Snelevacature Amsterdam

Wie neemt het verlagen van de statines het cholesterol, moet u ook het nemen van Omega-3!

Omega-3 vetzuren DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur), kan verminderen als een begeleidende maatregel te Statine therapie, naast de gezondheidsrisico ‘ s. Deze Omega-3 vetzuren uit visolie moeten worden genomen naast statines.

Statines, medicijnen die worden gebruikt bij stoornissen van de vetstofwisseling om cholesterol te verlagen. Wetenschappers van de Universiteit van West-Australië gevonden in een recente studie van de gelijktijdige inname van Omega-3 vetzuren kunnen worden geassocieerd met een significante voordelen voor veel patiënten. De dosering dient te worden gebruikt, maar een beetje hoger.

Familiaire hypercholesterolemie geassocieerd met risico ‘ s voor de gezondheid van het hart

Zijn gericht de onderzoeker op de gevallen waarin erfelijk verhoogd cholesterolgehalte sjablonen. Deze zogenaamde familiaire hypercholesterolemie is geassocieerd met een verhoogde verstijving van de slagaders, en een verhoogde bloeddruk. In het resultaat, het risico van coronaire hart-en vaatziekten aanzienlijk verhoogt.

Studie met Omega-3-vetzuren, zoals geneesmiddelen

fisch omega 3 anti ageingAls proefpersonen, 20 volwassenen waren de wetenschappers, waar een familiaire hypercholesterolemie werd gediagnosticeerd. Alle patiënten waren het nemen van statines. De deelnemers werden willekeurig verdeeld in twee groepen. In een groep geen extra inname van Omega-3 nam plaats op de eerste. In de andere hand, de proefpersonen kregen een dagelijkse dosis van vier gram Omega-3-drug, Omacor. Het bestaat uit 46 procent, of in de onderliggende dosering van 1.84 gram EPA (eicosapentaeenzuur) en 38 procent, respectievelijk van van 1,52 gram DHA (docosahexaeenzuur).

De meervoudig onverzadigde vetzuren waren Omega-3-zuur ethylesters 90. Dit is een in Duitsland voorgeschreven medicijn voor het verlagen van de lipidenwaarden. De intake duurt acht weken. Daarna, het product werd stopgezet, en een wash-out-Fase volgde ook over acht weken. Vervolgens zijn de deelnemers van de eerste groep kreeg voor nog eens acht weken, de Omega-3 preparaat, in deze tijd, in de tweede, de inname van Omega-3 vetzuren als een voedingssupplement, niet bewaarheid.

Meer elastische slagaders, lagere bloeddruk en betere Triglyceride niveaus met Omega-3

De evaluatie van de reguliere onderzoeken die zijn uitgevoerd bleek dat de Omega-3-led-omzet naar een negen procent verbetering in de elasticiteit van de grote slagaders. Net zo belangrijk is de verlaging van de systolische als de diastolische bloeddruk met zes procent voor beide waarden, evenals de acht procent daling van Apolipoproteïne B, het eiwit deel in de LDL-cholesterol. Daarnaast is de Triglyceride niveaus daalde met 20 procent. Kleinere slagaders toonde echter, na een relatief korte tijd, er is geen betere elasticiteit.

Omega-3 in het geval van behandeling met statines wordt aanbevolen

Deze resultaten tonen aan dat de inname van Omega-3 is een belangrijke flankerende maatregelen voor patiënten met familiaire hypercholesterolemie. Onafhankelijk van het effect van statines zo door het verbeteren van de elasticiteit van de grote slagaders, verlaagde bloeddruk, evenals aanzienlijk lager triglyceride niveaus, van andere risicofactoren voor hart-en vaatziekten worden verminderd.

Bron: Chan, D. C., et al., Effect van omega-3 vetzuur supplementen op arteriële elasticiteit bij patiënten met familiaire hypercholesterolemie op statine therapie, Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2016 3 Aug., Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top