Snelevacature Amsterdam

Wazig zien na een laserbehandeling? Het moet er rekening mee patiënten

Auge im Fokus
Na een laserbehandeling op het oog problemen kunnen zich ook voordoen. LASIK ingreep te herstellen visie beschouwd als veilig en betrouwbaar. Toch zijn er patiënten die rapporteren aan de OP over de problemen. Wat is achter het?

De zogenaamde LASIK-behandeling is een populair en betrouwbaar Alternatief voor de gebrekkige visie, de wil om te dragen geen bril, noch contactlenzen. Na slechts een laser sessie, het gezichtsvermogen is hersteld. De procedure wordt ook beschouwd als een veilige en grotendeels vrij van pijn. In feite, 90 procent van alle patiënten die volgens onderzoeken tevreden met de resultaten van hun LASIK chirurgie.

Maar wat met de Rest? Om uit te vinden welke complicaties kunnen optreden operatie gewone LASIK, de AMERIKAANSE food and drug administration (U. S. Food & Drug Administration), twee studies van de effecten van het Laser CHIRURGIE. De dokter en de Directeur van de autoriteit Dr. Malvina Eydelman en haar Team onderzocht in twee onderzoeken, een totaal van 511 patiënten die had doorgemaakt in de afgelopen paar maanden, een LASIK-operatie.

Problemen bij het lezen en het besturen van een auto na LASIK

In feite, de helft van de proefpersonen meldden bijna over de problemen die werden alleen aangetroffen na de Operatie. “Tot 46 procent van de deelnemers had voorafgaand aan de operatie, hun klachten, meldde drie maanden na dat, op zijn minst een Probleem met de ogen,” aldus Eydelman. “De meeste zogenaamde Halo’ s opgetreden, die tot 40 procent van de deelnemers ervaren dit voor de eerste tijd na de operatie”. Halo-halo ‘ s zijn rond de heldere objecten waargenomen, en soms ernstig ongemak bij het lezen, de auto en de televisie veroorzaken. De deelnemers in de studies rapporteerde problemen in de dagelijkse activiteiten en het rijden in de nacht. In aanvulling op de Halo, het aantal ingeschreven patiënten symptomen zoals een extreem droge ogen, licht kransen van straling in het gebied van visie en Overgevoeligheid voor licht, die zich na de LASIK-behandeling.

De problemen verdwijnen?

De enquête toonde ook aan dat de meerderheid van de studie werden de deelnemers nog steeds met de resultaten van de operatie tevreden. Een aantal in de enquête gerapporteerde van de problemen, bijna geen van hen gewaardeerd, echter zo ingrijpend, dat raadpleging van een arts nodig zou zijn geweest.

Dr. Christopher Starr, Hoogleraar oogheelkunde in New York-Presbyterian Hospital in New York zei van het geneesmiddel Website webmd.com: “De symptomen waargenomen na de operatie, meestal verdwijnen, hetzij van zichzelf binnen twaalf maanden of behandeld kan worden met extra medische zorg is goed”. Het Laser CHIRURGIE zou nog steeds een goede en veilige keuze: “dankzij de technologische verworvenheden, er waarschijnlijk nooit een betere tijd om een Laser-ogen-correctie-operatie”. Alle ding LASIK is niet voor iedereen geschikt. “Er zullen altijd patiënten die zijn aangewezen om te verblijven met hun contactlenzen of bril,” aldus Starr. “Dat spreekt van het belang van een grondige Screening en overleg tussen de arts en de Patiënt voor de operatie, ook met betrekking tot risico’ s.”

Geef een reactie

Scroll To Top