Snelevacature Amsterdam

Whiplash

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een whiplash rond, bedoeld om de schade van de ligamenten, spieren en Pezen rondom de cervicale wervelkolom. Het wordt veroorzaakt door een uitgesproken flexie en hyperextensie van het hoofd als gevolg van een massale toepassing van geweld, bijvoorbeeld in het geval van een auto-ongeluk. Alleen in zeldzame gevallen, een whiplash letsel in aanvulling op de gezamenlijke verwondingen, botbreuken of zelfs letsel van het ruggenmerg.

  Wat is een whiplash?

  In het geval van een whiplash-letsel, acceleratie trauma -, Baarmoederhals-stam (nekletsel) of letsel van de Cervicale wervelkolom (cervicale wervelkolom letsel), leidt tot een plotselinge, enorme kracht, een sterke flexie en Hyperextensie van het hoofd. Hier komt het op letsels van spieren en bindweefsel rondom de cervicale wervelkolom. In het geval van zeer sterke en schadelijke invloeden van kracht, het kan schepen, in zeldzame gevallen, blessures aan de gewrichten of bloed, scheuren, tussenwervelschijven en botbreuken evenals schade aan het ruggenmerg.

  Typisch whiplash symptomen ontwikkelen zich gewoonlijk met enige vertraging op de uitbreekkracht, bijvoorbeeld als gevolg van een kop-staartbotsing. Deze vertraging is zeer individueel en varieert van enkele uren tot enkele dagen. Kenmerkende klachten bij whiplash, nek, pijn, gevoel van Stijfheid in de nek, hoofdpijn, en duizeligheid. Afhankelijk van de Ernst en omvang van het trauma symptomen, zoals moeilijkheden bij het slikken of slaapstoornissen, oorsuizen (Tinnitus), en abnormale gewaarwordingen gezel als, bijvoorbeeld, een tintelend gevoel of gevoelloosheid in de ledematen of het gezicht. In zeldzame, ernstige gevallen, de symptomen tot complete desoriëntatie, verlies van geheugen, bewusteloosheid of coma.

  Nackenschmerzen durch Schleudertrauma

  Nek na een ongeval is een typisch Symptoom van een whiplash is pijn

  Whiplash-letsel-diagnose met MRI

  De whiplash diagnose, de arts stelt aan de hand van de symptomen en de beschrijving van de omstandigheden van het Ongeval door de Betrokken persoon. Een grondig lichamelijk onderzoek extra informatie over de omvang van de wervelkolom weke delen letsels in het gebied van de nek. Indien nodig zal de arts aanvullende beeldvormende technieken zoals x-ray studies of magnetic resonance imaging (MRI), de mogelijke ernst van de Wervels, bloedvaten of het ruggenmerg om veilig te sporen of uit te sluiten verwondingen.

  De whiplash behandeling is meestal in een tijdelijke instandhouding van de benadeelde hoofd en de nek. Getroffen moeten het hoofd en de halswervelkolom spanning in deze tijd minder. Want het is een deel van de schade is in de meeste gevallen alleen het licht zacht, mensen met een whiplash-letsel blijven door uw dagelijkse leven. Noch rust, noch de eerdere vaak voorgeschreven kraag (“de kemphaan”), de zogenaamde Schanz tie, volgens de huidige bevindingen, is noodzakelijk. Ze gelden tegenwoordig, in het geval van een normale sterke whiplash-letsel, zoals een niet-genezing, omdat de nek de spieren, verliezen de beperkende kracht snel en, bijgevolg, de cervicale wervelkolom minder goed gestabiliseerd. Het ongemak van een whiplash kan het verhogen van een aantal van de.

  Whiplash behandeling met pijnstillers, fysiotherapie en fysiotherapie

  De extra toediening van pijnmedicatie, reguliere fysiotherapie en fysiotherapie kunt verlichten, echter, de klachten en de houding en spanningen verminderen en het genezingsproces te versnellen. Meestal zijn de symptomen van een whiplash verdwijnen binnen een paar dagen tot een paar weken zelfs zonder speciale behandeling.

  In zeldzame gevallen, een whiplash-letsel is een chronische, bijvoorbeeld als u al reeds bestaande medische aandoeningen van de wervelkolom bestaan. Ook bepaalde psychologische factoren kan voorkomen dat een snelle genezing, bijvoorbeeld de gevolgen van het ongeval schokken. In het geval van chronische ziekten, kan vertraging ook de zogenaamde pijn geheugen in de afhandeling van klachten. Patiënten hebben ook pijn, zelfs als de werkelijke oorzaak – en – wervelkolom letsel in het gebied van de hals is lang geleden genezen.

  Een whiplash-letsel kan worden, vooral door een voorzichtig gedrag op de weg, maar ook tijdens het sporten te voorkomen om te voorkomen dat ongelukken veroorzaken.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top