Snelevacature Amsterdam

Wat is glaucoom en hoe wordt het behandeld?

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Glaucoom is een verzamelnaam van verschillende oogziekten die worden veroorzaakt door schade aan de oogzenuw van het oog. De praktijk Vita legt uit wat de oorzaken van glaucoom kan hebben en waarom begin van de behandeling zo belangrijk is.

  Wat is een Green Star?

  “De groene Ster” is de informele naam voor de glaucoom – een groep van progressieve oogziekten van andere oorzaak, kan blijvende schade aan de oogzenuw. In de loop van de ziekte, meer en meer zenuwvezels van de oogzenuw worden vernietigd. Dit is vaak ongemerkt, want als glaucoom is geen pijn of andere symptomen optreden.

  Alleen in een gevorderd stadium van glaucoom door middel van of fouten of hiaten in het visuele veld is merkbaar, vooral buiten de zogenaamde fusing punt – dat is, buiten het lichaam, die meteen aan het uiterlijk. Allereerst Betreft het falen op alle, omdat de hersenen vult de hiaten (zogenaamde invullen fenomeen). Vaak is een Groene Ster is opgevallen in een later stadium, wanneer de gezichtsscherpte afneemt, en het gezichtsveld wordt steeds gestoord. Voor de meeste van degenen die Getroffen, verhoogde oogdruk voor glaucoom verantwoordelijk, dit is echter niet altijd het geval.

  Grüner Star

  Dus, glaucoom kan worden in een vroeg stadium ontdekt en behandeld, Artsen raden voor de vroege opsporing van de zogenaamde intra-oculaire druk meting

  Groene Ster: Welke soorten zijn er?

  Groene Ster heeft verschillende vormen. De meest voorkomende Vorm is met ongeveer 90 procent van de zogenaamde primair open-kamerhoekglaucoom, die vordert langzaam en tot in een laat stadium veroorzaakt geen symptomen. Het komt vooral voor bij oudere mensen. Een verdere Vorm van glaucoom is het normale druk glaucoom, waarin de intra-oculaire druk toeneemt: Een gebrek aan bloedtoevoer naar het oog leidt tot schade aan de oogzenuw. De zogenaamde hoek blok staar, glaucoom aanval genaamd, doet zich niet geleidelijk, maar spontaan. Het oog vergroot de interne druk in een zeer snel en krachtig, en leidt tot plotselinge symptomen zoals ernstige pijn, Misselijkheid en wazig zien. Deze Vorm van glaucoom moet onmiddellijk worden behandeld door een arts.

  Een zogenaamde secundair glaucoom ontstaat als gevolg van het andere oog of Algemene ziekten, zoals Suikerziekte (Diabetes mellitus), bloedstolsels (trombose) of de schade aan het oog. Een glaucoom kan ook aangeboren zijn, dan is de spraak is van de “aangeboren glaucoom”.

  Grüner Star

  Een van de mogelijke oorzaken van glaucoom, een permanent hoge bloedsuikerspiegel, bijvoorbeeld door Diabetes

  Blind door glaucoom

  In Duitsland, ongeveer één tot twee procent van de bevolking worden beïnvloed door een Groene Ster. Van zo ‘ n tien procent lijdt aan ernstige problemen met het gezichtsvermogen of zelfs blind door glaucoom. De donkere figuur is waarschijnlijk nog hoger. Wereldwijd zijn de twee meest voorkomende blindheid is glaucoom veroorzaken.

  Glaucoom is een ziekte die het risico neemt toe met de leeftijd. Veel eye artsen raden dat na de leeftijd van 40 jaar. De leeftijd van een regelmatige Screening op glaucoom door een oogarts.

  Een power helpt klap tegen de Groene Ster?

  Het Magdeburg onderzoekers erin geslaagd om het verbeteren van het gezichtsvermogen van glaucoom patiënten met behulp van de kleinste AC-pulsen. In het onderzoek van 82 patiënten nam deel in totaal, waarvan de oogzenuw waren van schade veroorzaakt door glaucoom. De proefpersonen werden verdeeld in twee groepen. Alle deelnemers hadden elektroden op de huid rond de ogen vastgelijmd op de bijdragen van de eerste groep elke dag ongeveer 50 minuten minimum AC-pulsen tussen de acht en 25 Hertz. Een controlegroep kreeg alleen een huidige hartslag per Minuut. De conclusie: In het geval van een resultaat van controle na twee maanden, en het gezichtsvermogen van de patiënten die waren behandeld met een hogere stroom pulsen had verbeterd, 24 procent. In de controle groep, er werd alleen een verbetering van 2,5 procent. Alle resultaten van het onderzoek zijn te lezen in ons artikel “de Groene Ster”.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top