Snelevacature Amsterdam

Wat is tonsillitis?

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Sterke keel pijn, moeilijkheden bij het slikken en een hoge koorts, Een amandelontsteking, of tonsillaire Angina pectoris, vooral bij kinderen en jonge mensen een veel voorkomende ziekte. De praktijk Vita legt uit hoe te herkennen van de ziekte en hoe het is behandeld.

  Eerder, de ontstoken Palatine amandelen in tonsillitis vaak zeer snel volledig worden verwijderd. Tegenwoordig zijn Artsen wachten veel langer, gebruik van antibiotica en probeer de belangrijke functie van de amandelen in het immuunsysteem.

  Wat is tonsillitis?

  Een amandelontsteking dat is medisch als Angina tonsillaris, of Tonsillitis, amandelen is een pijnlijke ontsteking van de mond (amandelen). Het gaat in de context van deze ontsteking tot Ettering, dan is de amandelontsteking is zeer besmettelijk.

  De mens heeft verschillende soorten amandelen. Deze omvatten de twee Palatine tonsillen (amandelen), de buizen, samen met de keel en de tong tonsillen, de zogenaamde Waldeyer of lymfatische keelholte ring, die bestaat uit lymfatisch weefsel en veel witte bloedcellen (lymfocyten). Deze wraak ring barrière is de eerste Verdediging tegen ziektekiemen die door de neus en mond in de bovenste luchtwegen. Hij is dan ook een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

  mandelentzündung wird untersucht

  Gezwollen en purulent bezet amandelen kan detecteren de arts bij het zoeken in de mond, vaak goed

  Tonsillitis: Hoe de mond van zien amandelen?

  De Palatijn amandelen zijn zichtbaar wanneer de brede open de mond gedeeltelijk. U bent op de juiste en op de links in de zogenaamde amandel-Bay in de keel tussen de voorste en achterste Palatine arch. Het oppervlak heeft een robuust uiterlijk, met tal van spleetvormige holten (holten). In deze voedselresten en bacteriën, witte bloedcellen in de amandelen, behandelen, verzamelen in kleine hoeveelheden.

  Een acute amandelontsteking is een van de meest voorkomende redenen om een arts te zien. U krijgt goed behandeld, geneest meestal binnen één tot twee weken zonder gevolgen. Indien onbehandeld, kan leiden tot ernstige complicaties of een chronische amandelontsteking. Angina tonsillaris langer duurt dan drie maanden, en dan is het tonsillitis wordt aangeduid als chronisch.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top