Snelevacature Amsterdam

Wat zijn vitaminen? De grote Vitamine woordenboek

Vitamine sind essentielle Nahrungsbestandteile
Vitamines zijn essentiële voedingsstoffen die nodig zijn door het lichaam voor de vitale functies van Alle goede dingen – 13! Omdat zo veel vitaminen er zijn. En ze zijn de beste garantie voor uw gezondheid. In de praktijk Vita ‘ s vindt u alle van de vitaminen in een oogopslag.

Slechts een kleine steen in de keten Domino is niet correct, stop de run. Het is een vergelijkbaar verhaal met de vitaminen in het lichaam. Zo laag is de dosis kan worden dat we op een dagelijkse basis, is het noodzakelijk voor belangrijke metabole processen optimaal kan worden uitgevoerd. Eigenlijk nemen we vitaminen door de voeding. Echter, in het geval van industrieel geproduceerd voedsel, tot 80 procent van de vitale stoffen niet verloren gaan zelden. Ongunstige voedingsgewoonten (sigaretten, alcohol, te veel vet en suiker) doen de Rest. Het Resultaat Is Een Tekort. Selectief wordt gebruikt, kunt vitaminen voorkomen, zelfs tot ziekte preventie en behandeling verbeteren. Je denkt, “dan denk ik omwille van de veiligheid, een beetje van alles”? Het is beter dat niet te doen. Vermijd de voedingssupplementen van het beginsel van gelijke aandelen. In geval van twijfel, dient u uw arts laten weten welke Vitamine jij nodig hebt. Geen zorgen, je kunt openen, maar altijd in het geval van verse groenten, fruit en onbewerkte voedingsmiddelen.

Vitamine B1 | Vitamine A | Vitamine B2 | B3 | Vitamine B5 | B6-Vitamine | Vitamine B7 | Vitamine B9 | Vitamine B12 | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine E | Vitamine K

Vitamine B1 is Goed voor de zenuwen

Verantwoordelijk voor: De B-Vitaminen thiamine zorgt ervoor dat onze hersenen en ons zenuwstelsel goed functioneren.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 1-1,3 mg.

Dan moet je meer van: Gespannen, nerveus, prikkelbaar en geestelijk moe? Het zijn veel voorkomende symptomen.

Hier is er veel in: Toegang tot de pea-versterkt, of andere peulvruchten en volkoren producten: witte bloem heeft tot 80% minder Vitamine B1 dan de volkoren variant.

In vet oplosbare of water oplosbaar

De in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K) kan alleen worden ingesteld door het gebruik van vet in uw effectieve componenten gesplitst. Omdat het lichaam slaat ze op, het kan leiden tot een Overdosis. In Water oplosbare Vitamine C en B-vitaminen, d.w.z. ze worden geabsorbeerd in de dunne darm, het Overschot wordt uitgescheiden.

Vitamine A – eye-Vitamine

Verantwoordelijk voor: Vitamine A bevatten Retinol en is erg belangrijk voor het gezichtsvermogen. Daarnaast beschermt de slijmvliezen en versterkt het immuunsysteem.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 0,8-1,0 mg.

Dan moet je meer van: Als je het ziet, meer recent, in het donker, arme, droge, brandende ogen, geeft een Vitamine A-tekort. De vraag is ook verhoogd bij koorts en chronische darmziekten.

Hier is veel er: Neem het geval van een tekort van Roomboter in plaats van Margarine. Ook lever, eigeel en vis (makreel, heilbot) zijn goede leveranciers. Groene kool, spinazie en wortelen bevatten veel beta-caroteen, een voorloper van Vitamine A.

Vitamine B2 De Energie-Donor

Milchprodukte enthalten Vitamin B2

Zuivelproducten leveren u met genoeg Vitamine B2

Verantwoordelijk voor: om te winnen van koolhydraten, vetten en eiwitten voor energie, het lichaam heeft behoefte aan Riboflavine of Vitamine B2.

Aanbevolen dagelijkse dosering: 1,2-1,5 mg.

Dan moet je meer van: In het geval van gescheurde mondhoeken en ontstekingen in de mond en keel, moet u uw Vitamine – B2-niveau te testen. Ook als je last hebt van bloedarmoede, of plotseling veel licht gevoeliger.

Hier is veel er: Neem dagelijks melk en andere zuivel producten, dan bent u het aanbod van matig aan de veilige kant.

Vitamine B3 Reguleert het vet in het bloed waarden

Verantwoordelijk voor: Als een collectieve term Vitamine B3 nicotinezuur (Niacine), die wordt beschouwd als een van de beste geneesmiddelen voor hoge bloeddruk vetten. En nicotine acid amide, vooral artrose verlicht het ongemak.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 13-17 mg.

Dan moet je meer van: verlies van eetlust, diarree en slaapproblemen opmerkingen. Ook typisch: In het geval van zonne-instraling, de huid desquamates.

Hier is er veel aan de binnenkant: in aanvulling op pinda ‘ s, met name koffie, mager vlees en gevogelte zijn rijk aan Vitamine B3. Een tekort is zeldzaam.

Vitamine B5 Geneest Wonden

Verantwoordelijk voor: Vitamine B5 ook wel bekend als Pantotheenzuur. De drug “Dexpanthenol” gaat terug naar deze wortel woord. Naast haar wond-helende effecten van dit Vitamine is betrokken bij tal van andere processen van het lichaam. Het helpt ook bij het ontgiften van het werk van de lever en het zorgt voor de pigmentatie van het haar.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 5-8 mg.

Dan moet je meer van dit: brandende, pijnlijke voeten (Burning Feet syndroom) is in de meeste gevallen, een Vitamine B5-deficiëntie. Hetzelfde geldt voor patiënten met Artritis.

Hier is er veel aan de binnenkant: Het is opgenomen in bijna alle voedingsmiddelen, vooral champignons, en biergist – is niet verloren, echter, bij het koken of Bevriezen tot 80 procent.

Vitamine B6 Metabolisme Helpers

Volkorn enthält Vitamin B6

De belangrijkste bronnen van Vitamine B6 zijn granen (volkoren) en aardappelen

Verantwoordelijk voor: Zonder Vitamine B6 de metabole processen in het lichaam niet in staat om te werken. Het heeft een effect op het zenuwstelsel en het immuunsysteem, de vorming van bloed en het lichaam ontgiften. In het geval van een lage Vitamine B6 en het risico van hart-en tweepersoonskamers-en vaatziekten

Aanbevolen dagelijkse dosis: 1,6 mg.

Dan moet je meer van: Als je het niet kan vinden, ondanks de vermoeidheid in slaap, sterke PMS (Premenstrueel syndroom) en concentratie stoornissen, een Vitamine-B6-Check.

Er is hier veel van binnen: de belangrijkste bronnen van Vitamine B6 zijn aardappelen, granen (volkoren) en vlees (vooral slachtafvallen).

De meest voorkomende oorzaken voor vitamine tekort

Een gezonde, evenwichtige en natuurlijke voeding levert ons voldoende vitaminen. Zwangere vrouwen, ouderen, chronisch Zieken, en de atleten moeten meer dagen (zoals bepaald door de arts). Stress, sigaretten, fastfood en alcohol zijn Vitamine rovers.

Vitamine B7 Versterkt huid en haar

Verantwoordelijk voor: Misschien weet je dit als Vitamine Biotine of Vitamine H (huid). Het zorgt voor een goede haar en nagel groei, en regelt het vetgehalte in de huid.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 30-60 µg (microgram) = 0,03-0.06 mg (milligram).

Dan moet je meer van Een Biotine-tekort kan optreden na langdurig antibiotica inslikken of bij patiënten die dialyse ondergaan. Typische kenmerken van een droge, schilferige huid en broze nagels. In het geval van verbranding door de zon, de huid is goed bezig een extra portie Vitamine B7.

Hier is er veel aan de binnenkant: Een gezonde darmflora maakt veel Biotine. U wilt opnemen, ze hun toevlucht steeds meer soja, Ei en havermout.

Vitamine B9 Beschermt het hart en de bloedsomloop

Verantwoordelijk voor: Ook bekend als foliumzuur. Deze B-Vitamine voorkomt hart-en vaatziekten. En het wordt beschouwd als een zwangerschapshormoon, want het is met name belangrijk voor de groei van cellen.

Aanbevolen dagelijkse dosering: 0,4 mg.

Dan moet je meer van het: mensen met een verhoogd risico op een hartaanval en rheumatics moeten aandacht besteden aan uw foliumzuur-budget. In de eerste weken van de zwangerschap een tekort kan leiden tot vroeggeboorte en ontwikkelings-defecten.

Hier is er veel in: Verse groene salades en groenten (bijvoorbeeld, spinazie) zijn goed foliumzuur leveranciers – althans in zijn ruwe staat.

Vitamine B12 Ondersteunt de vorming van bloed

Verantwoordelijk voor: Een van de belangrijkste taken van Vitamine B12, de productie van rode bloedcellen en de nieuwe cellen.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 3,0 µg (microgram) = 0,003 mg (milligram).

Dan moet je meer Vitamine B12-tekort komt vooral in de chronische maagslijmvlies ontsteking (Gastritis) of langdurig gebruik van medicatie.

Hier is er veel in: vlees, vis, zuivel en eieren kan voldoen aan de behoefte.

Vitamine C Is De All-Rounder

Schwarze Johannisbeere enthält Vitamin C

De zwarte bes is rijk aan Vitamine C

Verantwoordelijk voor: Ons immuunsysteem wint door Vitamine C (ascorbinezuur) goed. Deze cellen, organen en DNA, beschermt tegen vrije Radicalen, versterkt de bloedvaten en regelt de bloeddruk en de cardiovasculaire Systeem.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 100 mg.

Dan moet je meer van het Roken berooft het lichaam van zeer veel Vitamine C minstens 40 procent. Ook Stress neemt de vraag sterk toe.

Hier is er veel in: Bijzonder rijk aan Vitamine C duindoorn sap, citrusvruchten, Zwarte bessen, broccoli, en paprika. Lang opgeslagen, van de inhoud, echter, zo snel als mogelijk. Goede tip: Vijf keer per dag met een kleine Snack, vers fruit of groenten in te plannen.

Vitamine D Is De Anti-Aging Vitamine

Verantwoordelijk voor: wetenschappers bevestigen het belang van Vitamine D. Het voorkomt vervorming van het skelet (rachitis), en beschermt tegen Diabetes, hartaanvallen en zelfs helpen bij het voorkomen van kanker. Ook in het geval van depressie, Vitamine D is goed.

Aanbevolen dagelijkse dosering: 20 µg (microgram) = 0,02 mg.

Dan moet je meer van: mensen die zelden Buitenshuis, is er vaak een gebrek is ontdekt.

Hier is er veel in: Strikt genomen is Vitamine D is een hormoon. Het lichaam maakt het zelf. Echter, alleen door zonlicht op de huid. Als een extra leverancier van levertraan. Zee vis moet komen vaker op de plaat.

Vitamine E – is de cel protector

Verantwoordelijk voor: Deze Vitamine is de belangrijkste antioxidant in het lichaam. Het beschermt onze cellen tegen agressieve vrije Radicalen, die schade kunnen veroorzaken aan de hersenen, het hart, de lever en de spieren. Bovendien, het heeft anti-inflammatoire en bevordert een goede circulatie in de bloedvaten.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 11-15 mg.

Dan moet je meer van dit: Bent u gevoelig voor infecties, last van evenwichtsstoornissen of spierzwakte, hebben duif armen of benen? Dit kan duiden op een tekort. Ook uitgestrekte zon baden “eten” Vitamine-E-startpunt.

Hier is er veel in: in het Algemeen, Vitamine E is moeilijk door de normale voeding. Koudgeperste Oliën, vooral tarwe kiem Olie, zijn een van de weinige Vitamine-E-bevattende voedingsmiddelen.

Vitamine K helpt het bloed en bot

Sauerkraut enthält Vitamin K

De Zuurkool opgenomen Vitamine K kan de preventie van osteoporose

Verantwoordelijk voor: Zonder Vitamine K), laat het ons zelfs een kleine verwonding dood te bloeden. Maar niet alleen voor de bloedstolling, deze Vitamine is erg belangrijk. Het versterkt de botten en voorkomt osteoporose.

Aanbevolen dagelijkse dosis: 60-80 µg (microgram) = 0,06-0,08 mg (milligram).

Dan moet je meer van het: iedereen Die gevoelig is voor fracturen of vatbaar zijn voor bloedingen, neus of tandvlees bloeden (dat is, zware Menstruatie), de voordelen van Vitamine K.

Hier is er een veel binnen: om osteoporose Te voorkomen, zet je meer Zuurkool en andere kool variëteiten en verse groene groenten op het dining plan.

Geef een reactie

Scroll To Top