een of meer erecties. Deze zijn onafhankelijk van leeftijd, en kan zowel bij kinderen als ouderen.

  Vaak wordt de term impotentie in de Algemene taal gebruik, synoniem met erectiestoornissen. Dit is echter vrij onnauwkeurig.

  Artsen onderscheiden tussen de verschillende vormen van impotentie

  • Impotenzia coeundi: u noemde het onvermogen tot geslachtsgemeenschap, door erectiele dysfunctie.
  • Impotenzia generieke Randi: de man, de Onvruchtbaarheid, het vrouwelijke onvruchtbaarheid.

  Het onderscheid is belangrijk, omdat een man met een erectiestoornis kan hebben een normale vruchtbaarheid. Omgekeerd, de seksuele functie is niet beperkt in het geval van onvruchtbare mensen normaal.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top