Snelevacature Amsterdam

Ziekte Van Bechterew

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De ziekte van bechterew of Spondylitis ancylosans genoemd, is een chronische, inflammatoire reumatische aandoening. Het veroorzaakt ernstige pijn in de rug en voornamelijk van invloed op het onderste wervelkolom en het heiligbeen-iliacale gewricht. Door ossifications van de wervels van de ziekte kan veroorzaken in de gewrichten geleidelijk verstijving van de wervelkolom. De ziekte van bechterew is niet te genezen, natuurlijk, maar door middel van oefening en het nemen van medicijnen te vertragen.

  De ziekte van bechterew – wat is het?

  De ziekte van bechterew is een van de inflammatoire reumatische ziekte en treedt meestal op tussen de leeftijd van 15. 40. Sinds de leeftijd van. Bij ongeveer 0,5 procent van de bevolking, waarbij mannen worden getroffen tien keer vaker dan vrouwen. Om te beginnen met schoppen lage stoel, in het bijzonder ‘ s nachts en in de Ochtend, typisch, het einde van pijn in de rug en de zogenaamde ochtendstijfheid. Karakteristiek voor de pijn in de rug dat je begint langzaam, blijven langer dan drie maanden, en door beweging, veranderen.

  Rückenschmerzen bei Morbus Bechterew

  Een typisch Symptoom van de ziekte van bechterew, ernstige pijn in de rug, die worden verlicht door beweging

  De oorzaak van de ziekte van bechterew is een combinatie van genetische aanleg en bepaalde ziekte wordt verondersteld te worden ziekteverwekkers. De resulterende ontsteking is in de eerste plaats geassocieerd met het sacrale-iliacale gewricht (Si-gewricht) en de lumbale wervelkolom. Deze ontsteking komt vaak voor in de grote gewrichten zoals de knieën, heupen en schouders.

  Verstijving van de wervelkolom

  Typische eerste inflammatoire veranderingen in de onderrug kan worden gevonden in de ziekte van bechterew door verschillende studies. Hoe eerder de reumatische ziekte wordt herkend, des te sneller kan de arts start de behandeling. Het vertraagt de omvang van de ontsteking en verstijving van de wervelkolom.

  De meerderheid van de mensen met de ziekte van bechterew ondanks de beperkte mobiliteit in de positie -, beroeps-en privé-activiteiten. Slechts in ongeveer 10 tot 20 procent van de gevallen is de ziekte zo ernstig is dat de rug verstijft helemaal. Door middel van medicatie en aangepaste fysiotherapie u kunt verblijven voor een lange tijd om te bewegen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top