Snelevacature Amsterdam

Wat zijn de redenen voor pijn in de rug bij kinderen?

Mädchen mit Schulranzen
Veel kinderen dragen hun school boeken in een rugzak. Door de vaststelling van het gewicht kan worden toegekend aan Een nieuwe studie dat de oorzaak van rugpijn bij kinderen in ongeveer tweederde van de gevallen is niet gevonden. Kinderarts Dr. Nadine Hess uitgelegd, wat zijn de redenen voor pijn in de rug bij kinderen en wat ouders kunnen doen.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

Kinderärztin Dr. Nadine Hess

Dr. Nadine Hess: “In ongeveer twee derde van alle gevallen, de werkelijke oorzaak van rugpijn bij kinderen wordt niet herkend.”

In 2014, een finse studie toonde aan dat bijna elke derde kind lijdt pijn in de puber-to-back. De oorzaak is vaak een gebrek aan beweging werd genoemd. Nu is er een nieuwe onderzoek toont aan dat ongeveer twee derde van alle gevallen, de werkelijke oorzaak van de spinale pijn waargenomen bij kinderen. Dus de Artsen hebben in de meeste gevallen, een gok wat de oorzaak is voor de pijn. Maar zelfs met verder onderzoek zoals een MRI-Scan, in de structuur en functie van weefsels en organen kunnen worden weergegeven, kan de oorzaak zijn van rugpijn bij kinderen is vaak niet nauwkeurig bepaald.

Wat zijn de oorzaken van rugpijn bij kinderen gediagnosticeerd?

Natuurlijk, er zijn niettemin een aantal diagnoses, in het geval van pijn in de rug is relatief vaak voor bij kinderen. Deze omvatten:

  • Spondylolyse, dat is de vorming van een gat in een bepaald deel van de wervel-arch. De meeste van de lumbale wervels wordt beïnvloed
  • Spondylolisthesis, ook wel spondylolisthesis bekend. Het verschijnsel kan worden gevolgd door de Spondylolyse betekent dat er een vortex aan de voorzijde van het lichaam dia ‘ s
  • slechte houding
  • Een kromming van de wervelkolom, kyphosis wordt genoemd, die kan maken door middel van een bult merkbaar
  • Overbelasting verschijnselen als gevolg van een slechte conditie of te veel te oefenen
  • Hernia ‘ s
  • Infecties

Neem rugpijn bij kinderen serieus

Belangrijk voor ouders: Als uw kind over pijn in de rug, dit serieus nemen! Vooral als het ongemak niet verdwijnen, zelfs na enkele dagen. Dan is er iets anders dan de vaak geavanceerde groei pijn kunnen verantwoordelijk zijn voor de problemen en moet worden medisch onderzocht.

Hoe kan rugpijn bij kinderen voorkomen worden?

Om rugpijn bij kinderen zoveel mogelijk te beperken of te voorkomen, moeten de ouders er een paar dingen. Ze kijken vooral aan het feit dat uw kind heeft. En heb je het dan, als de houding zakken “samen” – want dat gebeurt met de kinderen, zonder dat u zelfs te realiseren het zich net zo snel als volwassenen. Ze moedigen hun nakomelingen te gaan in de sport. Al een tot twee uur Training per week kan bijdragen aan de gezondheid. Een aangenaam neveneffect: Bij een club, kan het kind vast te stellen nieuwe sociale contacten.

Zware rugzakken: Een gevaar voor de kinderen

Veel ouders zich herinneren uit hun eigen schooltijd: De meerderheid van school boeken zijn zwaar en vallen bijbehorende onderwerpen, vaak op dezelfde dag. Het is vaak het geval dat een kind zal hebben te dragen in zijn rugzak diverse Kilo ‘ s met zich mee. Hier, collusie tussen de kinderen kan een oplossing: Twee studenten aan een tafel kunt delen van een boek ook, dus dat duurt misschien de biologie boek en de andere is de geschiedenis van het boek, uiteraard altijd in overleg met de docenten. Nog een tip: Gewoon Tieners dragen van een rugzak, meestal alleen op een schouder, omdat de “cooler” is. Als gevolg daarvan, de belasting door het gewicht, maar het is ook eenzijdig. Je moet uitleggen aan uw nakomelingen objectief, wat is de positie van de schade kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een zogenaamde scoliose kan optreden, te wijten aan de ene kant van de wervelkolom gebogen is. Vraag de jongeren om te verschuiven van het gewicht van de rugzak in de toekomst, op beide schouders.

Geef een reactie

Scroll To Top