Snelevacature Amsterdam

Wat is pijn in de gewrichten?

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Pijn in de gewrichten zijn wijdverspreid en accumuleren met toenemende leeftijd. U kunt begeleid worden door de Opwarming van de aarde en zwelling, en het permanent of in bepaalde situaties. Dus pijn in de gewrichten kunnen worden geactiveerd en wat zijn de remedies van het huis om te helpen de praktijk legt Vita.

  Wat is pijn in de gewrichten?

  Gewrichtspijn komen vaak voor. Ze zijn de typische Symptoom van twee wijdverspreide ziekten: Elke Zestiende last van artrose (gewrichtsslijtage). Verkeerde belasting en Overbelasting veroorzaken van schade aan het gewrichtskraakbeen. Van een gewrichtsontsteking (Artritis) worden beïnvloed 2,5 procent van de bevolking.

  De meest voorkomende Vorm van gewrichtsontsteking genoemd reumatoïde Artritis (chronische Polyarthritis), in de volksmond genoemd reuma genoemd.

  Gewrichtspijn door artrose

  Typisch van pijn in de gewrichten bij artrose is dat de klachten optreden in de “slijtage-gevoelig” gewrichten, zoals de knie, de heup, Hand of rug. Patiënten klagen vaak over de toenemende stijfheid in de gewrichten, evenals een beperkte functie. Onder belasting van het gewricht en het verergeren van de pijn, terwijl ze worden afgelost door het behoud. De pijn in de gewrichten nemen van saai te steken alle vormen.

  Gezamenlijke pijn veroorzaakt door reuma

  De meest voorkomende Vorm van gewrichtsontsteking reuma. Dit is een zogenaamde auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem het eigen lichaam en leidt tot ontsteking van de gewrichten. Genetische oorzaken lijken een rol te spelen in het ontstaan van reuma.

  In het geval van reumatische pijn, warmte en zwelling in het gebied van de ontstoken gewrichten optreden naast het gewricht. Vaak aan – en metacarpofalangeaal gewrichten, maar ook schouder -, elleboog-of enkelgewrichten. Met de progressie van de ziekte kan het vervormen van de gewrichten, steeds meer, en opstijven. De spieren worden zwakker omdat mensen met reuma pijn in de getroffen gewrichten, omdat van het gewricht en de stijfheid wordt bewegen minder vaak.

  Obst schützt vor Gelenkschmerzen

  Een gezond dieet met veel groenten en fruit helpt om de gewrichten lange, mobiel en gezond

  Voeg toe aan dat de Algemene uitputting en vermoeidheid, alsmede de vorming van zogenaamde Reumatoïde nodules – harde knobbeltjes die liggen onder de huid. Naast reuma, andere ziekten, zoals jicht of bepaalde bacteriële infecties veroorzaken ontstekingen en pijn in de gewrichten, en gezamenlijke ongemak.

  Het resultaat is hetzelfde voor alle ziekten is hetzelfde: pijn in de gewrichten, omdat van het relais beschadigd kraakbeen meer en meer en wordt afgebroken. Tot slot, de aangetaste bot is geheel of gedeeltelijk gratis. Dus, de zenuwen zijn blootgesteld, en waardoor de pijn.

  De behandeling van pijn in de gewrichten

  In het geval van pijn in de gewrichten van de behandeling is afhankelijk van de oorzaak. Artrose, slijtage-gerelateerde schade aan het kraakbeen, de therapie is gericht op het afremmen van de slijtage. Dit gaat terug tot in de regel op een Defect of een Overbelasting, zoals bijvoorbeeld ontstaan door Obesitas (zwaarlijvigheid) of een misvorming van de gewrichten (bijvoorbeeld X-been-stand).

  Beweging en fysiotherapie, sport en het lichaamsgewicht te verminderen en bestaande slechte uitlijning van de fix. Begeleidende Beïnvloed pijnstillers (zoals Paracetamol). De beweging verbetert ook de doorbloeding, waardoor er meer voedingsstoffen in het gewricht worden vervoerd.

  In het kader van reuma voorkomende chronische pijn in de gewrichten, onder andere met pijn en anti-inflammatoire middelen (bv. cortisone). Een begeleidende fysiotherapie en sport (Fietsen, Wandelen) helpen om het behoud van de mobiliteit, de functie en de kracht in de gewrichten zo veel mogelijk.

  Pijn In De Gewrichten: Het Laatste Onderzoek

  Pijn in de gewrichten kunnen ook optreden als bijwerking van bepaalde medicijnen. Studies hebben aangetoond dat bijvoorbeeld het zogenaamde DPP-4-remmers voor Diabetes type 2 trigger. Vooral in het geval van preparaten die de werkzame stof Sitagliptin dat was niet het geval. Ook de cholesterol verlagen, borstkanker, osteoporose, en ADHD-medicatie kan worden voor pijn in de gewrichten verantwoordelijk. Om meer te leren pijn in ons artikel “bijwerkingen van gemeenschappelijk: Het zijn de sluiter”.

  %image_alt%

  Wetenschappers van de Johns Hopkins University in Baltimore waren in staat om aan te tonen in hun recente studie, Yoga is bijzonder geschikt voor gezamenlijke pijn te verlichten

  Een andere studie toont aan dat sommige voedingsmiddelen gezamenlijke pijn veroorzaken: Deze omvatten de tomaten, Omega-3 vetzuren, en sterk gezoete dranken. Tomaten kunnen verergeren Jicht, Omega-3 vetzuren in ontstekingen bevorderen en de suiker kunnen de gewrichten beschadigen. U kunt meer informatie vinden in ons artikel “pijn in de gewrichten? Deze voedingsmiddelen die u moet vermijden”.

  Een AMERIKAANSE studie vond ook dat Yoga verlicht pijn in de gewrichten. Pijn veroorzaakt door Artritis of reuma, door Yoga, vooral goed te behandelen. Acht weken van regelmatige Training kan verbeteren de klachten aanmerkelijk. Welke Oefeningen zijn met name geschikt, zie ons artikel “Yoga verlicht gezamenlijke klachten”.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top