Snelevacature Amsterdam

Wat reuma (Reumatoïde Artritis)?

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Reuma is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die optreden in het bewegingsapparaat, en bijna altijd met pijn gepaard. In de meeste gevallen wordt er bedoeld met “reuma” maar de zogenaamde reumatoïde Artritis. De praktijk Vita legt uit hoe dit komt en wat u kan helpen.

  Wat reuma is?

  Reuma is de meest voorkomende vorm van inflammatoire aandoeningen van de gewrichten die meestal aan beide kanten van het Lichaam tegelijk. Medisch correcte reuma is bedoeld als reumatoïde Artritis, terwijl in het verleden de aanwijzing van chronische Polyarthritis gebruikelijk was. Deze term beschrijft ook de belangrijkste kenmerken van de ziekte: “Chronische” betekent dat een ziekte over een langere periode van tijd, “Artritis”: “gewrichtsontsteking”, en “poly” betekent “veel”. In gevallen van reuma, vele gewrichten zijn zo ontstoken over een lange periode van tijd (volgens de Definitie, meer dan drie) op hetzelfde moment.

  Die rheumatoide Arthritis führt zu einer Gelenkentzündung

  Reuma – ontsteking van de gewrichten

  Deze ontsteking van de gewrichten is niet behandeld en vertraagd, aanvallen van de ontsteking in het verdere verloop van het kraakbeen en het bot. De gezamenlijke structuren worden steeds meer aangetast, en de mobiliteit afneemt. Tot slot, het kraakbeen is volledig verwoest. Dit kan leiden tot verlies van het vermogen om te werken, en een grote vermindering in kwaliteit van leven. In ernstige gevallen kan er ook worden gedaan aan andere organen, is aangetast, zoals, bijvoorbeeld, ogen, hart, longen, zenuwen en bloedvaten. In deze gevallen, de levensverwachting is betrokken, kan worden teruggebracht tot open tot 13 jaar in vergelijking met de Gezonde mensen. Met adequate, vroeg zijn begonnen met de behandeling is er geen verschil.

  Reuma kan ook gevolgen hebben voor kinderen

  Onder reuma van ongeveer 0,5 tot 1 procent van de bevolking wereldwijd lijden. Getroffen vrouwen twee keer zo vaak van reuma als mannen. Per 100.000 mensen zijn naar schatting lijden jaarlijks vanaf 34 tot en met 83 mensen die nieuw zijn met reuma. De ziekte kan op elke leeftijd voorkomen, maar meestal tussen de leeftijd van 55 jaar. en 64. Jaar voor vrouwen en tussen 65 en 75 jaar voor mannen. Kinderen kunnen ook last hebben van een bepaalde Vorm van reuma, juveniele idiopathische Artritis.

  Wat zijn de oorzaken van de ziekte?

  In het geval van reuma is een zogenaamde auto-immuunziekten. De oorzaak van reumatoïde Artritis is een vergissing van het immuunsysteem: het immuunsysteem cellen die eigenlijk de taak hebben om het organisme te beschermen tegen virussen en bacteriën, dus misleid zijn. Houd lichaamseigen weefsels als lichaamsvreemd, en deze aanval en vernietigen.

  Wat zijn de symptomen van reumatoïde Artritis?

  Vaak een heel Algemene klachten zoals verlies van eetlust of merkbaar vermoeidheid treedt het eerst op. In de vroege fase, de patiënten voelen de gewrichten vooral na het wakker worden stijf. Je beweegt hen, verdwijnen de symptomen. De ochtend stijfheid kan duren tot een uur en kan langer duren. Meestal worden de symptomen optreden, symmetrisch in de beide helften van het Lichaam. Later de ziekte zich uitbreidt – in aanvulling op de handen, vooral de schouders, knie -, elleboog-en enkelgewrichten worden beïnvloed. Tot slot, Artritis kan ook invloed hebben op de interne organen. Met name het hart is in gevaar. Daarom, mensen met reumatoïde artritis hebben ook een verhoogd risico op een hartaanval.

  Wanneer moet ik een dokter raadplegen?

  Reuma is nog niet te genezen. Niettemin, de klachten zijn goed te behandelen. De belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle behandeling is een vroege diagnose, echter, is. De duitse Competitie tegen reuma raadt ten zeerste aan, in het geval van recidiverende gewrichten ontsteking in de knie of in de hand van een internist reumatoloog.

  Hoe kan een arts de ziekte?

  Een bloed test laat zien of de ontsteking aanwezig is. Bij echografie kan de arts onderzoeken of de getroffen Regio meer nauwkeurig. Het gewricht aan de binnenkant van de huid en Pezen te evalueren in het getroffen gebied. Vervolgens kan de arts zuig ze met een dunne naald de vloeistof van de gezamenlijke ruimte. Aan deze vloeistof kan hij zien met het blote oog, of, bijvoorbeeld, bacteriën zijn de oorzaak van de klachten. Dan kan de vloeistof zou bewolkt.

  Hoe kan de behandeling van reumatoïde?

  Moderne medicatie kan een rem op de progressie van de ziekte. Naast cortisone rechtsmiddelen die het immuunsysteem remmen en de ontsteking.

  Wat is reuma?

   

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top