Snelevacature Amsterdam

Xanthelasmas

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Xanthelasmas zijn witte deksels te geel, vlakke, zachte onderzoeken van de ogen. Ze komen voornamelijk voor op de binnenste hoek van de ogen en zijn symmetrisch gerangschikt. Ze zijn het resultaat van cholesterol afzettingen (Plaques) in de huid. Ze zijn onschadelijk, maar ze zijn Betrokken is een cosmetisch Probleem.

  Wat is Xanthelasma?

  Xanthelasmen

  Xanthelasmas zijn wit-gele afzettingen van Cholesterol op de oogleden

  Xanthelasma zijn onschadelijke tumoren als gevolg van een opslag van cholesterol en immuun cellen in de huid bovenste laag (Epidermis) van de oogleden. Voor veel mensen, Xanthelasmas optreden zonder aanwijsbare oorzaak. Dit geldt vooral voor vrouwen na de menopauze.

  Ongeveer de helft van de mensen met Xanthelasmas van de triggers is een ziekte, bijvoorbeeld Diabetes mellitus. Kunt u invloed op de vetstofwisseling van de negatieve. In het bloed cholesterol en andere vetten aanwezig zijn. De cholesterol wordt afgezet onder de huid en vormt, samen met het vet-Transport-eiwitten (lipoproteïnen), en immuun cellen, de zogenaamde macrofagen, de Xanthelasmas. Xanthelasmas zijn meestal oogleden aan beide ogen zichtbaar zijn, en zijn vaak symmetrisch.

  Xanthelasmas vanwege een verhoogd bloedvet waarden

  In het geval van Xanthelasma, die het gevolg is van het hoge vetgehalte van het bloed (hyperlipidemie), zal prioriteit worden gegeven aan deze en hun oorzaak. De Xanthelasmas kan worden verminderd, maar zijn vaak zichtbaar. Zolang de Xanthelasmas geen afbreuk doen aan de functie van de Oogleden moeten worden verwijderd. Veel van degenen die Getroffen voelen de deposito ‘ s op het oog, maar als een cosmetisch Probleem. De arts kan dan het verwijderen van de Xanthelasmas via een kleine chirurgische ingreep (bijvoorbeeld met behulp van een Laser).

  Xanthelasma zijn onschadelijk

  Xanthelasma zijn ongevaarlijk en niet schadelijk voor de gezondheid. In het geval van Xanthelasma, veroorzaakt door een verhoogde bloedvetten, is het raadzaam om de oorzaak te achterhalen en te behandelen. Omdat het cholesterol kan aandoeningen in de bloedvaten en het verzamelen van en het risico voor hart-en vaatziekten, bijvoorbeeld een hartaanval, te verhogen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top