Snelevacature Amsterdam

Wat is rotavirus, en wat kan helpen?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess
Kinderarts Dr. Nadine Hess: “rotavirus kan worden voor baby’ s en kleine kinderen gevaarlijk. Het Permanent Comité voor de vaccinatie beveelt daarom een tijdige vaccinatie.” Rota virussen zijn zeer besmettelijk, ze zijn ook een van de meest voorkomende oorzaken van gastro-intestinale aandoeningen bij zuigelingen. Kinderarts Dr. Nadine Hess verklaart, waarom virussen zijn zo gevaarlijk is, en wat helpt.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Infectie met rotavirus is vooral ongemakkelijk: het virus van De plotselinge lossen, waterige tot slijmerige diarree en ook braken, koorts, en pijn in de onderbuik. Vooral bij zuigelingen en kleine kinderen tot twee jaar, ernstige gevallen van de ziekte zijn niet zeldzaam. Door de aanhoudende diarree en braken de kleine patiënten verliezen veel zout en vocht. Dit verlies wordt niet gecompenseerd kan worden voor de ziekte, in het slechtste geval levensgevaarlijk zijn.

Wat helpt tegen rotavirus?

In het geval van een infectie met rotavirus, de klachten kunnen worden behandeld. Vooral bij baby ‘ s en kleine kinderen van de zout-en vochtverlies is vaak zo ernstig dat ze moeten worden behandeld in het ziekenhuis, vooral als het verlies wordt niet gecompenseerd in een tijdige wijze. Als u uw kind thuis kunnen helpen zogenaamde elektrolyt vervangende oplossingen van de apotheek tegen het zout verlies. Zoals met elke diarree-en vaatziekten patiënten moeten drankje tegen het verlies van vloeistof veel, best water, maar ook met druiven suiker licht zoete kruidenthee. Een aantal kleine, licht verteerbare maaltijden, zoals worteltjes soep wordt meestal getolereerd beter dan een grote. Geneesmiddelen tegen diarree worden niet aanbevolen in het ergste geval is, kunt u het verlengen van de ziekte. Omdat het virus wordt uitgescheiden met de ontlasting en uit het lichaam. Na twee tot zes dagen heeft de ziekte heeft doorgegeven worden in de regel. Echter, rotavirus is nog tot acht dagen na de symptomen verdwijnen, aantoonbaar in de ontlasting, daarom kan je in deze tijd nog steeds besmettelijk.

Rotaviren

Onder de typische symptomen van rotavirus diarree, braken en koorts

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de ziekte?

Rotavirussen zijn meestal overgedragen door uitstrijkje infectie van mens op mens: door de kleinste Stoel op zijn handen, de ziekteverwekkers voer de mond en vervolgens in het spijsverteringskanaal. Het virus om te overleven, maar ook om van de toiletten, de handgrepen, de inrichting en dergelijke voor meerdere dagen. Als uw kind ziek is, een goede Hygiëne, om een infectie te voorkomen. Schoon sanitair dagelijks, en ze wassen zichzelf meerdere malen per dag onder stromend water met vloeibare zeep voor de handen. Patiënten moeten delen in textiel zoals een handdoek-met iedereen. De gebruikte textiel zijn van weinig patiënten het beste te wassen om de twee dagen op 60 graden.

Vaccinatie tegen rotavirus

Rotavirussen zijn heel gebruikelijk is – bijna alle kinderen tot de leeftijd van vijf gediagnosticeerd zijn. Om te voorkomen dat infectie met rotavirus, dat helpt een vaccinatie. Het Permanent Comité voor de vaccinatie (STIKO) beveelt een orale vaccinatie voor zuigelingen moeten worden van de leeftijd van de zesde week van het leven tot de laatste, tot de twaalfde week van het leven. Afhankelijk van het vaccin twee tot drie doses van het vaccin moet worden toegediend tussen die ten minste een afstand van vier weken. Dus, de vaccinatie is in het beste geval, tot 16. of de 22. Het leven week in te vullen.

In zeer zeldzame gevallen kunnen optreden na vaccinatie een zogenaamde intussusception. Een darm invaginated sectie naar de andere. Per 100.000 gevaccineerde kinderen, het fenomeen doet zich voor slechts één of twee kinderen. Ouders moeten nog steeds bewust te zijn van na rotavirus vaccinatie op typische klinische tekenen van intestinale invaginatie. Deze omvatten, bijvoorbeeld, braken, bloederige ontlasting, buikpijn en hoge tonen tellen, te huilen van de Baby trekt de benen. In deze gevallen, een ziekenhuis voor een intussusception kunnen ontwikkelen in het ergste geval tot een darmobstructie die dringend een operatie. In de vroege fase, een intussusception kan vaak zonder operatie op te lossen.

Geef een reactie

Scroll To Top