Snelevacature Amsterdam

Wat is mijn rug onthult over borstkanker

Brustkrebs-Symptome
Volgens een nieuwe studie, veel vrouwen zijn behalve voor een knoop op de borst, nauwelijks borst-kanker-symptomen zoals pijn in de rug, bekend van kanker van de borst heeft verschillende symptomen, maar de meeste van hen zijn veel vrouwen, volgens een nieuwe studie. De praktijk Vita legt uit wat zijn de symptomen in acht moet nemen in aanvulling op knobbeltjes in de borst.

Onderzoekers van het University College in Londen zijn de alarmbel: Volgens een nieuwe studie van het knooppunt is in de borst is voor veel vrouwen de enige merkbare Symptoom van borstkanker. Dat kan de ziekte door andere symptomen, zoals pijn in de rug, veel van degenen die Getroffen zijn, is echter niet duidelijk.

Symptomen van borstkanker werden niet als zodanig herkend

Voor het onderzoek vergeleken de onderzoekers de gegevens van ruim 2300 vrouwen met elkaar, in die tussen de jaren 2009 en 2010, borstkanker werd gediagnosticeerd. De conclusie: 76% van de vrouwen die had gezien een knobbeltje in haar borst, kwam binnen een week uw gynaecoloog voor een verduidelijking. 17% had geen knopen schade, maar onder de andere symptomen van de ziekte. Dit omvat pijn in de rug, een wijziging in de vorm van de tepel, sneller gewichtsverlies, te Branden of te Trekken in de borst, plotseling de vorming van kuiltjes, of een rode en gezwollen armen. De overige zeven procent van de proefpersonen had geen knooppunt, noch enige andere symptomen.

De vrouwen, de andere symptomen had geen knopen, maar wachten op een gemiddelde van maximaal twaalf dagen voordat je ging naar de dokter. 15 procent van hen zocht, zelfs na drie maanden de arts. Ter vergelijking: Slechts zeven procent van de vrouwen die had voelde een knoop in, wachtte net zo lang met de medische verklaring.

Vrouwen tekenen

“Onze studie toont aan dat gemiddeld één op de zes vrouwen met borstkanker heeft andere symptomen, zoals een knobbeltje in de borst. Maar de meeste van hen in vergelijking veel later naar de dokter,” Monica Koo, één van de meest toonaangevende auteurs van de studie en kanker-onderzoeker aan de University College London. De studie suggereert ook dat vrouwen zouden moeten worden voor borstkanker symptomen bewustzijn. Want: “hoe eerder de kanker wordt vastgesteld, hoe groter de kans van Overleven,” zegt Koo. De auteurs van de studie dus aan te bevelen om meer bewustwording campagnes, om te worden Betrokken, symptomen hebben de neiging om te herkennen in een vroeg stadium de arts.

Borstkanker: meer en meer jonge vrouwen worden beïnvloed

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Alleen al In Duitsland elk jaar zijn er ongeveer 70.000 nieuwe gevallen. En hoewel de gemiddelde leeftijd van de patiënten is 65 jaar, één op elke tien vrouwen de diagnose jonger dan 45 jaar. De opties van de behandeling van borstkanker aanzienlijk verbeterd in de afgelopen jaren: gemiddeld vijf jaar na de diagnose van ongeveer 83 tot 87 procent van de Getroffen.

Hamburg-harburg, 9. November 2016

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie

Scroll To Top